fbpx

На сафари в Кения, там където природата разкрива своята щедрост- сафари приключения и почивка в Диани бийч

Географско положение: Държава в Източна Африка. Граничи с Етиопия на север, Сомалия на североизток, Танзания на юг, Уганда на запад, Судан на северозапад и Индийския океан на североизток.
Климат:субекваториален
Виза: изисква се виза;
Средни температури: по крайбрежието – 24-27°С; на запад – 22-24°С
Най-подходящо време за посещение: юни-октомври, съобразно миграцията на дивите животни
Официален език:английски, суахили
Столица: Найроби
Религия: християни – 63,1%, християно-африкански църкви и секти – 7,2%, мюсюлмани – 14,8%, хиндуисти – 0,6%, местни традиционни вярвания и култове – 14,3%.
Интересни факти: Това е страна с много екзотични животни и уникална екваториална растителност.Кения е едно от малките кътчета на нашата планета, където част от саваната е все още недокосната от хората. Цялата страна е като един голям резерват, който си заслужава да бъде разгледан.

Тур оператор Рапо Травел ви предлага незабравимо сафари в Кения и почивка в Диани бийч.

Това е една от най-популярните обиколки – 6 дни за изследване на дивата природа на Африка, формите на релефа, широките гледки и безкрайните небеса. Ще посетите несравнимата Масай Мара с нейните безброй мигриращи стада, над 400 вида птици в езерото Накуру, огромни шествия на слонове в Амбосели и лъвове, хипопотами и крокодили в Tsavo West. Антилопи гну, птици, слонове, лъвове и какво ли още не……

Разгледайте детайли за офертата ни по-долу.

 

Ден 1

София – Найроби 

Пристигане в Найроби, посрещане от представител на местния ни партньор. Трансфер до хотела, настаняване и нощувка.

Ден 2

Найроби – Резерват „Масай Мара“ (265 км – Прибл. 6 часа)/ Обяд, Вечеря

Ще започнем много рано (5:00 сутринта) от хотела и ще се отправим към резервата за дивеч. Стигайки там навреме за кратко сафари – тур преди обяд, по-късно ще тръгнем на следобедно сафари. Това е вашето въведение в „Мара“, вероятно най-известният сафари парк в света. Живописното пътуване до Мара е през чифлици за препитание, докато се отправяте към стръмнината на Великата рифтова долина, където можете да спрете за незабравими гледки. Ще слезете до дъното на рифтовата долина и ще отворите страницата на своето приключение в страната на Масаи, пътувайки към Масай Мара.

Нощувка в нац. парк „Масай Мара“.

Ден 3

Национален парк „Масай Мара/Закуска, Обяд, Вечеря.

Концентрацията на големи животни тук е ненадмината. Това е най-популярния парк в Кения и докато изследвате хълмистите равнини с популацията на известната „Голямата петорка“, скоро ще разберем защо. Ако сте тук по време на Голямата миграция (юли – октомври), ще бъдете свидетели на това, което се смята за най-голямата миграция на диви животни на планетата. Милиони антилопи гну, зебри и газели преминават през река Мара и влизат в резервата в мащабна демонстрация на търсене на храна и оцеляване. Ще посетим реката, за да се насладим на този впечатляващ спектакъл, ще видим хипопотамите и крокодилите, чакащи да се срещнат с тези нахлуващи орди. Може да видим и други хищници, отправили се на лов като лъвове, леопарди и гепарди.

Ако искате да станете свидетели на този невероятен феномен от високо, препоръчваме да вземете опционалното рано сутрин сафари с балон. Ще се носите над равнините, за да видите реки от диви животни, които се извиват на хоризонта – незабравима гледка/срещу допълнително заплащане/.

Предлагаме и незадължително посещение, за да се срещнете с местните масаи, да видите селото им и да научите от първа ръка за живота им/срещу допълнително заплащане/.

Нощувка в нац. парк „Масай Мара“.

Ден 4

Масай Мара – езерото Накуру (290 км – прибл. 6-7 часа)/ Закуска, Обяд, Вечеря

Ще тръгнем рано за езерото Накуру, но ще имаме достатъчно време да спрем, да се поразтъпчем и да се насладим на живописни гледки по пътя. Езерото Накуру е зашеметяващ парк – може да видим  фламинго, във вътрешността на езерото, но имайте предвид, че поради някои прогресивни природни фактори броят на фламингото намалява, но самият парк остава ненадминат – един от най-добрите в Кения. Големи скалисти скали се извисяват над акациевата гора, водопади, гористи хълмове и еуфорбия са осеяли езерото. Малкото количество фламинго е придружено от други видове птици – пеликани, корморани, рибари, щрауси, щъркели, както и чапли и орли. Сцената тук е изобилна, натоварена и пълна с цветове. Следват водопади, акациева гора и надвиснали отвесни скали, които са наблюдатели на всичката тази красота. Това е прекрасно място за наблюдение на дивата природа, но също така и за почивка. Ще намерим редкия жираф на Ротшилд, зебра, хипопотам, воден козел, хиена, маймуна и павиан.  И какво още ни предстои: Ще посетим убежището за носорози, дом на една от най-големите популации на застрашени черни и бели носорози в Кения. И ако времето позволява, ще се отправим на сафари-тур за дивеч в горите на парка, който може да ни подари среща със скандалния африкански скален питон – може би висящ на дърво!

Нощувка в нац. парк „езерото Накуру“.

Ден 5

Езерото Накуру – Амбосели: (410 км – прибл. 7-8 часа) /Закуска, Обяд, Вечеря.

Сега се насочваме към източна Кения и парка Амбосели. Отново ще прекъснем пътуването със спирки за хапване и разглеждане на Голямата рифтова долина.

Нека най-голямата планина в Африка бъде нашия водач в парка Амбосели. Ще видим огромния мащаб на планината Килиманджаро, извисяваща се над парка. „Земята на гигантите“ – както планината, така и безкрайния влак от огромни стада слонове с големи бивни от слонова кост, които дефилират из парка. Ще посетим „Наблюдателния хълм“, отлично място за разглеждане на парка и дивата природа под него, особено при изворите и блатата, където ще видим винаги присъстващия слон, бивол, хипопотам, пеликан и много птици. Ще прекараме нощта тук и ще направим последен сафари-тур, преди да отпътуваме за Tsavo West.

Нощувка в нац. парк „Амбосели“.

Ден 6

Амбосели – Цаво Запад: (100 км – Прибл. 2 часа)/Закуска, Обяд, Вечеря.

Това е сравнително кратко пътуване до „Tsavo West“, така че можем да започнем нашето изследване на парка с много светлина и много енергия. Цаво е парк пленява със своите неочаквани, но характерни природни забележителности – сгушени сред обширната савана са корита от лава от скорошни вулкани, диви баобаби и буйни, искрящи оазиси. Подобно на Масай Мара, тук можете да намерите „Голямата петорка“, която патрулира в равнините. Мъжките лъвове в Цаво са уникални с това, че нямат гриви. Този парк също има много слонове, заедно с носорог, масайски жираф, нощни примати и гну. Ще посетим и живителните води на четирите природни извора (Mzima Springs) и изобилието от диви животни, привлечени от бреговете му – газели, зебри, маймуни, хипопотами и дебнещи по-надолу екзотични риби и крокодили.

Това е последната ни сафари вечер. Утре ще направим последен сафари-тур, но разглеждането на парка още не е приключило.

Нощувка в  нац. парк „Цаво“.

Ден 7

Tsavo West – Момбаса/ Диани бийч/ Закуска, Обяд.

След закуска, трансфер до гарата в Mtito-Andei за живописно пътуване до брега. По пътя до там ще пътуваме през „Tsavo West“ и „Tsavo East“, така че ще имаме повече възможности да разгледаме парковете и евентуално някои диви животни.

На гарата нашия шофьор/гид ще ни помогне с билети и трансфера до Madaraka Express, новия високоскоростен влак до Момбаса и крайбрежието. Маршрутът на влака е разположен по-високо от пътното платно и предлага гледка отвисоко към парковете и преминаващите пейзажи.

След около 3 часа ще пристигнем на жп гарата в Момбаса. Посрещане и трансфер до хотела в Диани бийч. Настаняване и нощувка.

Ден 8

Диани бийч/All inclusive

Свободно време за почивка и развлечения.

Ден 9

Диани бийч/All inclusive

Свободно време за почивка и развлечения.

Ден 10

Късно освобождаване на стаите и трансфер до летището в Момбаса за полет до Найроби.

Трансфер от летище „Nairobi Wilson airport“ до  „Jomo Kenyatta International Airport“ за полет към България.

Пакетни цени:

Период/брой хора 

Категория хотели/лоджове: Comfort

6 човека4 човека2 човекаДопл.- ед. стая
нисък сезон: 16 март – 30 юни1933 €2013 €2253 €NA
висок сезон: 02 януари-15 март

01 октомври -21 декември

2063 €2163 €2458 €250 €
пик сезон: 01 юли-30 септември      

 22 декември – 02 януари

2198 €2293 €2588 €275 €

 

 

Период/брой хора 

Категория хотели/лоджове: Luxury

6 човека4 човека2 човекаДопл.- ед. стая
нисък сезон: 16 март – 30 юни2013 €2113 €2403 €NA
висок сезон: 02 януари-15 март

01 октомври -21 декември

2193 €2298 €2583 €300 €
пик сезон: 01 юли-30 септември      

 22 декември – 02 януари

2533 €2638 €2923 €460 €

 

* Цените в посочените таблици за сафари в Кения са в Евро, при настаняване на човек в стандартна двойна стая;

** Посочените пакетни цени са калкулирани при курс на лева спрямо долара 1 USD = 1.97 лева. В случай, че обменният курс се завиши или намали с 5 или повече процента, туроператорът си запазва правото да внесе корекция в общата пакетна цена.

***При група от 15+ човека за сафари в Кения, „Рапо Травел“ осигурява придружител от агенцията. 

**** Програмата е индивидуална и важи при минимум записани 2 туристи.

„Рапо Травел“ препоръчва сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“, която покрива рисковете от загуба на суми, поради невъзможност за пътуване. Препоръчително е този вид застраховка да бъде направена в деня на авансовото плащане. За повече информация относно условията на застраховката, моля свържете се с нашия офис.


Цената включва:

 • 1 нощувка в хотел   „Ole Sereni“ – 4* в Найроби/или подобен с включена закуска;
 •  2 дни в нац. парк „Масай Мара“/нощувки с включена закуска, обеди и вечери;
 • Неограничени брой сафари турове;
 • 1 ден в национален парк „езерото Накуру“/нощувка с включена закуска обяд и вечеря;
 • 1 ден в национален парк „Амбосели“/нощувка с включена закуска обяд и вечеря;
 • 1 ден в национален парк „Tsavo West“/нощувка с включена закуска обяд и вечеря;
 • Придвижване с персонален 4×4 сафари джип по време на всички сафари турове с професионален сафари водач на английски език;
 • Входни такси за посещаваните обекти
 • Транспорт с лицензиран и климатизиран автобус по време на целия тур;
 • Минерална вода/1 бут./чов. по време на сафари туровете
 • билет за скоростен влак по маршрут:  нац. парк „Цаво“ – Момбаса;
 • Посрещане и трансфер от гарата в Момбаса до Хотела в Диани бийч;
 • 3 нощувки на база All inclusive в хотел: „Baobab Beach Resort&Spa“;
 • Всички трансфери по програмата;
 • Самолетен билет Момбаса-Найроби
 • Трансфер летище „Wilson airport“ Найроби –  летище „Jomo Kenyatta International Airport“, Найроби

Цената не включва:

 • Самолетен билет София – Найроби – София- 780  евро, към дата 18.08.2022 г.
 • Виза за влизане в Кения – $50/
 • Посещение на масайско село в Масай Мара (уговорете с вашия водач) = $20 на човек;
 •  Екскурзия с балон с горещ въздух в Масай Мара – $ 420 на човек;
 • Tуристическа застраховка
 • Допълнителни екскурзии по желание

Допълнителни екскурзии:

 • Посещение на масайско село в нац. парк „Масай Мара“ – $20 на човек;
 •  Екскурзия с балон с горещ въздух в нац. парк „Масай Мара“ – $ 420 на човек;

Необходими документи:

 • Международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане;
 • За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверено пълномощно от единия или двамата родители! При пътуване на дете само с единия родител се изисква нотариално заверена декларация от липсващия, по време на пътуването родител.
 • Входна виза за Кения. Всеки клиент лично  задейства процедурата на своя отговорност, като указанията са на сайта на Министерството на Външните работи или на адрес: http://www.kenya-bulgaria.org; При нужда агенцията може да съдейства при процедурата по издаването на електронната виза.

Условия и забележки:

 • При записване и сключване на договора се внася депозит в размер на 50%.
 • Доплащане се прави до 45 дни преди отпътуване.
 • Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.97 лв.
 • Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.
 • Пътуването е без задължителнимедицински изисквания за имунизации. Препоръчителна за района е ваксина срещу жълта треска.
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
 •  В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
 • ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно изискванията на програмата и издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 45 дни преди пътуването, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

Още интересни факти за Кения

Това е страна с много екзотични животни и уникална екваториална растителност.

И докато сами не видите тези красоти с очите си, прочетете някои от най-интересните факти за Кения. Те със сигурност ще ви убедят, че рано или късно трябва да посетите тази великолепна държава:

В Кения се придвижват с „плоскодънни“ плавателни съдове, характерни за арабското ветроходство от 4-ти век след Христа. Кенийците просто добавят двигател към лодките.

Известното „Хакуна Матата“ (Hakuna Matata) от анимационния филм „Цар Лъв“ идва от езика суахили, произлизащ от брега на Кения между Момбаса и Малинди.

В Кения може да опитате уникални бонбони, направени от плодовете на баобаб. Има бонбони както със сладък вкус, така и със солен.

Африканската маска, направена в Кения е един от най-известните сувенири, предлагащи се в страната. Въпреки това тя няма никакво специално значение.

В Кения има много щрауси. Веднъж в страната бил намерен щраус, който мътил цели 78 яйца! От тях обаче успели да се излюпят едва 21 яйца.

Това е страна с много екзотични животни и уникална екваториална растителност.Кения е едно от малките кътчета на нашата планета, където част от саваната е все още недокосната от хората. Цялата страна е като един голям резерват, който си заслужава да бъде разгледан. Там има общо 59 национални парка и резервата. Най-известните сред тях са: Nairobi National Park, Maasai Mara National Reserve, Lake, Nakuru National Park, Amboseli National Park и Tsavo East National Park.Екваторът разделя територията на Кения приблизително наполовина, така че там целогодишно температурата е една и съща – 26-32 градуса през деня, и 23-26 градуса през нощта. По тази причина Кения има най-добрия климат в Африка. Много учени смятат, че именно от Кения произхождат първите хора в света. На територията на страната са открити най-ранните доказателства за човешки живот на планетата. Някои от тях датират отпреди 3 милиона години.Всеки разговор в Кения започва с думата „Jumbo“, което на суахили (местния език) означава „здравей“.

Част от „холандските“ рози се отглеждат в Кения.

 

📷 Фотограф/Photographer/заглавна снимка: Nikolay Antonov

Също така разгледайте подобни на офертата ни за екскурзия и сафари в Кения дестинации.

Споделете с приятели: