fbpx

Панорамен тур на 3 индонезийски острова – Бали, Ява и Борнео

Климат – екваториален и субекваториален
Средни годишни температури – 25-27°С
Най-подходящо време за посещение
Официален език – индонезийски
Столица – Джакарта
Най-голям град – Джакарта
Валута – рупия (IDR)
Религия – мюсюлмани – 84,5%, християни – 5,9%, будисти – 1,9%, индуисти – 2,8%, конфуцианци – 1,1%, местни традиционни вярвания и култове – 3,8%
Интересни факти:
О.Ява е най-гъсто населения остров в света, има по-голямо население дори от континента Австралия. На територията му има 22 активни вулкана, което е най-голямото струпване на вулкани на едно място в света.
О. Борнео привлича вниманието на туристите с уникалната си природа, и прекрасните плажове с кристално чиста морска вода. Туристите пристигат и заради с възможността да наблюдават отблизо живота на различни местни племена, съхранили своята самобитност. Това е единствения остров в света, чиято територия е разделена между три държави – Бруней, Индонезия и Малайзия. Борнео е покрит с най-старите тропически гори на планетата, а сред дърветата живеят много диви животни, някои от които фигурират в „Червената книга“ като защитени видове.
О. Бали- една от топ дестинациите за туризъм, която привлича любители на екзотиката от цял свят. Бали зависи изцяло от туризма- това вероятно няма да ви учуди, имайки предвид, че там се намират едни от най-популярните и посещавани плажове в света.

Тур оператор Рапо Травел ви предлага екскурзия и панорамен тур на островите Бали, Ява и Борнео. Разгледайте детайли за офертата ни по-долу.

 

Ден 1

Добре дошли в Индонезия!

Добре дошли на най-големия архипелаг в света!
Кацане на международно летище в Джакарта, столицата на Индонезия. Ще бъдете посрещнати от местния ни партньор, който ще Ви отведе до хотела, за да релаксирате и да се подготвите за предстоящия обиколен тур на следващия ден.

Ден 2

Джакарта – Пангкалан Бун- Кумаи – Танджунг Харапан/Закуска

Сутринта ще потеглите към третия по големина остров на планетата и неизчерпаемо биоразнообразие – полет до о.Борнео/или по-известен от индонезийците като Калимантан/. След пристигане, трансфер до пристанището и отплаване с лодка към националния природен парк. Лодката /т.нар.„клоток“/ има покрив и горна палуба, от която може да наблюдавaте джунглата наоколо. Ще посетите резерват за орангутани, които може дори да нахраните, след което круизът ще продължи. Плавайки по реката ще се запознаете отблизо с дивата природа-маймуните с дълги носове, макака с дълга опашка, както и с редки видове птици. Привечер- роматична вечеря с фини ястия и нощувка в автентична атмосфера на лодката.

Ден 3

Парк- Пондок Тангуй- Камп Лики/Закуска

Закуска, и круиз към още един център за отглеждане на орангутани. По пътя ще спрете на лагера „Ликей“, където водата отразява по уникален начин околната растителност, и, ако имате късмет, може да зърнете крокодилите, които идват тук на дългия речен бряг на водопой. Пристигане в резервата, където ще направите кратък преход през тропическите дъждовни гори, в търсене на диви животни и птици. Връщане на лодката за обяд, по желание-среща с човекоподобните за техния обяд в 14.00 ч. Възможност за посещение на малък местен музей, а следобед, при добро време, ще наблюдавате „луминисцентно шоу“ на място с огромна популация от светулки.

Ден 4

Кумаи – Пангкалан Бун – Семаранг – Йогякарта/Закуска

Представете си чувството да се събудиш на лодка в джунглата, от звънките песни птиците и галещите пурпурни лъчи на слънцето…! Насладете се отново на природата, преди да се отплавате към пристанището и да се прехвърлите на летището, за полет към Семаранг. След пристигане ще бъдете посрещнати и ще отпътувате за Джогякарта-люлката на индонезийската култура! След това ще се отправите към Магеланг, където се намира един от най-важните будистки храмове в югоизточна Азия. Канди Боробудур (Храмът на Боробудур), голямата ступа, най-големият будистки паметник в света и едно от седемте чудеса. Ще обиколите храма, ще наблюдавате стотици вековни статуи на Буда и ще гледате как десетки будисти идват да проповядват от цял свят.

Настаняване в хотела и заслужена почивка.

Ден 5

Йогякарта – Прамбанан/Закуска

Тази екскурзия ще Ви накара да се потопите в истинската магия на Джокякарта. Ще започнете деня си със закуска в хотела и след това ще се отправите към сърцето на града. Ще посетите Кератон, известен като „Султанския дворец“.  Ще чуете „песента на свободата“ на птиците  на пазара за птици и ще посетите „Водния замък“, който заема най-високата част от обширния комплекс на Таман Сари, улица Малиоборо, главната улица на Джокякарта, с нейните търговци, коне – теглени колички, велосипедни таксита и пазари. Невероятно изживяване, което ще накара часовете да летят. Завършвайки обиколката в центъра на град Джокякарта, ще тръгнем на североизток към Канди Прамбанан, индуисткия храм, който е класифициран като обект на световното наследство от ЮНЕСКО от 1991 г. Отделете време, за да се насладите на всяка резба върху скалите и да усетите духовността, излъчвана от всеки от камъните, поставени в този набор от повече от 200 хиндуистки храма, които са посветени на Тримурти, изразът на Бог като Създател, Пазител и Разрушител.

След този ден, който никога няма да забравите, ние ще ви отведем до вашия хотел.

Ден 6

Джокякарта – Бали – Убуд/Закуска

След закуска ще имате свободно време, в зависимост от предстоящия полет. Следобяд- трансфер до летището и директен полет до Бали. Посрещане и трансфер до хотела в Убуд. Настаняване, време за релакс и нощувка.

Ден 7

Убуд – Бедугул – Танах Лот/Закуска

Целодневен тур на о.Бали, в който ще видите храма “Пура Таман Aюн” (17-ти в.). Впоследствие ще се отправите към „Джатилуви“, и ще се насладите на живописна гледка към оризовите тераси, които определено не са за изпускане! Следва обяд на бюфет в местен ресторант и посещение на храма „Пура Улун Дану Братан“, разположен на полуостров, в езерото „Братан“, с уникална гледка към планината. Обиколката за деня ще приключи с наблюдение на залеза от най-известния и сниман храм в Бали- „Пура Танах Лот“(XVIв.).След залез слънце- връщане в хотела.

Ден 8

Бали – Храмът- майка- „Бесаких“ и музея Керт“/Закуска

Вашата обиколка започва от храма Kehen. Това е древен хиндуистки храмов комплекс с уникални архитектурни характеристики. Стълбищата, достигащи от земята до двора на храма, са издълбани от пясъчник митични животни и балийски фолклорни статуи. Стените на храма също са украсени с китайски порцеланови чинии, които са знак на почит към историческите отношения между местното кралство Бали и Китай. След това ще продължите към Пенглипуран, село, което е успяло да запази своите 75 хектара бамбукова гора. Ще продължте похода си, за да стигнете до Кинтамани, където ще се насладите на красивата гледка към Данау Батур заедно с Гунунг Батур на заден план. Данау Батур е най-голямото езеро в Бали, което функционира като източник на напояване за всички фермери около него. От 1800 г. планината Батур е изригнала около 24 пъти и все още е активна досега. Планината Батур, висока 1717 метра, се счита за женски елемент, заедно с мъжкия елемент на планината Агунг. Връщане се в хотела.

Ден 9

Убуд- свободен ден/Закуска

Денят е свободен за мероприятия по ваш избор. Ако желаете може да си запишете час за масаж, да се отдадете на шопинг, или просто да релаксирате в хотела. Разходете се из кокетните улички и местния пазар, разгледайте дизайнерските работилнички, скулптури и картини от двете страни на улицата. Може също да посетите сами гората на маймуните, която се намира в центъра на Убуд. Градът разполага и с множество ресторанти с изглед към оризовите полета и е идеално място за наемане на СПА сесия. През нощта има изпълнения на балийски танци, не се колебайте да се свържете с рецепцията на вашия хотел и да поискате информация.

Ден 10

Убуд- Джакарта- отпътуване/Закуска

Закуска в хотела, след което- в зависимост от часа на вашия полет, ще имате трансфер до летището.

 

Цените в посочените таблици са в Евро, при настаняване на човек в двойна стая.

Нисък сезон (01.09- 20.12)(10.01-30.06)

4-6 човека3 човека2 човека1 човекДопл.- ед стая
3*1750179018802480380
4*1910195020402790445
4 +5*2160219022903290820

 

Пик сезон: (01.07-31.08)

6 човека4 човека2 човека1 човекДопл.- ед стая
3*
2040208021602690390
4*
2130226022602850465
4 +; 5*
2600263027223690840

 

* Забележка: „Рапо Травел“ препоръчва сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“, която покрива рисковете от загуба на суми, поради невъзможност за пътуване. Препоръчително е този вид застраховка да бъде направена в деня на авансовото плащане.


Цената включва:

 •  Сам. билет- Джакарта – Пангкалан Бун;
 • Сам. билет Пангалкан Бун – Семаранг;
 • Сам. билет Йогякарта- Денпасар;
 • Полет Денпасар – Джакарта;
 • 1 нощ. в Джакарта (хотел FM7 или подобен), с включена закуска;
 • 2 нощ. на о. Борнео (на клоток-лотка), с включена закуска;
 • 2 нощ. в Джогякарта, в избрана категория хотел, с включена закуска;
 • 4 нощ. в Убуд в избрана категория хотел, с включена закуска;
 • Двудневен тур в Бали (по програмата);
 • Англоговорящ гид;
 • Всички трансфери по програмата;
 • Входни такси за посещаваните обекти;

Цената не включва:

 • Самолетен билет- София- Джакарта-Денпасар- София;
 • Туристическа застраховка;
 • Виза;
 • Безалкохолни напитки, сокове  и алкохол;
 • Обеди и вечери по желание;
 • Такса за фото и видео заснемане в Борнео;
 • Лични разходи;
 • Бакшиши;

📷 Фотограф/Photographer/заглавна снимка: Nikolai Sorokin

Разгледайте също така и подобни на офертата ни за екскурзията и панорамния тур дестинации.

Споделете с приятели: