fbpx

Индия – Златният триъгълник – Делхи – Джайпур – Агра – Делхи

Географско разположение: Държава в Южна Азия, разположена на полуостров Индустан
Климат: Доминира субекваториалния, мусонен климат
Официален език: хинди, английски
Столица: Ню Делхи
Валута: Индийска рупия (INR)
Религия: 80,5%-индуизъм; 13,4%-ислям; 2,3%-християнство; 1,9%-сикхизъм; 0,8%-будизъм; 1,1%-други
Часова зона: UTC+5:30
Интересно: В Индия кравата е свещено животно. В индийската култура, когато влизате в нечий дом, трябва да се събуете. Когато поздравявате някой по-възрастен, събирате дланите си една до друга, после коленичите и докосвате краката му с пръсти – така демонстрирате, че сте вървели по-малко километри от него. Когато седнете на масата с индийци, трябва да си сипете само това, което ще изядете, и да не обиждате домакина, оставяйки нещо в чинията.

Тур оператор Рапо Травел ви предлага екзотична екскурзия до Индия. Разгледайте детайли за офертата ни по-долу:

 

Ден 1

24.10.2020 (събота) СОФИЯ –  ИСТАНБУЛ                           

Среща в 13:45 ч. на летище София с водача на групата. Полет в 15:45 ч. за Истанбул с Турски авиолинии. Кацане в Истанбул в 16:10. Кратък престой на летището. Свързващ полет за Делхи в 20:20 ч.

Ден 2

25.10.2020 (неделя)  ИСТАНБУЛ –  ДЕЛХИ/закуска и вечеря                                                            

Пристигане в Делхи в 04:45 ч. Посрещане от фирмата ни партньор и трансфер до хотел Radisson Paschim Vihar 5* в Делхи или подобен, настаняване и закуска. Освежаване и кратка почивка.

10:30 часа – Полудневната обиколка (включена в цената) ще започне с посещение на Гробницата на Хумаюн (Humaun Tomb). Това е мавзолей на моголския император Хумаюн, построен по заповед на неговата любяща вдовица Хамида Бана Бегум. Гробницата на Хумаюн е в подобен архитектурен стил на Тадж Махал, но е по-малко популярна сред туристите. Строежът и започва през 15 62 г и продължава 8 години.   Разходката продължава с Новия град Делхи (New Delhi), който е отражение на оставеното британско наследство. Разделението между Стария и Новия Делхи, всъщност, е разделението на някогашните столици на моголите и британците съответно, както и на различния стил и начин на живот в старата и новата част. Стоп за фото пауза на импозантния хинду храм Лакшми-Нараян (Lakshminarayan Temple). Преминаване покрай Вратата на Индия (1931г., India Gate) – мемориалната арка, върху която са изписани имената на 90 000 индийски войници, загинали по време на Първата световна война. Разглеждане (отвън, забранено е спирането) наРезиденцията на Президента, бивш Дворец на Вицекраля и Парламента, интересна смесица между викторианската и съвременната архитектура от 20 век.

Посещение и разглеждане на Кутаб Минар (ЮНЕСКО) – прекрасен образец на хинду-ислямската архитектура, построен върху 27 индуистки и джайнистки храма. Тук е и най-високото минаре в света 73 м, архитектурен шедьовър от 13 век, с диаметър в основата 15 м и 2,5 м в горната част. Стените му са украсени с изречения от Корана – свещената книга на мюсюлманите. Минарето е една от най-съвършените кули на Персийския свят. Вечеря и нощувка в Делхи.

Ден 3

26.10.2020 (понеделник) ДЕЛХИ – ДЖАЙПУР (265 км/около 5-6 ч.)/закуска и вечеря

Закуска.

08:00 часа – начало на туристическа обиколка (включена в цената) на Стария град Делхи (Old Delhi), комбинация от стари паметници, тесни улички и забързани пазари. Преминаване покрай Червената крепост (Red Fort) – масивен форт, паметник на ЮНЕСКО – наречен “Сърцето на Индия”. Крепостта е построена след преместването на столицата на Моголите от Агра в Делхи, служила за резиденция на моголските императори до идването на британците. Обиколката продължава с разходка по Чанди Чоук (Chandni Chowk), главен булевард от времето на Моголската династия, а днес най-голямата търговска зона на града, където ще усетите емоцията на ориенталските пазари. Посещение на най-голямата джамия в Индия – Jama Masjid.

Отпътуване за Джайпур. Пристигане в Джайпур и вечерта посещение на  Бирла Мандир /Birla Mandir/, познат също като Лакшми Нараян и възможност да наблюдавате церемонията Aarti” –хиндуистки ритуал на поклонение, при което, факли, напоени с пречистено масло „Гхи” или камфор се поднасят горящи на Боговете.  Храмът Бирла Мандир е разположен в подножието на на крепоста Moti Dungri, на около 6 км от Джайпур. Въпреки, че е не много стар, този храм е известен със своята великолепна архитектура и нежна красота. Посветен на индуски Бог, Вишну и съпругата му, богинята Лаксми. В този храм има по малки храмове на различни други богове и богини от Хинду религията.

Настаняване в хотел Hilton Jaipur 5* или подобен.

*Срещу допълнително заплащане и заявяване предварително в България – цена 35 евро:

Вечеря с традиционна музика и танци в удивителния Hotel Diggi Palace, Jaipur

Забележителният DIGGI PALACE е построен от тогавашното управляващо семейство на княжество Джиги през 1860 година. Разположен в сърцето на града, върху 18 акра земя сред масив от фрески, боядисани „deodis“ (входове) „durbars“ (банкетни зали), „havelis“ (дворцови крила) и зелени градини, DIGGI PALACE е спокойно убежище, предлагащо лукс и гостоприемство. Тази кралска резиденция в миналото, днес е превърната в хотел и ресторант и е романтична комбинация на богатото наследство и култура със съвременни удобства и забележителна кухня. Ще имате възможност да вечеряте на открито, а домакините са подготвили и танцово-музикална програма. Вечеря и нощувка в хотела в Джайпур.

Ден 4

27.10.2020 (вторник) ДЖАЙПУР/закуска и вечеря

Закуска.

Екскурзия (включена в цената) до древната столица Амбър и разглеждане на невероятната Амбър Форт (Amer Fort), чието изграждане е започнало през 17 век, стара столица на Раджпут, преди да бъде построен Джайпур.

По пътя, кратка спирка за фото-пауза на Двореца на Вeтровете (Hawa Mahal) построен от Махараджа Савай Пратап Сингх (Sawai Pratap Singh) през 1799 г с уникална пирамидална форма. Има 953 малки прозорчета,украсени с малки решетки. Те са служили на  дамите от дворцовото обкръжение, за да наблюдават шествията и различните занимания, както и живота на града.

Езда на слонове до върха на крепостта Амбър (изкачването със слонове е възможно само ако има такива налични, в противен случай, изкачването се осъществява с джипове). Крепостта изглежда впечатляващо, изцяло построена от бял мрамор и червен пясъчник, с архитектура,  повлияна от хинду и ислямски стил. Разходка в комплекса от дворци, зали и градини, най-пленяващи от които са Шиш Махал – огледалния дворец и Джай Мандир – залата на победата.

Разглеждането на забележителностите на Джайпур продължава с Градския дворец (City Palace) Красивият дворец е бил построен от махараджа Савай Джай Синг (Sawai Jai Singh) по време на неговото управление. Градският дворец се извисява гордо с невероятната си архитектура и градини, дворове r сгради. Посещение на музея, посветен на самия градски дворец с богати колекции от текстил, оръжия, картини, килими и др.

В близост до двореца се намира обсерваторията Джантар Мантар (ЮНЕСКО), построена от махараджа Джай Синг в периода 1724 – 1735 г. Махараджата бил известен повече като астроном и астролог, отколкото като завоевател. Разходката продължава с разглеждане на обсерваторията. Въпреки, че прилича на странна колекция от скулптури от камък и мрамор, всяка конструкция има строго определено предназначение. Обсерваторията разполага със 17 големи инструмента, повечето от тях все още работещи.

Вечеря и нощувка в Джайпур.

Ден 5

28.10.2020 (сряда) ДЖАЙПУР – АГРА (250 км/около 6 ч.)/закуска и вечеря

Закуска.

Напускане на хотела и отпътуване за Агра. Пристигане в Агра.

Посещение на Тадж Махал на залез слънце (включено в цената) – легендарният паметник на архитектурата е бил построен от скърбящия император Шах Джахан, в памет на неговата любима съпруга Мумтаз Махал. В този шедьовър на Моголската архитектура са съчетани ислямски, индийски и персийски елементи. През 1983 г. е включен в списъка на ЮНЕСКО. Сградата е с изумителен мащаб и безупречна симетрия, полупрозрачен бял мрамор, гравиран със скъпоценни камъни, с блестящото си отражение във водите на канала е истински спираща дъха, гледка. Тадж Махал е един от най-красивите архитектурни комплекси в света, символ на вечната любов, едно от новите 7 чудеса на света.

Настаняване в хотел Courtyard by Marriott 5* или подобен.

*Опция за посещение на впечатляващ музикално-танцувален спектакъл Mohabbat в стил „Боливуд”, който разказва историята на любовта между Шахджахан и Мумтаз Махал, както и създаването на Тадж Махал, една колоритна и вълнуваща експлозия от музика, пищни костюми и ефирни движения (90 минути от 18:00 до 19:30) – срещу допълнително заплащане и заявяване на място(билети от 36 евро). Вечеря и нощувка в Агра.

Ден 6

29.10.2020 (четвъртък) АГРА – ДЕЛХИ (205 км/около 4 ч.)/закуска и вечеря

Закуска.  Напускане на хотела и заминаване от Агра за Делхи (205 км/около 4 часа).

Преди отпътуване посещение на Агра Форт (включено в цената) – Крепостта Агра, позната като червената крепост,  е обявена също за паметник на ЮНЕСКО. Обградена от висока 70 метра стена, това е е най-дългата крепост в Индия.  Намира се на 2,5 км северозападно от Тадж Махал и открива невероятна гледка към гробницата и свещената река Ямуна. Крепостните стени от червен пясъчник ревниво пазят и красиво разказват историята на Моголската империя.

По пътя към Делхи – посещение на Акшардам – осмото чудо на света.  Удивителен храм, Акшардам е построен само за 5 години. Удивляващи са желанието и силата на 11 000-те  доброволци участвали в построяването на величествената сграда. Художници, занаятчии, работници, всички те посветили общо 300 милиона часа, отдадени на работата си, вярата си и най важното – общата цел – построяването на храма. За изграждането на този архитектурен образец били използвани 12 000 тона бял мрамор( в хинду религията символ на чистота и вечния мир) и розов пясъчник (в хинду религията символ на разцвета), донесен от Раджастан.  Един от шедьоврите, в които вярата се въплащава в архитектура, величествено място!

Пристигане в Делхи и настаняване в хотел Vivanta By Taj Dwarka 5* или подобен. Вечеря и нощувка в Делхи.

Ден 7

30.10.2020 (петък) ДЕЛХИ – ИСТАНБУЛ – СОФИЯ/закуска (сух пакет)

Закуска (сух пакет). Трансфер до международното летище за полет в 06:55 ч. Кацане на летище Истанбул в 11:30.

Полет за България в 14:45 ч. Кацане на летище София в 15:05 часа.

 

Пакетната цена е в евро/ лева на човек:

Период на пътуването На човек в двойна стая Единична стая Доп. легло
24.10.2020 – 30.10.2020 1118 евро/2187 лв 1358евро/2657лв 1118 евро/2187 лв

 

Цената  включва:

 • самолетен билет София – Истанбул – Делхи – Истанбул – София с Турски авиолинии с позволен багаж:
 • Една бройка салонен багаж до 8 кг на борда на самолета;
 • Чекиран багаж до 40 кг, разпределен в два куфара, с максимално тегло на единия до 32 кг (Ако багажът ви е над 32 килограма трябва да бъде разпределен в два куфара, единият с максимално тегло до 32 кг, а другият с максимално тегло до 8 кг, така общо максималното тегло на чекиран багаж става 32 кг + 8 кг = 40 кг. Може например да носите и 2 куфара чекиран багаж по 20 кг всеки (20 кг + 20 кг = 40 кг);
 • всички летищни такси;
 • посрещане и трансфери летище – хотел – летище;
 • ранно настаняване при пристигането в Делхи;
 • 5 нощувки и ранно настаняване на 10, веднага при пристигане в Делхи в 06.00 ч сутринта, 6 закуски и 5 вечери в 5* хотели в Индия;
 • всички екскурзии и преходи с автобус, включени в програмата;
 • езда на слонове или изкачване с джипове (еднопосочно) до върха на крепоста Амбър в Джайпур;
 • входни такси за посещаваните музеи и обекти по програмата;
 • екскурзоводско обслужване от местни лицензирани екскурзоводи;
 • водач от България по време на пътуването, който съдейства за организацията и помага за превода на български език;
 • медицинска застраховка с покритие 10000 евро за периода на пътуване със ЗАД „Армеец”

Цената не включва:

 • индийска туристическа виза – 160 лева и попълване на формуляр, валиден паспорт с поне 6 месеца от датата на връщане, актуална снимка в електронен формат 2” x 2” (600×600 pixels). Заплаща се и получава по електронен път, предварително от България, като се полага на летището в Делхи и се снемат биометрични данни.
 • бакшиши за екскузовод и шофьори /задължителен минимален бакшиш /– 35 EUR на човек за цялата програма (заплащат се предварително в България при доплащане);
 • бакшиши за портиери, шофьори на рикши и джипове, и друг обслужващ групата местен персонал – ориентировъчен бакшиш около 200 индийски рупии на получена услуга (около 2 евро) – заплащат се на място от всеки турист при използване на съответните услуги;
 • допълнителни мероприятия:
 • Вечеря с традиционна музика и танци в удивителния Hotel Diggi Palace, Джайпур – 35 евро (допълнително заплащане и заявяване предварително в България най-късно при доплащане)
 • Посещение на впечатляващ музикално-танцувален спектакъл Mohabbat в стил „Боливуд”, Агра – 36 евро (допълнително заплащане и заявяване на място в Индия)
 • разходи от личен характер;
 • храна, напитки и услуги, неупоменати в програмата;
 • Застраховка „Отмяна от пътуване“, която се сключва по желание на клиента. Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма със ЗАД Армеец, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката се сключва най-късно до 5 календарни дни, считано от датата на внасяне на депозит. Размерът на застрахователната премия ориентировъчно е около 3% от застрахованата сума. Повече информация в офиса на фирмата.

 Полетно разписание с АК Turkish Airlines:

Дата Лети от Излита в Каца в Пристига в Продължителност
24.10.2020 СОФИЯ 15:45 ИСТАНБУЛ 17:10 01:25 часа
24.10.2020 ИСТАНБУЛ 20:20 ДЕЛХИ 04:45 (кацане на 25.10) 06:10 часа
30.10.2020 ДЕЛХИ 06:55 ИСТАНБУЛ 11:30 06:35 часа
30.10.2020 ИСТАНБУЛ 14:45 СОФИЯ 15:05 01:20 часа

Полетното разписание е в местно часово време.


Необходими документи:

 • Международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане;
 • 1 актуална снимка в електронен формат 2” x 2” (600×600 pixels);
 • За издаване на електронното одобрение за туристическа виза за Индия е необходимо да се предоставят сканирани цветни копия на паспорта и снимката и попълнен формуляр, който се предоставя от туроператора най-късно един месец преди датата на отпътуване, т.е. до 24.09.2020 г. Изисквания за сканираните документи: сканирано цветно копие на паспорта в PDF format (размер минимум 10 KB, максимум 300 KB) и 1 сканирана актуална цветна снимка паспортен формат в JPEG (размер минимум 10 KB, максимум  1 MB)
 • За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!

Условия и Забележки:

  • При записване се внася депозит в размер на 1000 лева на човек, а пълно плащане се прави 45 дни преди тръгване, т.е. до 10.09.2020 г.
  • Офертата важи при минимум 14 туристи.
  • Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.77 лв.
  • Срок за уведомление за несъбран минимум – 30 дни преди заминаване.
  • Пътуването е без медицински изисквания за имунизации.
  • Туроперторът си запазва правото на промяна на обявените хотели по програмата с други 5*, идентични по качество;
  • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.

  Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на съответните суми според условията за анулации и неустойки.


  Срокове за анулации и неустойки:

  • при наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
  • между 60-ия и 45-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит, изискуем от авиокомпанията, като неустойка за анулирания самолетен билет;
  • между 45-ия и 20-ия ден се удържат 70% от стойността на ТП
  • при по-малко от 20 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.

   

  В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

  ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билени по международни полети и не по-късно от 24.09.2020 г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

  Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Индия.

  Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.


Още интересни факти за Индия:

Индия е една от най-удивителните страни в света. Тя е огромна, колоритна, разнообразна и пищна. Нейните различни култури, езици, храни, аромати, дрехи и религии могат да зашеметят всеки, който за първи път се докосне до необятното й богатскво от странни места, пикантна кухня и необичайни традиции. Въпреки, че 80 на сто от индийците са последователи на индуизма, страната е дом на голям брой от най-големите общности и религии по света. Християнски общности и църкви могат да бъдат намерени в Керала и Гоа. Юдаизмът във форт Кохи, в Керала. Също така, в различни региони на Индия съжителстват последователи на джайнизма, будизма, сикхизма и други религии.

Варанаси – един от най-старите непрекъснато обитавани градове в света. Свещеният град Варанаси е бил населен преди повече от 3 хил години, но самите индуси вярват, че градът е много по-стар и е създаден преди повече от 5 хил. години от божеството Шива. Варанаси е разположен на свещената река Ганг. Много индуси решават да умрат на това място, защото вярват, че то ще ги освободи от цикъла на прераждането.

Броят на хората, които говорят английски, е малко по-малък, отколкото в САЩ. Английският е един от 22-та официални езика на страната и официалния език на правителството, заедно с хинди. Само 10% от индийците говорят английски, а малка част го владеят както родния си език, но в страна с такова голямо население почти винаги може да намерите някого, с когото да поговорите на този език.

Населението на щата Утар Прадеш е повече от 200 млн. души. Това са повече хора, отколкото живеещите в Япония, в Мексико или в Русия. Тук се намират Тадж Махал и Варанаси, както и много други атракции, включително и „мъртвият град“ на Фатехпур Сикри, природни резервати и др.

 

Също така разгледайте и подобни на офертата ни за екскурзия до Индия дестинации.

Споделете с приятели: