fbpx

ИСЛАНДИЯ – Северни саги за викинги, тролове и елфи, гейзери и вулкани -потвърдена дата 04.10.2019

Географско положение: Островна държава в северната част на Атлантическия океан и е една от най-северните точки на Европа
Граници: Намира се между Гренландия и Шотландия и на северозапад от Фарьорските острови.
Език: исландски
Климат: субарктичен, морски
Средна месечна температура: януари (0,-10°С); юли (0, 11°С)
Столица: Рейкявик
Най-голям град: Рейкявик
Валута: Исландска крона
Религия: християни – 99,6%, други – 0,4 %
Часова зона: UTC
Визи: безвизов режим за период до 3 месеца
Какво да очаквате от Исландия: Очароващ със своите странности остров, кристално чисти езера, гейзери, вулкани, зелени долини и заснежените планини. Красивите водопади, ледниците и обичайните исландски къщички с покриви от треви и мъх са още един щрих към невероятната картина „Исландия“. Тя е една от най-безопасните държави в света, където модерния начин на живот се преплита с традицията и сурова северна природа.

Туристическа агенция „Рапо Травел“ ви предлага екскурзия до Исландия. Разгледайте детайли за офертата ни за екскурзия до Исландия по-долу:

Ден 1
04.10.19/ Рейкявик – Добре дошли в Исландия!

Полет София-Франкфурт- Рейкявик с АК Луфтханза.

Излита в 18:55ч. Каца в 20:15ч. във Франкфурт. Излита в 21:50ч. Каца в 23:30ч. в Рейкявик. Трансфер и настаняване в хотел 3* в Kopagovur близо до Рейкявик.

Настаняване, свободно време за разходка и нощувка.

Ден 2
05.10.19/ Рейкявик – Златният пръстен – Водопада Гълфос, Долината на гейзерите,   Националния парк Тингветлир

Закуска. Отправяме се на наситена с емоции 8-часова екскурзия по панорамния маршрут, наричан още „Златния пръстен”, който разкрива едни от най-уникалните природни феномени на Исландия: първо ще посетим Националния парк Þingvellir (Тингвелир – ЮНЕСКО) и долината Хаукадалур. Паркът с географско и историческо значение. Тук на брега на красиво езеро в началото на 10ти век е основан Alþingi (Алтинг)– най-старият все още действащ демократичен парламент в Света. През Националния парк Тинкветлир минава Великият Атлантически Риф, който бавно, но сигурно отделя Исландия от Евразия. Разположен е на границата между Атлантика и Северния ледовит океан, разлома Силфра – мястото на разминаване на северо-американската и европейската литосферни плочи: тук свършва Европа и започва Америка! Ясно ще можем да видим континенталния разлом – огромна пукнатина в в земната кора, между американската и евразийската тектонични плочи. Долината Хаукадалур е известна със своите гейзери Гейсир и Строкур, които изхвърлят гореща вода и пара на височина от около 25 м през 5 минути. Следваща ни спирка е самият Geysir (Гейсир) – най-известния гейзер,  дал собственото си име на всички горещи извори на планетата – всеобщо название за горещ извор, изхвърлящ нагоре водите си. Изригванията му са на всеки 5-10 минути и могат да достигнат 70 м височина, но са с различна честота и сила. Около Гейсир се намират множество горещи геотермални извори. Ще научите повече за отглеждането на екологични зеленчуци и оранжериите, където благодарение на геотермалната топлина, която в Исландия е в изобилие, е възможно да се отглеждат зеленчуци и плодове толкова близо до Полярния кръг! ози невероятен ден завършва с уникалният водопад Gullfoss (Гутфос), и езерото Тингвалаватн. В буквален превод името му означава „Златният водопад”, заради начина, по който слънчевата светлина се отразява в него. Водата на ледниковата река Хвита пада от височина 34 м в тесен каньон. Пригответе си банските…..защото денят ще завърши в Тайната Лагуна – естествена геотермална баня. Местните я наричат „тайната лагуна” тъй като за разлика от комерсиализираната и силно завърсена емблематична Синя Лагуна, тази до скоро е тайна, известна само на местните жители. Насладете се на на лековитите горещи минерални води, и на уникалните гледки около вас. Връщане в хотела. Вечеря по желание.

Ден 3
06.10.2019/ Южна Исландия – Национален парк Скафтафел – Свартифос – глетчеровата лагуна Йокулсарлон

Закуска. Отпътуване към ледниковото езеро Йокулсарлон и Национален парк Скафтафел, разположен в полите на най-големият глетчер в Исландия и каскадно разположените до него прилежащи глетчери, спускащи се до долината. Йокулсарлон принадлежи към Национален Глетчеров Парк Ватнайокул. Най-големият глетчер се нарича Breiðamerkurjökull и огромни ледени блокове от него (на възраст от 1000 и повече години) постоянно се откъсват и падат в лагуната. Ледените блокове имат най-причудливи цветове – от прозрачно бяло до сапфирено синьо и черно. В Национален парк Скафтафел има много трекинг пътеки, по една от които ще тръгнем и ние – 250 метра, под причудливи многоцветни магмени скали, докато се появим на 140 метра височина над водопада Свартифос, откъдето се открива неземна гледка. Можем да се върнем по същия път или да минем по дървения мост и да се спуснем  по базалтовите скали. Продължаваме до панорамната площадка Сьонарнипа и стара викингска торфена къща.

По желание – обиколка с корабче тип „Амфибия” по езерото Йокулсарлон (продължителност – 40 мин, 52 евро на човек) По време на обиколката из ледниковата лагуна ще се движим между плаващи късове айсберги, ще опитаме вкуса на 1000 – годишен лед, и може да видим тюлени.  Нощувка в хотел 3* в близост до парковете.

Ден 4
07.10.2019/ Южна Исландия  – Рейнисфяра, водопадите Селяндсфос, Скогафос,  Рейкявик

По време на дневния тур, ще се запознаете с „исландския кон“- неговите уникални качества и история. Ще посетите геотермална оранжерия. Ще се отправите по маршрута „Златния кръг“, по време на който ще видите горещите бълбукащи извори и огромни облаци пара, издигащи се от гейзери. По пътя ще посетите известния двоен водопад- Гулфос, спускащ се от 34 м. в река Хвита. По-късно ще се разходите до националния парк „Тингветлир“- обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО.

Ден 5
08.10.2019/Западна  Исландия – Боргарфьордур и Китовия Фиорд Хвалфьордур

Закуска. Отпътуваме към обвитата в митове и легенди земя на Боргарфьордур (Borgarfjordur), Западна Исландия. Всъщност тя е и място на действие на повчи всички саги. Спираме за снимки и разходка при Китовия Фиорд Хвалфьордур (Hvalfjörður) и водопадите Храунфосар (Hraunfossar). Следващата ни спирка са горещите извори Дейлдатунгухвер (Deildatunguhver). Следва очарователното живописно градче Боргарнес (Borgarnes), разположено на скалист полуостров, и в слънчев ден отнего се разкриват гледки към 2та глетчера (Snæfellsjökull и Eiríksjökull)! Едночасовото ни пътуване обратно към рейкявик ще премине през тунела, изсечен под самия Фиорд Хвалфьордур (Hvalfjörður). Плюс още някои уникални места, ако времето позволява. Областта Боргарфьордур (Borgarfjordur), е известна със своята неземна красота. Този ден ще спираме често за снимки на много красиви места. Нощувка в хотел 3* в Kopagovur близо до Рейкявик.

Ден 6
09.10.2019/Рейкявик

Закуска. Обзорна 3-часова обиколка на столицата на Исландия – Рейкявик. Градът е наричан „най-големия” малък град в света. По време на обиколката ще видим най-известните забележителности и обекти, ще научим интересни факти, отнасящи се до историята и културата на Исландия. Ще се насладим на невероятната гледка, която се открива от терасата на стъклената сграда ”Перлан”, подкрепена от шест масивни бойлера, побиращи 4 милиона литра вода. Ще видим къщата на брега на морето, Höfði, в която се е състояла срещата между Роналд Рейгън и Михаил Горбачов, поставила края на Студената Война. Ще продължим към най-високата църква в Исландия(74,5м) „Хатлгримскиркя”, („Hallgrímskirkja”), наречена на поета от 17ти век Hallgrímur Pétursson и изградена от колони от базалтова лава. Обиколката ще продължи през стария град – лабиринт от тесни улички със стари дървени къщи от края на XIX век:където ще видим Парламента, Кметството, Университетския квартал, културния център Nordic Hоuse, Националния музей, езерото Тьорнин, Лутеранската катедрала, пристанището, концертната зала Harpa. Свободно време за последни снимки и разходки преди трансфера.

В 20.00ч Трансфер до летище Кефлавик. В 21.00ч Чекиране за Полет Рейкявик-Франкфурт – София с АК Луфтханза.

Ден 7
10.10.2019/Рейкявик, Кефлавик – Франкфурт  – София

Излита в 00.25ч. Каца във Франкфурт в 05:50ч. Излита от Франкфурт в 08:00ч. Каца в София в 11:10ч.

 

Екскурзия до Исландия, цени:

 

ПАКЕТНА ЦЕНА ЦЕНИ ЗА ЗАПИСВАНИЯ
до 30 май 2019
СТАНДАРТНИ
Възрастен в двойна стая 1 695 1 795
Възрстен в единична стая 2 025 2 025
Трети възрастен/дете 12-18г. в стая с 2 възрастни по запитване по запитване

 

* Цените в посочените таблици са в Евро, при настаняване на човек в двойна стая.

*Пакетната цена е валидна при група от минимум 16 човека!

 

Цената включва:

 • Самолетен билет с авиокомпания Lufthansa с включени: летищни такси, регистриран багаж до 23 кг;
 • Летищни такси по международните полети-172евро (към дата 27.03.2019г.
 • Всички трансфери, описани по програма
 • Климатизиран транспорт по време на целия маршрут в Исландия с частен микробус и англоговорящ шофьор – гид;
 • 5 нощувки на база закуска в описаните хотели по програма;
  • 4 нощувки със закуски в Kopagovur, близо до Рейкявик в хотел 3***
  • 1 нощувка със закуска в хотел 3*** в близост до парк Скафтафел
 • вкл. Входен билет за Тайната лагуна с включени хавлии (престой в Лагуната 2ч);
 • Всички екскурзии и посещения по описаната програма:
 • Медицинска застраховка за покритие 10 000 евро на ЗАД Армеец за периода на цялото пътуване
 • Застраховка отговорност на туроператора
 • Водач, който ще пътува с групата по време на цялата екскурзия и ще превежда на български език – при група от 16 души
 • Подробна програма и полезна туристическа информация за пътуването

 


Цената не включва:

 • По желание Доплащане за вечери в хотела до парк Скафтафел /3-степенно меню/ –  60 евро на човек
 • Обиколка с корабче тип „Амфибия” по езерото Йокулсарлон (продължителност – 40 мин, 52 евро на човек)
 • Бакшиши за местните екскурзоводи и шофьори – по Ваша преценка на място
 • Разходи от личен характер – напитки, телефони и всичко друго, което не е обозначено в „цената включва”

* Забележка: „Рапо Травел“ препоръчва сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“, която покрива рисковете от загуба на суми, поради невъзможност за пътуване. Препоръчително е този вид застраховка да бъде направена в деня на авансовото плащане.

 

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ

 • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на връщане
 • За деца под 18г., пътуващи без родител/и – нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

 • Аванс в размер на 900 евро/ 1 765 лева на човек, копия на паспортите на всички пътуващи, сключване на договор;
 • Пълно плащане до 08.08.2019г

АНУЛАЦИОННИ УСЛОВИЯ:

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има прваво да прекрати едностранно договора, като заплати на ТУРОПЕРАТОРА следните неустойки:

 • При анулация до 30.05.2019г – без неустойка.
 • При анулация от 01.06.2019г до 31.07.2019г – неустойка в размер на 20% от общата цена на пътуването.
 • При анулация от 01.08.2019г до 31.08.2019г – неустойка в размер на 50% от общата цена на пътуването.
 • При анулация след 31.08.2019г или неявяване за полет-неустойка 100% от общата цена на пътуването.
 • В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка. В този случай ПОТРЕБИТЕЛЯТ не може да има претенции за връщане на част от стойността на заявените,но неизползвани услуги.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 31.08.2019г.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
 • При пътуване на семейство с деца под 12г. – децата ползват намаление от цената на хотелското настаняване. Намалението подлежи на доуточнение.
 • ТУРОПЕРАТОРА си запазва правото на промяна на указаните хотели с други от същата или по-висока категория. Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата и не е предпоставка за отказване на пътуване от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ
 • Последователността на туровете по програмата подлежи на доуточнение във връзка с оптималното им осъществяване при обективна промяна на часовете на полетите и атмосферните условия.
 • Крайна дата за уведомяване на клиентите за ненабран минимален брой за група: 08.2019г
 • Важно: Моля да имате предвид, че всички екскурзии, круизи и вечери по желание се заявяват и заплащат предварително при доплащане на пакетната цена.
 • Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за български граждани за пътуване по програмата.
 • Валута: 1EUR =137 ISK (към 28.03.2018)
 • Часово време: България – 12:00ч., Исландия – 10:00ч.;
 • Какво да вземем: Стабилни затворени планинарски обувки, топли дрехи, яке, полар или пуловер, шапки, ръкавици…

Също така разгледайте подобни на офертата ни за екскурзия в Исландия дестинации.

Споделете с приятели: