fbpx

На сафари в Кения, там където природата разкрива своята щедрост

Географско положение: Държава в Източна Африка. Граничи с Етиопия на север, Сомалия на североизток, Танзания на юг, Уганда на запад, Судан на северозапад и Индийския океан на североизток.
Климат:субекваториален
Виза:не е необходима
Средни температури: по крайбрежието – 24-27°С; на запад – 22-24°С
Най-подходящо време за посещение: юни-октомври, съобразно миграцията на дивите животни
Официален език:английски, суахили
Столица: Найроби
Религия: християни – 63,1%, християно-африкански църкви и секти – 7,2%, мюсюлмани – 14,8%, хиндуисти – 0,6%, местни традиционни вярвания и култове – 14,3%.
Интересни факти: Това е страна с много екзотични животни и уникална екваториална растителност.Кения е едно от малките кътчета на нашата планета, където част от саваната е все още недокосната от хората. Цялата страна е като един голям резерват, който си заслужава да бъде разгледан.

Тур оператор Рапо Травел ви предлага незабравимо сафари в Кения. Разгледайте детайли за офертата ни по-долу.

 

Ден 1

Найроби 

Пристигане в Найроби, посрещане от представител на местния ни партньор, трансфер до хотела и настаняване. В зависимост от времето на пристигане – свободно време за разходка и възможност за  допълнителни екскурзии(срещу заплащане) в Найроби:

 • Mузея „Карен Бликсен“,разположен на 10 км извън Найроби, Кения, „в подножието на хълмовете Нгонг“. Къщата на Карен Бликсен изобразява живота на ранните кенийски преселници. Музеят се намира в къщата на бившия собственик на земя и фермер на кафе Карън Бликсен, която е била датска дама, заселила се тук със съпруга си.
 • Детският дом „Мама Тунза“, създаден през 1977 г. от г-жа Диммина Хасияла Мачаня.
 • Сиропиталището за слонове.
 • Центъра за жирафи.
 • Националния музей
 • Национален парк „Найроби“.

Нощувка.

Ден 2

Национален парк „Амбосели“

Отпътуване към Национален парк „Амбосели“. По пътя в Камба може да разгледате занаятчийски работилници за сувенири. Пристигане в „Амбосели“ и обяд в лоджa, след което ще се отправите на сафари до залез слънце.

Национален парк „Амбосели“ е разположен под най-известния символ на Африка – планината Килиманджаро. Този забележителен национален резерват покрива територия от приблизително 392 кв. км. в северната част на Наероби. В случай на ясно време, пред вас ще се открие живописна панорамна гледка към най-високата планина в Африка- Килиманджаро (5896м.). Планинските води захранват образувалите се блата и предоставят храна на животните и птиците, живеещи в парка. Именно там, сякаш в подножието на величествената планина са заснети едни от най-известните световни фотографии.

Вечеря и нощувка в „Kibo Safaris Camp“/или подобен/

Ден 3

Национален парк „Амбосели“

Целия ден в Амбосели ще бъде посветен на сутрешните и следобедните сафари-турове, в търсене на големи стада от слонове, биволи, лъвове и т.н. Следобед ще се изкачите до място, с прекрасна гледка към парка и величествения Килиманджаро.

Вечеря и нощувка в лагера „Kibo Safaris Tented Camp“ или „Amboseli Sopa Lodge“.

Ден 4

Езерото Найваша

В този ден ще се отправите към ез.Найваша и ще пристигнете там преди обяд.Езерото Найваша е най -високото езеро в Източноафриканската рифтова долина, намиращо се на 1890 м. надморска височина. То е обитавано от над 400 вида птици и едни от най – големите популации на хипопотами.

По-късно-ще се отправите на разходка с лодка, за да видите колонии от хипопотами, орли-рибари в действие, щъркел- марабу, крокодили и др. По желание, може да продължите до острова- полумесец, в самото сърце на езерото, за да се запознаете с местните обитатели – зебри, газели, жирафи, глигани… Кратък трекинг на острова ще ви даде възможност да видите и снимате животните отблизо.

Вечеря и нощувка в „Naivasha Sopa Lodge“ или „Naivasha Country Club“.

Ден 5

Национален резерват „Масай Мара“

Сутринта, отпътуване към националния резерват – „Масай Мара“. „Масай Мара“- един от най – грандиозните и изпълнени с разнообразни животни резервати в света. Следобед отново ще се отправите на сафари до залез слънце

Вечеря и нощувка в „Loyk Mara Luxury Camp“ или „Basecamp Explorer“.

Ден 6

Национален резерват „Масай Мара“

Този ден е посветен на целодневни сафари – турове. Ще се отправите на сафари до залез слънце, като ще имате възможност да посетите различни части на красивия резерват – „Райската долина“, „Бурунганските равнини“ и останалите сафари – зони както и „crossing poin“ /мастото, където животните пресичат/ река Мара“.

В този ден имате възможност за планиране на целодневен сафари – тур с обяд/пикник, с цел да се достигнат по – далечни точки на резервата, в търсене на диви животни.

Вечеря и нощувка в „Loyk Mara Luxury Camp“ или „Basecamp Explorer“.

Ден 7

Масай Мара/Найроби 

След закуска- връщане в Найроби и обяд в ресторант „Карниворе“. В този последен ден разполагате със свободно време до трансфера към летището. При желание могат да бъдат организирани допълнителни турове като посещение на музея „Карен Бликсен“ или  сутрешна сафари разходка в „Масай Мара“, а следобед- връщане в Найроби. Отпътуване за България.

Сафари в Кения, цени:

Период/брой хора 6 човека5 човека4 човека3 човека2 човекаДопл.- ед. стая
03.01.2021 – 31.03.202120102050215022802540400
01.04.2021 – 30.06.202119602000208022502500260
01.07.2021 – 31.10.202122902350245025802850340
01.11.2021 – 20.12.202119902040215022802580400

 

* Цените в посочените таблици за сафари в Кения са в Щатски долари(USD), при настаняване на човек в двойна стая

**При група от 15+ човека за сафари в Кения, „Рапо Травел“ осигурява придружител от агенцията. 

„Рапо Травел“ препоръчва сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“, която покрива рисковете от загуба на суми, поради невъзможност за пътуване. Препоръчително е този вид застраховка да бъде направена в деня на авансовото плащане.


Цената включва:

 • Трансфери летище-хотел-летище
 • 1 нощувка в   „Lazizi Premier“ – 4* /включена закуска
 •  2 нощ.-  в нац. парк „Амбосели“- „Kibo Tented Camp“ или „„Amboseli Sopa Lodge“/включена закуска и вечеря
 • 1 нощ. – Naivasha Sopa Lodge или Lake Naivasha Country Club/включена закуска и вечеря
 • 2 нощ.- Basecamp Explorer или Loyk Mara Luxury Camp /включена закуска(3 броя) обяд(1 брой) и вечеря(3 броя)
 • Тур с корабче по езерото Найваша и разходка в джунглата с местен водач
 • Придвижване с персонален джип по време на всички сафари турове с личен шофьор/ и местен обучен гид
 • Обяд в ресторант „Карниворе“ в „Масай Мара“
 • Гид на английски език
 • Входни такси за посещаваните обекти
 • Транспорт с лицензиран и климатизиран автобус по време на целия тур
 • Минерална вода/1 бут./чов. по време на сафари туровете
 • Евакуация, в случай на нужда до Наероби/въздушен транспорт

Цената не включва:

 • Самолетен билет София – Найроби – София- 600  евро, към дата 26.09.2019г.
 • Tуристическа застраховка
 • Допълнителни екскурзии по желание

Допълнителни екскурзии:

– Посещение в Музея „Карен Бликсен“

– Приют за слонове – „Дафне Шелдрик“

– Детско сиропиталище „Мама Тунца“ 

– Център на жирафа

– Национален музей

– Занаятчийски център и търговски център в Утамадуни

– Национален парк „Найроби“


Необходими документи:

 • Международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане;
 • За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверено пълномощно от единия или двамата родители! При пътуване на дете само с единия родител се изисква нотариално заверена декларация от липсващия, по време на пътуването родител.

Условия и забележки:

 • При записване и сключване на договора се внася депозит в размер на 50%.
 • Доплащане се прави 45 дни преди отпътуване.
 • Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.75 лв.
 • Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Още интересни факти за Кения

Това е страна с много екзотични животни и уникална екваториална растителност.

И докато сами не видите тези красоти с очите си, прочетете някои от най-интересните факти за Кения. Те със сигурност ще ви убедят, че рано или късно трябва да посетите тази великолепна държава:

В Кения се придвижват с „плоскодънни“ плавателни съдове, характерни за арабското ветроходство от 4-ти век след Христа. Кенийците просто добавят двигател към лодките.

Известното „Хакуна Матата“ (Hakuna Matata) от анимационния филм „Цар Лъв“ идва от езика суахили, произлизащ от брега на Кения между Момбаса и Малинди.

В Кения може да опитате уникални бонбони, направени от плодовете на баобаб. Има бонбони както със сладък вкус, така и със солен.

Африканската маска, направена в Кения е един от най-известните сувенири, предлагащи се в страната. Въпреки това тя няма никакво специално значение.

В Кения има много щрауси. Веднъж в страната бил намерен щраус, който мътил цели 78 яйца! От тях обаче успели да се излюпят едва 21 яйца.

Това е страна с много екзотични животни и уникална екваториална растителност.Кения е едно от малките кътчета на нашата планета, където част от саваната е все още недокосната от хората. Цялата страна е като един голям резерват, който си заслужава да бъде разгледан. Там има общо 59 национални парка и резервата. Най-известните сред тях са: Nairobi National Park, Maasai Mara National Reserve, Lake, Nakuru National Park, Amboseli National Park и Tsavo East National Park.Екваторът разделя територията на Кения приблизително наполовина, така че там целогодишно температурата е една и съща – 26-32 градуса през деня, и 23-26 градуса през нощта. По тази причина Кения има най-добрия климат в Африка. Много учени смятат, че именно от Кения произхождат първите хора в света. На територията на страната са открити най-ранните доказателства за човешки живот на планетата. Някои от тях датират отпреди 3 милиона години.Всеки разговор в Кения започва с думата „Jumbo“, което на суахили (местния език) означава „здравей“.

Част от „холандските“ рози се отглеждат в Кения.

 

📷 Фотограф/Photographer/заглавна снимка: Nikolay Antonov

Също така разгледайте подобни на офертата ни за екскурзия и сафари в Кения дестинации.

Споделете с приятели: