fbpx

Екскурзия до Мианмар – страна на контрастите

Географско положение на Мианмар: Югоизточна Азия
Граници: на север граничи с Китай, на изток с Лаос, на югоизток с Тайланд, на запад с Бангладеш и на северозапад с Индия.
Език: бирмански
Климат: тропичен
Средна месечна температура: януари (13°C, 27°C ), юни (26°C, 34°C)
Официален език: бирмански
Столица: Найпидо
Най-голям град: Янгон
Валута: Кият (MMK)
Религия: будизъм – 89%, други – 11%
Най-подходящото време за посещение на Мианмар: в периода октомври-април
Визи: изискват се визи
Какво да очаквате от Мианмар: Една непозната, до скоро недостъпна култура. Удивителни места за разходка, местности изобилстващи от чудати пещери, пълни с будистко изкуство и история.

Туристическа агенция Рапо Травел ви предлага екскурзия до Мианмар. Разгледайте детайли за офертата ни по-долу.

 

Ден 1

Янгон

Пристигане на международно летище Янгон и топло приветстване от местен екскурзовод. Трансфер до хотела и време за релакс. Вечерта, ще посетиm величествената Пагода „Шведагон“- блестяща в злато и украсена с диаманти, тя е грандиозно произведение на архитектурата и пропорционалната красота.

Ден 2

Янгон

Сутринта ще посетим „Ботатаунг“ Пагода- известна забележителност на брега на водната граница на Янгон, откъдето безброй лодки отплават за близките села, след което ще се отправим към пагода, която представлява огромен образ на „полегналия“ Буда. Следобед ще посетим т.нар. „Скот Маркет“, където ще разгледаме и можем да си закупим ръчно изработени произведения на местни занаятчии-гоблени, дрехи и др. Вечерта ще посетим „Кандауги парк“ и ще се запознаем с нощния живот в China Town.

Ден 3

Янгон-Баган

Oтпътуване за Баган и дневен тур, в който ще видим: пазара „Няунг Оо“; пагодата „Швезигон“- прототип на по-късните мианмарски ступи; старинен тунел с фрески и стенописи от 12 в., както и храмовете „Губияуки“-известен с изящните стенописи/, и „Хтиломинло“ /известен с гипсовите си отливки/. Следобед ще разгледаме магазин за лакирани изделия, храма „Мануха“-изграден в стил „Мон“ през 1059г., „Нанпайа темпъл“ /древна резиденция на крал Мануха/, който ще ни изненада с архитектура от кал, камък и тухла, а вечерта ще се насладим на залеза по време на плаване с лодка по река Айеравади.

Ден 4

Баган-Попа-Баган

Сутринта ще се отправим на тур до застиналия вулкан Попа. По пътя ще спрем в магазин за палмов сироп. Пристигане в подножието на планината и изкачване до върха на хълма, на който ще видим манастири и пагоди в различен стил. Следобед- връщане в Баган и разглеждане на града с посещение на храма „Ананда“-същински архитектурен шедьовър, наподобяващ гръцки кръст, и „Ананда Оккийунг“- тухлен манастир със стенописи от 18-ти век. В края на тура ще се насладим на залеза от кулата „Нан Миинт Тауър“.

Ден 5

Баган-Мандалай

Сутринта след закуска-трансфер до летището за полет до Мандалай. Пристигане, трансфер до хотела, настаняване. Следобед-посещение на „Златния палат“-манастир, известен с впечатляващите си дърворезби; Пагодата „Кутодау“-най-голямата книга в света, чиито каменни страници, съдържат старинни старинни будистки ръкописи. В края на деня ще се насладим на живописния залез и панорамна гледка от хълма „Мандалай“. Вечерта ще наблюдаваме автентично куклено шоу.

Ден 6

Мандалай-Амарапура-Мандалай

В този ден ще посетим внушителната пагода „Махамуни“ и традиционни местни работилници за производство на мраморни изделия, дърворезби, гоблени и характерните златни листчета.Следобед ще се разходим из пазара за нефритени украшения и сувенири, и манастира „Шве Ин Бин“.

Ден 7

Мандалай-Хехо-Инле

Сутринта-трансфер до летището за полет до Хехо. След пристигане ще се отправим към винарната „Червената планина“, където ще дегустираме едни от най-добрите вина в Инле.Следва трансфер до езерото, откъдето ще вземем лодка до хотела в Инле.

Ден 8

Инле-Индеин-Инле

През този ден ще се отправим на тур с лодка до селището Ин Деин и ще посетим пагодата „Шве Индеин“. Ще разгледаме местните селца, където ще видим сребърни ателиета, „плаващи“ градини и манастир от тиково дърво (16-17в.), известeн с лакираните си статуи на Буда. По-късно ще посетим пагодата „Паунг Дау“, както и в което основен поминък е тъкането на коприна, производството на цигари и ковачеството.

Ден 9

Инле-Хехо-Янгон

След закуска сутринта, трансфер до летището в Хехо за полет до Янгон. Ако полетът за отпътуване позволява- ще разгледаме още една пагода, в която образът на Буда е сътворен от чист бял мрамор.
Връщане обратно на летището и отпътуване.

 

Екскурзия до Мианмар, цени:

Нисък сезон / април- септември

Хотел/категория15+12-148-114-732
 3*203019502010210021702270
 4*214020502100219022602340
5*227021602220231023702460

 

Висок сезон / октомври- март

Хотел/категория15+12-148-114-732
 3*219021102180258023502560
4*236022602320243024902580
5*255024302490250026702760

 

* Цените в посочените таблици за екскурзия до Мианмар са в щатски долари, при настаняване на човек в двойна стая.

** При група от 15+ човека  за екскурзия до Мианмар, „Рапо Травел“ осигурява придружител от агенцията. 

***Забележка: „Рапо Травел“ препоръчва сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“, която покрива рисковете от загуба на суми, поради невъзможност за пътуване. Препоръчително е този вид застраховка да бъде направена в деня на авансовото плащане.


Цената включва:

 • 8 нощувки, в съответната категория хотели, както следва:

– Янгон- 2 нощ.

– Баган-  2 нощ.

– Мандалай- 2 нощ.

– Инле-2 нощ.

 • 4 вътрешни полети, както следва: – Янгон-Баган; Баган-Мандалай; Мандалай-Хехо; Хехо -Янгон
 • Хранения, както следва:-   4 закуски-  1 обяд
 • Трансфери летище-хотел-летище
 • Трансфер с лодка- пристанище-хотел (ез. Инле)
 • Целодневна екскурзия с лодка до селищата Ин Деин, Ивама и др.
 • Лицензиран и климатизиран транспорт по време на целия тур
 • Англоговорящи гидове във всеки град по програмата
 • Входни такси за всички посещавани обекти
 • 2 бутилки минерална вода/ден
 • 2 бр. освежаващи кърпи/ден

Цената не включва:

 • Самолетен билет- София – Янгон-София 
 • визи: Мианмар- 50 щ.д.   
 • туристическа застраховка

 

📷 Фотограф/Photographer/заглавна снимка: Smithore

Също така разгледайте подобни на офертата ни за Мианмар дестинации.

Споделете с приятели: