fbpx

КЕНИЯ РАЗКРИВА ЩАСТИЕТО!

Географско положение: Държава в Източна Африка. Граничи с Етиопия на север, Сомалия на североизток, Танзания на юг, Уганда на запад, Судан на северозапад и Индийския океан на североизток.
Климат:субекваториален
Виза:не е необходима
Средни температури: по крайбрежието – 24-27°С; на запад – 22-24°С
Най-подходящо време за посещение: юни-октомври, съобразно миграцията на дивите животни
Официален език:английски, суахили
Столица: Найроби
Религия: християни – 63,1%, християно-африкански църкви и секти – 7,2%, мюсюлмани – 14,8%, хиндуисти – 0,6%, местни традиционни вярвания и култове – 14,3%.
Интересни факти: Това е страна с много екзотични животни и уникална екваториална растителност.Кения е едно от малките кътчета на нашата планета, където част от саваната е все още недокосната от хората. Цялата страна е като един голям резерват, който си заслужава да бъде разгледан. Там има общо 59 национални парка и резервата. Най-известните сред тях са: Nairobi National Park, Maasai Mara National Reserve, Lake, Nakuru National Park, Amboseli National Park и Tsavo East National Park.Екваторът разделя територията на Кения приблизително наполовина, така че там целогодишно температурата е една и съща – 26-32 градуса през деня, и 23-26 градуса през нощта. По тази причина Кения има най-добрия климат в Африка. Много учени смятат, че именно от Кения произхождат първите хора в света. На територията на страната са открити най-ранните доказателства за човешки живот на планетата. Някои от тях датират отпреди 3 милиона години.Всеки разговор в Кения започва с думата „Jumbo“, което на суахили (местния език) означава „здравей“.

Тур оператор Рапо Травел ви предлага незабравимо сафари в Кения. Разгледайте детайли за офертата ни по-долу:

Ден 1

08.06.2019г / Отпътуване

Отпътуване от София с полет на ТУРСКИ АВИОЛИНИИ па маршрута София- Истанбул -Момбаса. Излита в 16:05ч. Каца в Истанбул в 17:25ч. Излита от Истанбул в 20:45ч.

Ден 2

09.06.2019г /МОМБАСА – ЦАВО ИЗТОК /обяд и вечеря/

Кацане в Момбаса в 03:55ч. Посрещане от представител на местния партньор. Отпътуване за Национален парк ЦАВО-ИЗТОК /около 8 часа – 280 km /. Пристигане в ASHNIL ARUBA LODGE за обяд. Следобед сафари в търсене на дивия свят. Вечеря и нощувка в ASHNIL ARUBA LODGE.

Ден 3

10.06.2019г/ Национален парк ЦАВО ИЗТОК /обяд, вечеря

Ден в Национален парк ЦАВО ИЗТОК със сафарита по ваш избор. В парка могат да се видят животни като зебри, лъвове, леопарди, жирафи, слонове, газели, африканска антилопа, орикс, гну и други. Ако имаме късмет, ще видим качващия се по дървета питон, с който е известен парка, както и шарената антилопа. Тук могат да се видят и над 400 вида птици. Закуска, обяд, вечеря и нощувка в ASHNIL ARUBA LODGE.

 

Ден 4

11.06.2019г/ Национален парк ЦАВО ИЗТОК /обяд, вечеря

Още един вълнуващ ден в Национален парк ЦАВО ИЗТОК със сафарита – освен легендарните „Големите 5”, със сигурност ще се натъкнете на стада зебри, гну и газели, докато Вашият гид – рейнджър ще Ви разказва любопитни факти за животните в парка. Закуска, обяд, вечеря и нощувка в ASHNIL ARUBA LODGE

Ден 5

12.06.2019г/Национален парк ЦАВО ИЗТОК – Момбаса Северно Крайбрежие/закуска, обяд, вечеря/

След закуска заминаваме с опакован обяд за Северното крайбрежие на Момбаса. Настаняване в хотел VOYAGER BEACH RESORT (All-inclusive).Вечеря и нощувка.

 

Ден 6 - 9

13.06. – 16.06.2019г /Момбаса//закуска, обяд, вечеря/

Свободно време в Момбаса. Допълнителните екскурзии се заплащат на място. Всички хранения и нощувка са в VOYAGER BEACH RESORT

Ден 10

17.06.2019г/Заминаване от Момбаса/Отпутуване 

Закуска.  Излитане от Момбаса в 04:50ч. Кацане в Истанбул в 11:55ч. Излита от Истанбул в 13:50ч. Каца в София в 15:10.

 

период 08.06.2019 – 17.06.2019
човек в двойна стая 2445
човек в единична стая 2596

 

* Цените в посочените таблици за сафари в Кения са пакетни в Евро, при настаняване на човек в двойна стая

 

Цената включва:

 • Самолетни билети на авиокомпания ТУРСКИ Авиолинии с включени летищни такси по маршрута София – ИСТАНБУЛ – МОМБАСА – ИСТАНБУЛ – София;
 • 3 нощувки база пълен пансион в ЦАВО ИЗТОК ASHNIL ARUBA LODGE 5*;
 • 5 нощувки база All-inclusive в Момбаса в х-л VOYAGER BEACH RESORT 4*;
 • Трансфери летище – НП ЦАВО ИЗТОК – летище Момбаса;
 • трансфери във парковете с джипове 4 x 4 Safari equipped Toyota 4 x 4 Landcruiser с англоговорящ шофьор – гид (Kenya Professional Safari Guide Association;
 • Неограничено излизане за сафари с джипове и рейнджъри;
 • Всички Входни такси за Национален Парк и дивечов резерват ЦАВО ИЗТОК;
 • Медицинска застраховка с покритие 15 000 евро на човек;
 • Водач от  Агенцията/Туроператора организатор

 

Цената не включва:

 • Виза за Кения – 50 $ на човек, заплаща се на място (летище Момбаса)
 • Доплащане за всички услуги, невключени в цената;
 • Допълнителни екскурзии в Момбаса;
 • Лични разходи;

Условия за резервация  

1. Подписване на Договор и заплащане на 60% от пакетната цена

2. Пълно плащане 08.05.2019г.

Необходими документи:

 1. Задграничен паспорт с валидност мин. до 17.12.2019г.

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването: 15 ТУРИСТА

 Полезна информация:

Кения е разположена на площ от 580 367 кв.км. в източното африканско плато. Граничи с Танзания, Уганда, Сомалия и Етиопия и с Индийския океан на изток. Еднакво привлекателна е за туристите както с подходящите условия и дадености за сафари, така и с ослепително белите си плажове и възможности за гмуркане и почивка. Подходяща е за туризъм целогодишно – намира се

Населението е 40 млн. души  по данни от 2010г., от които 4 млн. живеят в столицата Найроби. Повечето от тях за християни- протестанти и римокатолици.

На територията на Кения са открити едни от най-древните останки от представители на човешкия род. През 7-ми век по бреговете на Кения възникват първите арабски и африкански селища (от народността банту). От 11 до 15 век се появяват първите градове-държави, когато проникват португалците. През 19 век те са заменени от  германци и англичани и скоро, през 1895г.  Кения става британски протекторат, а след 25 години и колония. През 1925 г. Дж. Кениата застава начело на националноосвободителното движение, чиято борба се увенчава с успех на 12 декември 1963 г, когато  Кения получава независимост. Така действащата конституция на страната е от 1963 г. Днес Кения е президентска република.  Ръководител на изпълнителната власт е президентът, който назначава вицепрезидент и правителство. Президентът може да разпуска парламента по всяко време. Избира се чрез пряк вот за срок от 5 години. Парламентът е съставен от 210 депутати, избирани чрез всеобщи избори, също за 5 годишен мандат.

Мерки за безопасност и сигурност:

 • Консумацията на бутилирана вода е задължителна.
 • Препоръчително е да се взимат профилактично таблетки против малария. При взимане на тези таблетки – по 1 таблетка/седмица .Налични в Кения.
 • Репелентите против комари са задължителни.
 • Ваксинация за Жълта треска е препоръчителна.

Посолство на Република България в Кения:
Еmbassy of the Republic of Bulgaria Етиопия Haile G/Selassie Road Woreda 17 Kebele 13 P.O.Box 987 Addis Ababa Ethiopia Тел.( 0025111 ) 66 100 32 Факс: ( 0025111 ) 66 133 73 е-mail: bulemba@ethionet.et
Еmbassy of the Republic of Bulgaria Zimbabwe, Harare 15, Maasdorp Avenue, Alexandra Park P.O. Box 1809; 2758 Тел: (002634) 730-509; 730 596 Тел/факс: (002634) 732-504; 730 509 е-mail: bgembhre@ecoweb.co.zw

 

Още интересни факти за Кения

Това е страна с много екзотични животни и уникална екваториална растителност.

И докато сами не видите тези красоти с очите си, прочетете някои от най-интересните факти за Кения. Те със сигурност ще ви убедят, че рано или късно трябва да посетите тази великолепна държава:

В Кения се придвижват с „плоскодънни“ плавателни съдове, характерни за арабското ветроходство от 4-ти век след Христа. Кенийците просто добавят двигател към лодките.

Известното „Хакуна Матата“ (Hakuna Matata) от анимационния филм „Цар Лъв“ идва от езика суахили, произлизащ от брега на Кения между Момбаса и Малинди.

В Кения може да опитате уникални бонбони, направени от плодовете на баобаб. Има бонбони както със сладък вкус, така и със солен.

Африканската маска, направена в Кения е един от най-известните сувенири, предлагащи се в страната. Въпреки това тя няма никакво специално значение.

В Кения има много щрауси. Веднъж в страната бил намерен щраус, който мътил цели 78 яйца! От тях обаче успели да се излюпят едва 21 яйца.

Част от „холандските“ рози се отглеждат в Кения.

 

Също така разгледайте подобни на офертата ни за екскурзия и сафари в Кения дестинации.

Споделете с приятели: