fbpx

Екскурзия до Япония – златна есен и пурпурни кленове/индивидуална програма/

Географско положение на Япония: островна държава в източна Азия
Език: японски
Средна месечна температура: януари (-5,6°С), в южните острови до 16 градуса Сº; юли (22, 28°С)
Столица: Токио
Валута: японска йена (JPY)
Часова зона: UTC +9
Религия: шинтоисти – 81,7%, будисти, християни – 1,3%, други – 0,7%.
Най-подходящото време за посещение на Япония: периода април(сезонът на вишните) – октомври( когато кленовете се изпъстрят във всички тонове на червеното)
Визи: не се изискват визи за период не по-дълъг от 90 последователни дни
Интересна информация: Японците много обичат храната и обожават да говорят за храна. Докато се храните, се смята за неучтиво, ако не похвалите храната многократно. В Япония честта е много важна. Тя е единствената страна в света, в която една минута се смята за сериозно закъснение. Планината Фуджи е частна собственост и принадлежи на един японски храм. Японците нямат отделни наименования на месеците. Вместо това те са наричани с поредни номера.

Тур оператор „Рапо травел“ ви предлага екскурзия до Япония. Разгледайте детайли за офертата ни по-долу:

 

Ден 1

Осака

Пристигане в Осака, трансфер до хотела и настаняване. Свободно време за почивка и разходка.

Ден 2

Кобе

В този ден: пивоварна за саке- популярна японска напитka; пристанището на Кобе и пристанищната кула; дворецът „Химеиджи“ -състои се от 83 майсторски изработени дървени постройки, наричат го още “Замъка на бялата чапла“; град Нанкинг (Nankin-machi)- т.нар „китайски квартал“ в Кобе.

Ден 3

Киото-Нара

В този ден: “Тодайджи”-будистки храмов комплекс; паркът „Нара“-разположен в подножието на планината Уакакуса-дом на множество диви сърни, които се разхождат свободно и според шинто религията са смятани дори за пратеници на боговете; пагодата „Киомизу“-независим будистки храм в източния район на Киото; светилището „Ясака“, наричано някога „Гион“. В този ден ще се запознаете с традициите на ритуала „чаена церемония“.

Ден 4

Осака-Тойохаши

В този ден: замъкът „Осака“-легендата разказва, че васали на шогуна от всички части на Япония са се състезавали в пренасянето на големите скали, за да покажат своята лоялност към хегемона на Тоотоми; сградата „Умеда Скай“-състояща се от две 40-етажни кули, които са свързани в горната си част чрез мостове и ескалатор като пресичат наподобяващото атриум пространство в центъра им.

Ден 5

„Вулканът Фуджи“

В този ден: „Вулканът Фуджи“-намира се на островите Хоншу-най-високия връх в Япония, вулканичната дейност тук е затихнала. В днешно време кратерът е покрит почти през цялата година с гъста снежна покривка. По пътя до горе могат да се видят шинтоистки светилища, будистки храмове и множество „тори“. „Ошино Хакаи“- туристически комплекс с осем езера в близост до вулкана, които се захранват със сняг от склоновете на планината Фуджи.

Ден 6

Хаконе- Йокохама

В този ден: Хаконе-планински град, разположен в японския национален парк „Фуджи“, известен с курортите си с горещи извори, с живописния изглед към вулканa Фуджи, въжената линия над долината Овакудани, храмът „ Хаконе“, както и едно Шинто светилище с червена порта- „тори“; kратък круиз по езерото Аши.

Ден 7

Токио

В този ден: светилището „Асакуса“-познато още и като „Санджа-сама“ (Светилище на тримата богове), което е част от по-голямо групиране на свещени сгради в района – „Сенсо Джи“-най-стария и един от най-значимите храмове в Токио, в чието съседство е светилището „Шинто“; Токийския императорски дворец-основното жилище на Императора на Япония-разположен е в красив парк в Токио; кулата Токио-втората по височина структура в Япония; „Шинджуку“-район в Токио, който представлява основен търговски и административен център..

Ден 8

Токио

Трансфер от хотела до летището и отпътуване.

 

Екскурзия до Япония, цени:

 Настаняване 15 – 19човека 10 – 14човека6 – 9човека 4 – 5човека 2 – 3човекадопл. заед. стая
 3*; 3+*2820 29903210 33404480550
 3+*; 4* 28553040 3250 33704490550

 

* Забележка: „Рапо Травел“ препоръчва сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“, която покрива рисковете от загуба на суми, поради невъзможност за пътуване. Препоръчително е този вид застраховка да бъде направена в деня на авансовото плащане.

** Цените в посочените таблици за екскурзия до Япония са в евро и са калкулирани при курс 100 JPY= 0. 76 EUR.

*** При промяна на валутния курс с повече от 3%, „Рапо Травел“ си запазва правото на промяна в цените.

*** Цените за екскурзия до Япония са за настаняване на човек в двойна стая.

**** При група от 15+ човека, записали се за екскурзия до Япония, „Рапо Травел“ осигурява придружител от агенцията. 

***** Цената за потвърдената група е валидна при минимум 15 записани туристи.

****** При група от по-малък брой записани по програмата, „Рапо Травел си запазва правото да актуализира цената според размера на групата.                                                                              


Цената включва:

  • 7 нощувки, в  хотели избрана категория, както следва:

– 3 нощ. в Осака

– 1 нощ. в Тойохаши

– 1 нощ. във Фуджино

– 2 нощ. в Тобу

  • 7 закуски
  • 6 обяда
  • трансфери летище-хотел-летище
  • транспорт по програмата
  • англоговорящ гид
  • обиколни турове с гид на Кобе, Киото, Нара, Осака, Фуджи, Хаконе, Йокохама, Токио
  • Подробна програма и полезна туристическа информация за пътуването

Цената не включва:

  • самолетен билет: София – Токио / Осака- София
  • туристическа застрахован

Още интересни факти за Япония:

На японски името на страната е „Nippon“ (Нипон) или„Nihon“ (Нихон) – буквалното значение на думата е „Произход на слънцето“. Западът перифразира това, като „Страната на изгряващото слънце“. Но защо японците наричат страната Нихон? Това идва от съседите им- Китай. Най- ранното споменаване за Япония е открито в китайска книга от 111 година, там страната е описана от гледна точка на китайците. Тъй като Япония се намира на изток спрямо Китай, когато Китай гледа в посока Япония, това съвпада с посоката на изгряващото слънце. Така Япония получава своето име.

„Ханами“ е японски традиционен обичай, в който хората се наслаждават на преходната красота на цветята. В тази графа най- често спада черешата „Сакура“. От края на март до началото на май цъфтят черешови дървета в цяла Япония. Ханами се състои предимно в открито парти под сакура през деня или през нощта. Сакура е различна от останалите вишневи и черешови дръвчета- тя не дава плод. Японците приемат нейният цвят за свое национално цвете.

Такао-сан, е най-посещаваната планина в света – намира се в западните покрайнини на Токио.

Вулканът Фуджи, освен чудо на природата, се смята и за свещено място.

Будистите го смятат за врата към отвъдния свят. Мястото заема важно място и в шинтоизма, чиито последователи вярват,че дърветата, скалите, почвата и въздуха се обитават от богове и духове.

Храната за японците е много важна. Няма да срещнете японец на улицата, който се храни вървейки. Това за тях е неприемливо. Освен това, ако ви поканят в дома си, от вас ще се очаква да похвалите няколко пъти поднесените ви ястия.

Ако сте гост в японски дом, задължително се събувате. Това за нашата култура не е нещо необичайно, но за западната е така. Обувките се слагат на определено място. Това правило важи не само за домовете, но и за някои обществени места, като ресторанти, храмове, музеи и др.

Друго полезно нещо, което трябва да знаете е, че задължително госта в Япония носи подарък за домакина. Не е задължително той да е скъп, но е редно да е опакован красиво. От друга страна, ако домакина ви подари подарък, не е учтиво да го отваряте пред него и другите гости.

В Япония, както навсякъде по света, има суеверия.

Едно от тях е за числото 4. Причината е, че начинът му на изписване се доближава до този, по който се изписва думата „смърт“. Именно затова може да срещнете асансьори, в които няма копче за четвърти етаж, прието е да не се подаряват четири броя цветя и т.н.

Японците са известни със своята точност. Дори една минута за тях е сериозно закъснение.Това се отнася и за метрото. Там в най-натоварените часове на деня, потока от хора е толкова голям, че служителите на метростанциите са задължени да натикат качващите се, за да могат да се затворят вратите на мотрисата. За жените осигуряват специални вагони, за да са по-спокойни.

 

 

 

📷 Фотограф/Photographer/заглавна снимка: Tawatchai Prakobkit

Разгледайте също така и подобни на оферта ни за екскурзия то Япония дестинации.

Споделете с приятели: