fbpx

Сафари в Кения

Географско положение: Държава в Източна Африка. Граничи с Етиопия на север, Сомалия на североизток, Танзания на юг, Уганда на запад, Судан на северозапад и Индийския океан на североизток.
Климат:субекваториален
Виза:не е необходима
Средни температури: по крайбрежието – 24-27°С; на запад – 22-24°С
Най-подходящо време за посещение: юни-октомври, съобразно миграцията на дивите животни
Официален език:английски, суахили
Столица: Найроби
Религия: християни – 63,1%, християно-африкански църкви и секти – 7,2%, мюсюлмани – 14,8%, хиндуисти – 0,6%, местни традиционни вярвания и култове – 14,3%.
Интересни факти: Това е страна с много екзотични животни и уникална екваториална растителност.Кения е едно от малките кътчета на нашата планета, където част от саваната е все още недокосната от хората. Цялата страна е като един голям резерват, който си заслужава да бъде разгледан. Там има общо 59 национални парка и резервата. Най-известните сред тях са: Nairobi National Park, Maasai Mara National Reserve, Lake, Nakuru National Park, Amboseli National Park и Tsavo East National Park.Екваторът разделя територията на Кения приблизително наполовина, така че там целогодишно температурата е една и съща – 26-32 градуса през деня, и 23-26 градуса през нощта. По тази причина Кения има най-добрия климат в Африка. Много учени смятат, че именно от Кения произхождат първите хора в света. На територията на страната са открити най-ранните доказателства за човешки живот на планетата. Някои от тях датират отпреди 3 милиона години.Всеки разговор в Кения започва с думата „Jumbo“, което на суахили (местния език) означава „здравей“.

Тур оператор Рапо Травел ви предлага незабравимо сафари в Кения. Разгледайте детайли за офертата ни по-долу:

Ден 1

Найроби 
Пристигане в Найроби, посрещане от представител на местния ни партньор, трансфер до хотела и настаняване. В зависимост от времето на пристигане-свободно време за разходка и възможност за екскурзии в Найроби. Нощувка.

Ден 2

Национален парк „Амбосели“
Отпътуване към Национален парк „Амбосели“. По пътя в Камба може да разгледате занаятчийски работилници за сувенири. Пристигане в „Амбосели“ и обяд в лодж, след което ще се отправите на сафари до залез слънце. В случай на ясно време, пред вас ще се открие живописна панорамна гледка към най-високата планина в Африка- Килиманджаро (5896м.)

Ден 3

Национален парк „Амбосели“
Цял ден в Амбосели ще бъде посветен на сутрешните и следобедните сафари-турове, в търсене на големи стада от слонове, биволи, лъвове и т.н. Следобед ще се изкачите до място, с прекрасна гледка към парка и величествения Килиманджаро. Храна и нощувка в лагера Kibo Safaris Tented или в Amboseli Sopa лодж.

Ден 4

Езерото Найваша
В този ден ще посетите ез.Найваша, обитавано от над 400 вида птици. По-късно-ще се отправите на разходка с лодка, за да видите колонии от хипопотами, орли-рибари в действие, щъркел- марабу, крокодили и др. По-късно, може да продължите до острова- полумесец, в самото сърце на езерото, за да се запознаете с местните обитатели-зебри, газели, жирафи, глигани… Кратък трекинг по острова ще ви даде възможност да видите и снимате животните отблизо.

Ден 5
Национален резерват „Масай Мара“
Отпътуване до резерват „Масай Мара“-един от най-грандиозните и изпълнени с разнообразни животни резервати в света. Следобед отново ще се отправите на сафари до залез слънце, като ще имате възможност да посетите различни части на красивия резерват- „Райската долина“, „Бурунганските равнини“ и останалите сафари- зони като „пресечните точки на река Мара“.

Ден 6
Национален резерват „Масай Мара“
Възможност за провеждане на целодневни сафари- турове с обяд-пикник, с цел се отиде по-далеч в равнините, в търсене и заснеманене на „Голямата миграция на диви животни“.

Ден 7
Масай Мара/Найроби 
След закуска- връщане в Найроби и обяд в ресторант „Карниворе“. В този последен ден разполагате със свободно време до трансфера към летището. При желание могат да бъдат организирани допълнителни турове като посещение на музея „Карен Бликсен“ или  сутрешна сафари разходка в „Масай Мара“, а следобед- връщане в Найроби. Отпътуване за България.

Сафари в Кения, цени:

Период/брой хора  6 човека 4-5 човека 3 човека 2 човека Допл.- ед. стая
01.11.2019 – 30.06.2020  1527  1630 1740 1952 250
01.07.2019 – 31.10.2019 1640 1745 1857  2061 288

 

* Цените в посочените таблици за сафари в Кения са в Евро, при настаняване на човек в двойна стая

**При група от 15+ човека за сафари в Кения, „Рапо Травел“ осигурява придружител от агенцията. 

 

Цената включва:

 • 6 нощувки, в съответната категория хотели и места за настаняване, както следва:

–  1 нощ. в Найроби- хотел, катег. 4*-  http://www.thelazizihotels.com/

–  2 нощ.-  в нац. парк „Амбосели“-  http://www.kibosafaricamp.com/ или подобен 

–  1 нощ. – Naivasha Sopa Lodge или Lake Naivasha Country Club

– 2 нощ.- Basecamp Explorer или Loyk Mara Luxury Camp

 • Трансфери летище-хотел-летище

Хранения, както следва:

– 6 закуски

–  6 обяда

–  5 вечер

 • Тур с корабче по езерото Найваша и разходка в джунглата с местен водач
 • Придвижване с персонален джип по време на всички сафари турове с личен шофьор/ и обучен гид-натуралист
 • Обяд в ресторант „Карниворе“ в „Масай Мара“
 • Гид на английски език
 • Входни такси за посещаваните обекти
 • Транспорт с лицензиран и климатизиран автобус по време на целия тур
 • Минерална вода/1 бут./чов. по време на сафари туровете

 


 

Цената не включва:

 • Самолетен билет София – Найроби – София- 550  евро, към дата 26.03.2019г.
 • Tуристическа застраховка

 

Допълнителни екскурзии:

– Посещение в Музея „Карен Бликсен“

– Приют за слонове – „Дафне Шелдрик“

– Детско сиропиталище „Мама Тунца“ 

– Център на жирафа

– Национален музей

– Занаятчийски център и търговски център в Утамадуни

– Национален парк „Найроби“

 

Още интересни факти за Кения

Това е страна с много екзотични животни и уникална екваториална растителност.

И докато сами не видите тези красоти с очите си, прочетете някои от най-интересните факти за Кения. Те със сигурност ще ви убедят, че рано или късно трябва да посетите тази великолепна държава:

В Кения се придвижват с „плоскодънни“ плавателни съдове, характерни за арабското ветроходство от 4-ти век след Христа. Кенийците просто добавят двигател към лодките.

Известното „Хакуна Матата“ (Hakuna Matata) от анимационния филм „Цар Лъв“ идва от езика суахили, произлизащ от брега на Кения между Момбаса и Малинди.

В Кения може да опитате уникални бонбони, направени от плодовете на баобаб. Има бонбони както със сладък вкус, така и със солен.

Африканската маска, направена в Кения е един от най-известните сувенири, предлагащи се в страната. Въпреки това тя няма никакво специално значение.

В Кения има много щрауси. Веднъж в страната бил намерен щраус, който мътил цели 78 яйца! От тях обаче успели да се излюпят едва 21 яйца.

Част от „холандските“ рози се отглеждат в Кения.

 

Също така разгледайте подобни на офертата ни за екскурзия и сафари в Кения дестинации.

Споделете с приятели: