fbpx

Панорамен тур на Перу, остров Маргарита и парка“Канайма“,Венецуела /индивидуална програма/

Географско положение на Перу: държава в северозападната част на Южна Америка
Климат : преобладава – тропичен, екваториален и високопланински;
Средни температури: на север – 12,16°С; на юг – 5,9°С
Официален език : испански, кечуа и аймара
Столица: Лима
Религия : християни – 98,2%, местни традиционни вярвания и култове – 1,0%
Интересни факти за Перу:
Първите форми на живот по територията на Перу датират от 11 000 г. пр. Хр. Някога на територията на Перу е процъфтявала една от най-големите и мистериозни цивилизации в света – империята на инките.
Езерото Титикака е най-голямото планинско плавателно езеро и е разположено на границата между Перу и Боливия. Намира се на 3 810 m надморска височина. Риконада е най-високото селище в света. Има две индиански села, които са разположени на височина от 5170 и 5219 метра. От територията на Перу извира най-голямата река в Южна Америка – Амазонка. Перуанската кухня е включена в Книгата на рекордите Гинес като най-разнообразната.
Географско положение на Венецуела: държава в северната част на Южна Америка.
Климат : субекваториален
Средни температури: 25 – 29 °С
Официален език : испански
Столица: Каракас
Религия : 96% католици, 2% протестанти и 2% други
Интересни факти за Венецуела: Национален парк Канайма е известен по цял свят и е вторият по големина национален парк във Венецуела. Именно в този парк, се намират известните Тепуис (планини, завършващи на върха с плато), където е и най-високият водопад в света – Анхел (1054м).Икономиката на Венецуела е силно зависима от петролния сектор. Повече от половината от брутния вътрешен продукт на страната се формира от продажбите на „черно злато“.

Тур оператор Рапо Травел ви предлага екскурзия и панорамен тур на Перу, Венецуела и остров Маргарита. Разгледайте детайли за офертата ни за екскурзия до Перу и Венецуела по-долу.

Ден 1

Лима

Пристигане в Лима, посрещане и трансфер до хотела. Настаняване, свободно време за релакс след дългия полет. Нощувка.

Ден 2

Лима / Арекипа

Сутринта-полет до „Белия град“- Арекипа, разположен в подножието на вулкана „Ел Мисти“ в Андите. След обяд-полудневен тур, в който ще видим главния площад с Катедралата, а също така „Кармен Алто“, откъдето се открива прекрасна панорамна гледка към историческия квартал „Сан Лазаро“ и предградието Янауара. В края на тура ще посетим църквата „Св. Каталина“, с вулканичните каменни чешми, заобиколени от тесни алеи и красиви градини.

Ден 3

Арекипа / Долината Колка

В този ден посоката е „Колка“- най-дълбокия каньон в света- величествен и грандиозен! Ще минем покрай планинския масив Чачани, градчето Пампа Де Ариерос и резервата „Пампа Каняхуас“; ще видим викунии (вид дива лама), които в миналото са били отглеждани от инките заради вълната и месото, и използвани като товарни животни. Ще продължим покрай планинския масив Вискачану и равнината „Пампас Де Токра“ – дом на голямо разнообразие от птици. За финал ще се подкрепим с вкусен обяд в градчето Чивай.

Ден 4

Долината Колка/ Пуно

Рано призори ще посрещнем изгрева над величествените Анди, и ще се насладим на уникалната гледка към каньона „Колка“. По-късно ще се отправим към „Круз Дел Кондор“, откъдето ще наблюдаваме елегантния полет на кондора- тази огромна птица, чиито криле достигат до 3 м. в размах и, разбира се, ще имаме възможността за впечатляваща фотосесия. Пристигане в хотела и време за отдих.

Ден 5

Пуно / ез. Титикака / Пуно

Сутринта ще се отправим на екскурзия до най-високото планинско езеро в света-Титикака. С моторни лодки ще стигнем до островите Урос и Такиле, където ще се запознаем с интересни археологически находки, както и с поминъка на местното население- селско стопанство, риболов и текстилно производство-най-вече ръчно тъкани произведения, отразяващи сцени от бита и ежедневието им.

Ден 6

Пуно / Куско

Сутринта- трансфер до летището за полет до Куско. Пристигане, трансфер и настаняване в хотела. Време за релакс или разходка по желание.
Нощувка.

Ден 7

Куско

В този ден ще видим „Коричанча“ – място за поклонение към Слънцето- бога на инките, и манастира „Санто Доминго“. Ще се разходим до централния площад с Катедралата, съхранила най-добрите образци на местното изкуство. Ще разгледаме останките от комплексите на инките- „Кенко“, „Тамбомачай“ и „Пука Пукара“, както и внушителната крепост „Саксайхуаман“ – стратегически построена на хълм с изглед към Куско, известен от своя страна със солидните каменни стени, нарязани и сглобени със зашеметяваща точност.

Ден 8

Куско / Свещената долина на инките

Тур до „Свещената долина“, който ще ни запознае с бита и обичаите на инките. Ще разгледаме градчето Чинчерос и живописното селище Марас; ще видим едноименните солни полета, датиращи от времето на инките и превърнали се в местна атракция. По-късно ще посетим и впечатляващите овални тераси на Морай, създадени за обособяване на различни микроклимати, с цел отглеждане на разнообразни селско-стопански култури.

Ден 9

Свещената долина – Мачу Пикчу – Куско

През този ден ще се докоснем до магията „Мачу Пикчу“! Приключението започва с влак, по един от най-красивите железопътни маршрути в света, който ще разкрие пред нас красотата на тучно-зелената джунгла по пътя до древната крепост. Предполага се, че „Мачу Пикчу“ е бил дом на Пачакутек- първи император на инките, а към днешна дата е едно от „седемте чудеса на света“. Разхождайки се през галериите и коридорите на крепостта, ще можем да се насладим на архитектурното величие на империята на инките. По-късно следобед- отпътуване за Куско с влак.

Ден 10

Куско / Лима 

На сутринта- трансфер до летището и отпътуване за Лима. Пристигане и полудневен тур на града, в който ще посетим най-важните места в Лима: историческия център, централния площад- „Пласа Майор“, Правителствения дворец, Кметството, Двореца на архиепископите и Катедралата. Ще разгледаме манастира “Сан Франциско”, ще се разходим из района на „Сан Исидро“, и ще се насладим на гледката към Тихия Океан от „Мирафлорес“- най-посещавания квартал в града.

Ден 11

Лима/о.Маргарита

Рано сутринта-трансфер до летището за полет до Порламар, о. Маргарита. Посрещане, трансфер и настаняване. Kоктейл за „добре дошли“ и вечеря край басейна на хотела.

Ден 12

о.Маргарита

Свободен ден за почивка и плаж по желание. Възможност за разходки и допълнителни турове.

Ден 13

о.Маргарита/Национален парк „Канайма“

Сутринта-полет до „Канайма“- най-големия национален парк във Венецуела и дом на водопадите Анхел (най-високите в света, с височина 979 м.). Тази територия е една от най-старите на планетата (1,8 млрд.год.), включваща джунгли, савани и тепуи. От висотата на „птичи поглед“ ще се насладим на изключителна гледка. Ще преминем зад водната завеса (около 200 м.дължина),ще се изкачим до основата на водопадите, с панорамен изглед към целия парк. Връщане в лагера за обяд, в близост до розовия пясъчен плаж на лагуната „Канайма“. Трансфер до летището и полет обратно до Порламар.

Ден 14

о.Маргарита

Свободен ден за почивка и плаж по желание. Възможност за разходки и допълнителни турове.

Ден 15

о.Маргарита/Каракас

След закуска- трансфер до летището за полет до Каракас. Пристигане И настаняване. След кратка почивка ще се отправим на полудневен тур, в който ще разгледаме колониалната и модерна част на града. Нощувка

Ден 16

Каракас

Закуска и трансфер до летището за отпътуване.

 

Хотел/категория15+10-146-92-5 Допл.ед стая
3*452045804890по запитванепо запитване
4*471047605080по запитванепо запитване

 

* Цените в посочените таблици са в щатски долари и са за настаняване на човек в двойна стая.

**При група от 15+ човека „Рапо Травел“, осигурява придружител от агенцията. 

*** Цената за потвърдената група е валидна при минимум 15 записани туристи.

**** При група от по-малък брой записани по програмата, „Рапо Травел си запазва правото да актуализира цената според размера на групата.

 Забележка: „Рапо Травел“ препоръчва сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“, която покрива рисковете от загуба на суми, поради невъзможност за пътуване. Препоръчително е този вид застраховка да бъде направена в деня на авансовото плащане.


Цената включва:

Перу:

 • 10 нощ./11 дни в хотели, категория  3* и  4*, както следва:

– 2 нощ. в Лима:

3* –  http://www.hbritaniamiraflores.com /или подобен/

4* – https://www.casa-andina.com/destinos/miraflores/hotel-miraflores-lima_casa-andina-select-miraflores/ /или подобен/

– 1 нощ. в Арекипа:

3* – casa-andina/destinos/arequipa/casa-andina-select-arequipa/ /или подобен/

4* – https://www.casa-andina.com/destinos/arequipa/casa-andina-select-arequipa/ /или подобен/

– 1 нощ. в долината „Колка“:

3* – https://www.casa-andina.com/destinos/colca/standard-colca/  /или подобен/

4* – https://colca-lodge.com/en/  /или подобен/

–  2 нощ. в Пуно:

3* – https://www.hhp.com.pe  /или подобен/

4* –https://www.casa-andina.com/destinos/puno/hotel-puno-peru_casa-andina-premium/ /или подобен/

–  3 нощ. в Куско:

3* – https://www.google.com/search?client=safari&rls=en&q=Casa+Andina+Standard+Catedral&ie=UTF-8&oe=UTF-8 /или подобен/

4* – http://www.costadelsolperu.com /или подобен/

– 1 нощ. в „Свещената Долина“ :

3* –  https://www.sonestapiyucay.com  /или подобен/

4* – https://www.casa-andina.com/destinos/valle-sagrado/hotel-cusco-valle-sagrado_casa-andina-premium/ /или подобен/

 • Хранения, както следва:

       –  10 закуски

       – 5 обяда

 • Вътрешни полети, както следва:

       – Лима- Арекипа

       – Хулиака- Куско

       – Куско-Лима

 • Влакови билети по маршрут:

       – „Свещената долина“- Мачу Пикчу“

       – „Мачу Пикчу“- Куско

 • Всички трансфери по програмата
 • Всички турове, описани в програмата
 • Англоговорящ гид
 • Входни такси за посещаваните обекти
 • Подробна програма и полезна туристическа информация за пътуването

Венецуела:

 • 5 нощувки, както следва:

      – 4 нощ. на о. Маргарита на база All Inclusive

      – 1 нощ. в Каракас, с включена закуска

 • Самолетен билет Лима – Порламар – Каракас
 • Самолетен билет Порламар – Канайма – Порламар
 • Целодневен тур до национален парк „Канайма“ с включен обяд
 • Панорамна обиколка със самолет над парка „Канайма“
 • Англоговорящ гид
 • Всички трансфери по програмата
 • Входни такси за посещаваните обекти
 • Тур с лодка в парка „Канайма“
 • Подробна програма и полезна туристическа информация за пътуването

Цената не включва:

 • Самолетен билет София- Лима/ Каракас- София;
 • Туристическа застраховка  

 

 

📷 Фотограф/Photographer/заглавна снимка: личен архив

Също така разгледайте подобни на офертата ни за екскурзия до Перу и Венецуела дестинации.

Споделете с приятели: