fbpx

Сафари приключение в Кения-незабравима среща с дивата природа на Африка

Географско положение: Държава в Източна Африка. Граничи с Етиопия на север, Сомалия на североизток, Танзания на юг, Уганда на запад, Судан на северозапад и Индийския океан на североизток.
Климат:субекваториален
Виза: изисква се виза;
Средни температури: по крайбрежието – 24-27°С; на запад – 22-24°С
Най-подходящо време за посещение: юни-октомври, съобразно миграцията на дивите животни
Официален език:английски, суахили
Столица: Найроби
Религия: християни – 63,1%, християно-африкански църкви и секти – 7,2%, мюсюлмани – 14,8%, хиндуисти – 0,6%, местни традиционни вярвания и култове – 14,3%.
Интересни факти: Това е страна с много екзотични животни и уникална екваториална растителност.Кения е едно от малките кътчета на нашата планета, където част от саваната е все още недокосната от хората. Цялата страна е като един голям резерват, който си заслужава да бъде разгледан.

Тур оператор Рапо Травел ви предлага истинско сафари преживяване в Кения.

8-дневна сафари – обиколка на Кения – 5 национални парка ни очакват!

Маршрут: нац. парк „Амбосели“ – нац. парк „ез. Найваша“ –

нац. парк „ез. Накуру“ – „нац. парк Масай Мара“

Това е нашата възможност да открием целия свят на Африка!

Огромни стада слонове, „Големите пет“, хипопотами, носорози и фламинго – огромните земни маси и блестящи езера – всички те са тук, част от това грандиозно откривателско турне. Това 8 – дневно сафари в националните паркове на Кения ще ни отведе до сърцето на пет изключителни природни резервата: Национален парк „Амбосели“, езерото „Найваша“, езерото „Накуру“, „Портата на ада“ и „Масай Мара“.

Разгледайте детайли за офертата ни по-долу.

Ден 1

София -Найроби: Пристигане в Найроби и посрещане от представител на местния ни партньор.

Найроби – Амбосели: (250 км – Прибл. 4 часа шофиране)/Обяд, Вечеря/

Нашият шофьор/водач ще ни вземе от летището рано сутринта. Ще тръгнем с джипове към „Национален парк Амбосели“. Нашето пътуване започва над африканската савана и нейните местни ферми. Може да забележим масайски пастири в техните цветни дрехи, които се грижат за добитъка си. Ще се насладим на обяд в избраното от нас място за настаняване в Амбосели, като ще имаме време за освежаване и почивка. Внушителната форма на планината Килиманджаро ще доминира в пейзажа на този малък парк, където дивите животни често се забелязват сред редките шубраци. Следобедът ще се отправим на сафари-тур и със сигурност ще видим известните слонове на Амбосели, маршируващи към любимия си водоем или връщайки се от него.

Какво можем да видим в Национален парк Амбосели… Стада слонове, гепард, бивол, жираф, зебра, лъв, равнинен дивеч, крокодил, мангуста, хиракс /бозайник, приличаш на морско свинче/, дик-дик /вид антилопа/, малък куду/вид антилопа/ и нощно бодливо свинче.

Ще прекараме първата от двете нощувки в Амбосели в избрания от нас сафари лодж.

Ден 2

Национален парк Амбосели/Закуска, обяд, вечеря/

Това ще бъде цял ден на сафари-турове за наблюдение на дивата природа. Ще отделим и време за релаксация. Рано сутринта ще има сафари – тур, след това закуската ще бъде последвана от още едно сафари приключение в по-късните сутринни часове. След вкусен и релаксиращ обяд ще тръгнем на отново на обиколка. Между сесиите за разглеждане на дивата природа ще се отпуснем в нашия лодж в Амбосели.

Нощувка в Амбосели в избрания от нас сафари лодж.

Ден 3

Амбосели – езерото Найваша: (340 км – прибл. 6 часа)/Закуска, Обяд, Вечеря;

Рано сутринта, докато излизаме от националния парк Амбосели ще имаме възможност отново да се насладим на дивата природа на парка. Ще продължим до езерото Найваша в рифтовата долина. Следобед ще се отправим на разходка с лодка, от която ще наблюдаваме дребен дивеч, екзотични птици и хипопотами сред спокойствието на това сладководно езеро. Тази разходка ще бъде последвана от пешеходен тур с водач на остров „Crescent“ /о-ва с формата на полумесец/.

Нощувка в избрания от наш лодж на езерото Найваша .

Какво можем да правим на езерото Найваша ……. Разходка с лодка, наблюдение на птици, пешаходни турове сред природата.

Ден 4

Езерото Найваша – езерото Накуру: (70 км – приблизително 2 часа)/Закуска, Обяд, Вечеря.

Тази сутрин вземаме велосипед и караме до близкия национален парк „Hell’s gate“, където можем да изследваме пеша каньона,  сред компанията на разнообразен дребен дивеч. По-късно /кратък 1 час път с кола/ ни отвежда до Националния парк на езерото „Накуру“. Поради някои прогресивни природни фактори, като увеличаване на нивото на водата, броят на фламингото намалява, но самият парк остава зашеметяващ – един от най-добрите в Кения. Големи скали се извисяват над акациевата гора, водопади, гористи хълмове и еуфорбия са осеяли езерото. Малкото количество фламинго е придружено и от други видове птици – пеликани, корморани, рибари, щрауси, щъркели, както и чапли и орли. Сцената тук е изобилна, натоварена и пълна с цветове. Но това е само началото на това, което този специален парк може да предложи, защото разглеждането на дивата природа тук е лесно и достъпно. Езерото Накуру е известно с това, че е обитавано от някои застрашени, но красиви видове. Със сигурност ще видим рядък жираф на Ротшилд заедно с бял носорог, особено по брега на езерото. Паркът също е убежище на една от най-големите популации на черни носорози в Кения. Така че да приготвим фотоапаратите си!

Нощувка в езерото Накуру в избран от нас сафари лодж.

Какво можем да видим в Националния парк  „езерото Накуру“ ……… фламинго, водопада Макалия, уникална растителност, лъв, бял носорог, черен носорог, жираф, около 450 вида сухоземни птици, воден козел.

Ден 5

Езеро Накуру – Масай Мара: (300 км – приблизително 6 часа)/Закуска, Обяд, Вечеря

Тази сутрин отново ще тръгнем рано, за да се сбогуваме с една последна разходка-за наблюдение на живота в резервата,  излизайки от национален парк „Lake Nakuru“.  Ще продължим към природния резерват за дивеч „Масай Мара“. Ще пристигнем в Масай Мара в средата на следобеда. Ще направим следобедно сафари за „Добре дошли“.

Нощувка в избран от нас сафари лодж в Масай Мара.

Ден 6

Масай Мара–цял ден/Закуска, Обяд, Вечеря

Днес ще бъде феерия от гледки и турове! Резерватът Масай Мара остава най-вълнуващата дива екосистема в света на природата. Той е домакин на най-високата и най-разнообразна концентрация на диви животни от всеки друг парк за диви животни в региона. Живописната привлекателност на обсипаните с дървета равнини на саваната, умереният климат и разнообразието от видове дивеч го правят една наблюдателница за гледане на дивеч. Ще прекосим резервата Масай Мара за цял ден на неограничени сафари-турове, сблъсквайки се с големите пет и повече от „по-слабата игра“. Ще посетим река Мара, докато наблюдаваме хипопотами и крокодили или може би голямата миграция (юли–октомври).

Нощувка в избрания от нас сафари лодж в Масай Мара.

Ден 7

Цял ден в Масай Мара:/Закуска, обяд, вечеря

Този допълнителен ден в Масай Мара е планиран за наблюдение на дивата природа на най-впечатляващия резерват.

Нощувка в избрания от нас сафари лодж в Масай Мара.

Ден 8

Масаи Мара – Найроби (265 км – Прибл. 6 часа)/Закуска, Обяд

Чувствате ли се като готови за още едно сафари приключение? Ще започнем рано, за да се насладим на всички изживявания, които ни се предлагат. Следва последната ни сафари закуска, след която ще се любуваме на още една разходка през парка, докато се връщаме към Найроби (около 16:30ч). След пристигане в Найроби ще бъдем трансферирани до летището за полет към България.

Пакетни цени:

Период/брой хора 

Категория хотели/лоджове: Comfort

6 човека4 човека2 човекаДопл.- ед. стая
нисък сезон: 01 април – 30 юни2090 USD2250 USD2720 USD –
 висок сезон: 15 ноември – 31 март 2280 USD 2430 USD 2890 USD315 USD 
пик сезон: 01 юли – 15 октомври2690 USD2860 USD3360 USD365 USD

  

Период/брой хора 

Категория хотели/лоджове: Luxury

6 човека4 човека2 човекаДопл.- ед. стая
нисък сезон: 01 април – 30 юни2 590 USD2 430 USD2 890 USD– 
 висок сезон: 15 ноември – 31 март
2 780 USD  2 660 USD 3 120 USD455 USD 
пик сезон: 01 юли – 15 октомври3 170 USD3 350 USD3 855 USD560 USD

 

* Цените в посочените таблици за сафари в Кения са в Щатски долари, при настаняване на човек в стандартна двойна стая;

** Посочените пакетни цени се калкулират по курс на лева спрямо долара в деня на плащенето в банката на Туроператора/посочена в договора/.

***При група от 15+ човека за сафари в Кения, „Рапо Травел“ осигурява придружител от агенцията. 

**** Програмата е индивидуална и важи при минимум записани 2 туристи.

„Рапо Травел“ препоръчва сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“, която покрива рисковете от загуба на суми, поради невъзможност за пътуване. Препоръчително е този вид застраховка да бъде направена в деня на авансовото плащане. За повече информация относно условията на застраховката, моля свържете се с нашия офис.


Цената включва: 

 • 2 нощувки в национален парк „Амбосели“/нощувка с включена закуска обяд и вечеря/;
 • 1 нощувка езерото Найваша /нощувка с включена закуска обяд и вечеря/;
 • 1 нощувка Национален парк „езерото Накуру“/нощувка с включена закуска обяд и вечеря/;
 • 3 нощувки в резерват „Масай Мара“/нощувка с включена закуска обяд и вечеря/;
 • Неограничени брой сафари турове;
 • Сафари с лодка „ Discovery” по е. Найваша;
 • Пешеходно сафари с гид до “Crescent island” /острова с формата на полумесец/;
 • Каране на велосипед в нац. парк „Портите на ада“
 • Придвижване с персонален 4×4 сафари джип по време на всички сафари турове с професионален сафари водач/гид на английски език;
 • Входни такси за посещаваните обекти
 • Транспорт с лицензиран и климатизиран автобус по време на целия тур;
 • Минерална вода по време на сафари туровете;
 • Всички хранения упоменати в програмата;
 • Всички трансфери по програмата;
 • Мед. застраховка, с покритие до 20 000 лева;
 • Мед. помощ/евакуация с въздушен транспорт/това не е мед. застраховка/;

Цената не включва:

 • Самолетен билет София – Доха – Доха – Найроби – София;
 • Виза за влизане в Кения – $50/
 • Посещение на масайско село в Масай Мара (заявява се предварително) – $30 на човек;
 •  Екскурзия с балон с горещ въздух в Масай Мара – $ 420 на човек;
 • Допълнителни екскурзии по желание
 • Допълнителна нощувка в Найроби/в зависимост от полетите;

Допълнителни екскурзии:

 • Посещение на масайско село в нац. парк „Масай Мара“ – $30 на човек;
 • Екскурзия с балон с горещ въздух в нац. парк „Масай Мара“ – $ 420 на човек;

Необходими документи:

 • Международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане;
 • За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверено пълномощно от единия или двамата родители! При пътуване на дете само с единия родител се изисква нотариално заверена декларация от липсващия, по време на пътуването родител.
 • Входна виза за Кения. Всеки клиент лично  задейства процедурата на своя отговорност, като указанията са на сайта на Министерството на Външните работи или на адрес: http://www.kenya-bulgaria.org; При нужда агенцията може да съдейства при процедурата по издаването на електронната виза.

Условия и забележки:

 • При записване и сключване на договора се внася депозит в размер на 50%.
 • Доплащане се прави до 45 дни преди отпътуване.
 • Цената на екскурзията се калкулира по курса на деня на обслужващата Туроператора банка.
 • Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.
 • Пътуването е без задължителни медицински изисквания за имунизации. Препоръчителна за района е ваксина срещу жълта треска.
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
 •  В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
 • ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно изискванията на програмата и издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 45 дни преди пътуването, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

Акценти от турнето:

 • Гледка към покрития със сняг връх Килиманджаро – най-високият връх в Африка;
 • Спирка за наблюдение – ще видим блата със стада слонове, биволи, хипопотами и много водни птици като пеликани и египетска гъска;
 • Поглед към африканските чифлици и култура;
 • Възможни наблюдения на лъвове, гепарди и хиени;
 • Среща с народа и културата на масаите;
 • Езерото Найваша:
 • Сафари с лодка Discovery – ще наблюдаваме дивата природа на брега;
 • Пешеходно сафари на „Crescent Island“ сред жирафи, зебри и други;
 • Национален парк „Hell’s Gate“ – пешаходна разходка и/или каране на колело сред дивата природа;
 • Разнообразие от видове птици;
 • Национален парк Lake Nakuru:
 • Светилище на носорози;
 • Гарантирано наблюдение на черни и бели носорози;
 • Ще се любуваме на великолепната шир на Голямата рифтова долина;
 • Наблюдение на ята фламинго – ако сезонът позволява;
 • Резерват Масай Мара:
 • Забележителни, неограничени по брой сафари турове;
 • Огромни стада от диви животни;
 • Незабравими гледки към саваната;
 • Народа на масаите – бит и култура;
 • Предлагаме по желание посещение на масайско село в Масай Мара.

Още интересни факти за Кения

Това е страна с много екзотични животни и уникална екваториална растителност.

И докато сами не видите тези красоти с очите си, прочетете някои от най-интересните факти за Кения. Те със сигурност ще ви убедят, че рано или късно трябва да посетите тази великолепна държава:

В Кения се придвижват с „плоскодънни“ плавателни съдове, характерни за арабското ветроходство от 4-ти век след Христа. Кенийците просто добавят двигател към лодките.

Известното „Хакуна Матата“ (Hakuna Matata) от анимационния филм „Цар Лъв“ идва от езика суахили, произлизащ от брега на Кения между Момбаса и Малинди.

В Кения може да опитате уникални бонбони, направени от плодовете на баобаб. Има бонбони както със сладък вкус, така и със солен.

Африканската маска, направена в Кения е един от най-известните сувенири, предлагащи се в страната. Въпреки това тя няма никакво специално значение.

В Кения има много щрауси. Веднъж в страната бил намерен щраус, който мътил цели 78 яйца! От тях обаче успели да се излюпят едва 21 яйца.

Това е страна с много екзотични животни и уникална екваториална растителност.Кения е едно от малките кътчета на нашата планета, където част от саваната е все още недокосната от хората. Цялата страна е като един голям резерват, който си заслужава да бъде разгледан. Там има общо 59 национални парка и резервата. Най-известните сред тях са: Nairobi National Park, Maasai Mara National Reserve, Lake, Nakuru National Park, Amboseli National Park и Tsavo East National Park.Екваторът разделя територията на Кения приблизително наполовина, така че там целогодишно температурата е една и съща – 26-32 градуса през деня, и 23-26 градуса през нощта. По тази причина Кения има най-добрия климат в Африка. Много учени смятат, че именно от Кения произхождат първите хора в света. На територията на страната са открити най-ранните доказателства за човешки живот на планетата. Някои от тях датират отпреди 3 милиона години.Всеки разговор в Кения започва с думата „Jumbo“, което на суахили (местния език) означава „здравей“.

Част от „холандските“ рози се отглеждат в Кения.

 

📷 Фотограф/Photographer/заглавна снимка: @Momchil Dobrev Jr.,@Momchil Dobrev

Също така разгледайте подобни на офертата ни за екскурзия и сафари в Кения дестинации.

Споделете с приятели: