fbpx

Панорамен тур на 3 индонезийски острова – Бали, Ява и Борнео

Климат – екваториален и субекваториален
Средни годишни температури – 25-27°С
Най-подходящо време за посещение
Официален език – индонезийски
Столица – Джакарта
Най-голям град – Джакарта
Валута – рупия (IDR)
Религия – мюсюлмани – 84,5%, християни – 5,9%, будисти – 1,9%, индуисти – 2,8%, конфуцианци – 1,1%, местни традиционни вярвания и култове – 3,8%
Интересни факти:
О.Ява е най-гъсто населения остров в света, има по-голямо население дори от континента Австралия. На територията му има 22 активни вулкана, което е най-голямото струпване на вулкани на едно място в света.
О. Борнео привлича вниманието на туристите с уникалната си природа, и прекрасните плажове с кристално чиста морска вода. Туристите пристигат и заради с възможността да наблюдават отблизо живота на различни местни племена, съхранили своята самобитност. Това е единствения остров в света, чиято територия е разделена между три държави – Бруней, Индонезия и Малайзия. Борнео е покрит с най-старите тропически гори на планетата, а сред дърветата живеят много диви животни, някои от които фигурират в „Червената книга“ като защитени видове.
О. Бали- една от топ дестинациите за туризъм, която привлича любители на екзотиката от цял свят. Бали зависи изцяло от туризма- това вероятно няма да ви учуди, имайки предвид, че там се намират едни от най-популярните и посещавани плажове в света.

Тур оператор Рапо Травел ви предлага екскурзия и панорамен тур на островите Бали, Ява и Борнео. Разгледайте детайли за офертата ни по-долу.

 

Ден 1

Добре дошли в Индонезия!

Добре дошли на най-големия архипелаг в света!
Кацане на международно летище Соекарно, посрещане и трансфер до хотела, за да релаксирате и да се подготвите за предстоящия обиколен тур, който започва на следващия ден.

Ден 2

Джакарта – Пангкалан Бун- Кумаи – Танджунг Харапан

Сутринта-полет до о.Борнео, трансфер до пристанището, и отплаване с лодка към национален природен парк. Лодката /т.нар.„клоток“/ има покрив и горна палуба, от която може да наблюдавaте джунглата наоколо. Ще посетите резерват за орангутани, които може дори да нахраните, след което круизът ще продължи. Плавайки по реката ще се запознаете отблизо с дивата природа-маймуните с дълги носове, макака с дълга опашка, както и с редки видове птици. Привечер- роматична вечеря с фини ястия и нощувка в автентична атмосфера на лодката.

Ден 3

Парк- Пондок Тангуй- Камп Лики

Закуска, и круиз към още един център за отглеждане на орангутани. Пътьом ще спрете на лагера „Ликей“, където водата отразява по уникален начин околната растителност, и, ако имате късмет, може да зърнете крокодилите, които идват тук на дългия речен бряг на водопой. Пристигане в резервата, където ще направите кратък преход през тропическите дъждовни гори, в търсене на диви животни и птици. Връщане на лодката за обяд, по желание-среща с човекоподобните за техния обяд в 14.00 ч. Възможност за посещение на малък местен музей, а следобед, при добро време, ще наблюдавате „луминисцентно шоу“ на място с огромна популация от светулки.

Ден 4

Кумаи – Пангкалан Бун – Семаранг – Йогякарта/

Представете си чувството да се събудиш на лодка в джунглата, от звънките песни птиците и галещите пурпурни лъчи на слънцето…! Насладете се отново на природата, преди да се отплавате към пристанището, и прехвърлени на летището, за полет към Семаранг. Пристигане и посрещане, след което ще отпътувате за Джогякарта-люлката на индонезийската култура! Настаняване в хотела и заслужена почивка.

Ден 5

Йогякарта – Прамбанан

През този ден ще посетите дворец на около 2 века, в самото сърце на града; ще разгледате пазара за птици, водния замък, ще се разходите по улица „Малиоборо“. Турът ще продължи към „Боробудур“- най-големия будистки храм и едно от седемте чудеса на света. Ако желаете може да наблюдавате десетките будисти, проповядващи, че светът в исторически план е създаден по време на династията на Саилендра между 778 и 856 г.пр. н.е. Обиколката продължава с храма „Прамбанан“, който е по-стар с цели 3 века от камбоджанския Ангкор Ват.

Ден 6

Боробудур – Бали – Убуд

След закуска ще потеглите на североизток, към Магеланг, по посока на храма „Боробoдур“- най-великата ступа и най-голям будистки храм в света. Време за разглежданеи разходка. Следобяд- трансфер до летището и полет до Бали. Посрещане и трансфер до хотела в Убуд. Настаняване, време за релакс и нощувка.

Ден 7

Убуд – Бедугул – Танах Лот

Целодневен тур на о.Бали, в който ще видите храма “Пура Таман Aюн” (17-ти в.). Впоследствие ще се отправите към „Джатилуви“, и ще се насладите на живописна гледка към оризовите тераси, които определено не са за изпускане! Следва обяд на бюфет в местен ресторант и посещение на храма „Пура Улун Дану Братан“, разположен на полуостров, в езерото „Братан“, с уникална гледка към планината. Обиколката за деня ще приключи с наблюдение на залеза от най-известния и сниман храм в Бали- „Пура Танах Лот“(XVIв.).След залез слънце- връщане в хотела.

Ден 8

Бали – Храмът- майка- „Бесаких“ и музея Керт“

Сутринта- отпътуване по крайбрежието, до китното рибарско селище „Кушамба“, където малките цветни лодки изпъстрят черните пясъчни плажове. Там ще научите за процеса на традиционните методи за събиране на сол. По пътя ще се любувате на великолепните оризови полета и тропически растения. Пристигане в „Храма-майка“ – основан през осми век, в чест на боговете на Агунг. Разположен е на склоновете на вулкана Агунг, чиято последна експлозия е през 1963 г. Храмът се състои от 22 комплекса, с над осемдесет малки храма. Обиколката ще завърши с посещение на музея „Керта Госа“, след което- връщане в хотела и време за почивка.

Ден 9

Убуд- свободен ден

Денят е свободен за мероприятия по ваш избор. Ако желаете може да си запишете час за масаж, да се отдадете на шопинг, или просто да релаксирате в хотела. Разходете се из кокетните улички и местния пазар, разгледайте дизайнерските работилнички, скулптури и картини от двете страни на улицата. Може също да посетите сами гората на маймуните, която се намира в центъра на Убуд. Градът разполага и с множество ресторанти с изглед към оризовите полета и е идеално място за наемане на СПА сесия. През нощта има изпълнения на балийски танци, не се колебайте да се свържете с рецепцията на вашия хотел и да поискате информация.

Ден 10

Убуд- Джакарта- отпътуване/

Закуска в хотела, след което- в зависимост от часа на вашия полет, ще имате трансфер до летището.

 

Цените в посочените таблици са в Евро, при настаняване на човек в двойна стая.

Нисък сезон (30.09- 01-04)

6 човека4 човека2 човека1 човекДопл.- ед стая
3*1810185019302470380
4*1880191020002600445
4 +5*2250229023703350820

 

Висок сезон (01.04-01.07):

6 човека4 човека2 човека1 човекДопл.- ед стая
3*1863189019802520390
4*1930197020502660465
4 +5*2300234024203400840

 

Пик сезон:

6 човека4 човека2 човека1 човекДопл.- ед стая
3* (01.07-31.08)1940198020602590390
4* (01.07-30.09)2030196520602750465
4 +5* (01.07-30.09)2500253526223590840

 

* Забележка: „Рапо Травел“ препоръчва сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“, която покрива рисковете от загуба на суми, поради невъзможност за пътуване. Препоръчително е този вид застраховка да бъде направена в деня на авансовото плащане.


Цената включва:

  •  Сам. билет- Джакарта – Пангкалан Бун
  • Сам. билет Пангалкан Бун – Семаранг
  • Сам. билет Йогякарта- Денпасар
  • Полет Денпасар – Джакарта
  • 1 нощ. в хотел FM7
  • 2 нощ. на клоток /по време на тура за наблюдение на орангутани/
  • 4 нощ. в Убуд в избрана категория хотел
  • Англоговорящ гид
  • Всички трансфери по програмата
  • Входни такси за посещаваните обекти

Цената не включва:

1. Самолетен билет- София- Джакарта- София;

2. Туристическа застраховка;

3. Лични разходи;

 

 

📷 Фотограф/Photographer/заглавна снимка: Nikolai Sorokin

Разгледайте също така и подобни на офертата ни за екскурзията и панорамния тур дестинации.

Споделете с приятели: