fbpx

Екскурзия до удивителния остров Мадагаскар

Географско положение: Островна държава в Индийския океан,разположена на 400 км от бреговете на Африка
Език: малгашки и френски език
Климат: тропичен, на северозапад – субекваториален.
Средна месечна температура:в равнините от 20ºС – 26 ºС; централните планини-13ºС – 23 ºС
Столица: Антананариву
Най-голям град: Антананариву
Валута: малгашко ариари (MGA)
Религия: християни – 46,3% (от тях католици – 47,3%, протестанти – 52,7%), мюсюлмани (сунити) – 10,3%, местни традиционни вярвания и култове – 43,4%.
Най-подходящото време за посещение на Мадагаскар: април-декември
Часова зона: UTC +3
Визи: изисква се виза
Интересно за Мадагаскар: Около 80% от животинските и растителните видове на остова не се срещат никъде другаде по света- има над 100 различни вида лемури, тесноивичести мангусти и тенреци, около половината видове хамелеони на земята . Растителният свят на Мадагаскар също е впечатляващ – срещат се шест от общо осемте вида баобаб, както и над 960 вида орхидеи.

Тур оператор Рапо Травел ви предлага екскурзия до остров Мадагаскар. Разгледайте детайли за офертата ни по-долу.

 

Ден 1

СОФИЯ-АНТАНАНАРИВО

Пристигане на летище Ивато. Посрещане от представител на местния ни партньор и трансфер до хотела. Настаняване и нощувка.

Ден 2

АНТАНАНАРИВО – АНДАСИБЕ

След закуска, отпътуване към  резервата „Андасибе“. По пътя ще се открие панорамна гледка към източната планина на Мадагаскар. Ще спрем в Марозево за посещение на частния резервата „Перейра“. По време на посещението ще можем да видим ендемични островни животни като хамелеони, жаби и др. След  това ще продължим към град Мораманга, където ще имаме възможност да посетим местния пазар. Следваща точка е  националния парк „Андасибе“. Пристигане в късния следобед. Настаняване в хотела и нощувка.

Ден 3

АНТСИРАБЕ 

След закуска, отпътуване за към националния резерват за диви животни „Analamazaotra“. Това е единственият национален парк, където можете да намерите най-големия лемур на Мадагаскар- „индри“. Паркът се намира във влажна зона и тук се срещат много ендемична флора и фауна. Следобед ще посетим резервата „Вакона“, където ще имаме възможност за разглеждане на още видове лемури и много други животни. Връщане в хотела и нощувка.

Ден 4

АНДАСИБЕ – АНТСИРАБЕ

След закуска, отпътуване за град Анцирабе. По пътя ще се открие панорамна гледка към оризовите полета и гробниците в планините на Мадагаскар. Ще спрем за посещение в град Амбатулямпи, известен с производството на алуминиеви саксии. Следобед ще пристигнем в Анцирабе. Ще разгледаме “града на водата“, както го наричат, както и няколко мадагаскарски занаятчийски работилници. Настаняване в хотела и нощувка.

Ден 5

 АНТСИРАБЕ – РАНОМАФАНА

След закуска, отпътуване към Амбоситра- столицата на мадагаскарските занаяти и дърворезба. Ще посетим някои занаятчийски магазини в града, а след това ще продължим към нац. Парк „Раномафана“. По пътя ще се насладим на пейзажа и  „Betsileo“ – етническа група, интересна с архитектурата на къщите си и начина на отглеждане на ориз. Настаняване в хотела и нощувка.

Ден 6

РАНОМАФАНА – ФИАНАРАНЦОА

Закуска в хотела, след което ще се отправим на полудневна разходка в национален парк „Раномафана“- дъждовна гора, в която можем да се запознаме отблизо с най-интересните представители от флората и фауната на острова. Ще се любуваме на различни видове орхидеи и папрати, ще срещнем разнообразни сортове лемури и хамелеони.  След обяд- трансфер до столицата на Бетсилео- Фианарантсоа /град, причислен към световното културно наследство на Юнеско/, където ще запознаем с някои културни и исторически забележителности. Връщане в хотелa и нощувка.

Ден 7

ФИАНАРАНТСОА – РАНОХИРА

След закуска ще отпътуваме за град Амбалавао, където ще посетим работилницата за производство на хартия и коприна „Antemoro“. След това ще се отправим към частния резерват „Anja“ в Яринцена, за да се срещнем с „котешкия лемур“. След това ще продължим към към град Ронохира, където ще пристигнем в късния следобед. Настаняване в хотела и нощувка.

Ден 8

РАНОХИРА

Закуска в хотела, след което ще се отправим към национален парк „Исало“. Ще имаме на разположение цял ден, в който да се любуваме на уникалната флора и фауна в парка, а също така  ще видим и две естествени езера, едното от които с черен, а другото- с наситен син цвят. Паркът е известен със своите разнообразни пейзажи, както и с т.нар. „Гранд Каньон“. Късно следобед ще наблюдаваме залеза в прочутия “прозорец на Исало”. Връщане в хотела и нощувка.

Ден 9

РАНОХИРА – ТУЛЕАР – ИФАТИ

 Закуска в хотела, след което ще се отправим към южната част на Мадагаскар. Ще видим първия баобаб и гробниците на  етноса „Махафали“. По-късно ще спрем в националния парк „Zombitse Vohibasia“. Следва селото на рибарите, където се намира най-красивият плаж на юг, Ифати. Настаняване в хотела и нощувка.

Ден 10

ИФАТИ

Закуска в хотела. Почивен ден.

Ден 11

ИФАТИ – ТУЛЕАР – АНТАНАНАРИВО

След закуска в хотела -трансфер до летище Тулеар за полет до столицата. Пристигане в Антананариво, посрещане от представител на местния ни партньор. Трансфер до хотела и настаняване. След кратка почивка в хотела ще се отправим на обзорна обиколка на град Антананариво. Ще посетим занаятчийския пазар – най-големият пазар в столицата. Връщане в хотела и нощувка.

Ден 12

ДЕН 12: АНТАНАНАРИВО – СОФИЯ:

След закуска трансфер до летище Ивато за международния полет към България.

 

Екскурзия до остров Мадагаскар, цени:

 

 4*/MEDIUM/

BB

 4*/MEDIUM/

HB

 5*/SUPERIOR/

BB

 5*/SUPERIOR/

HB

11 – 151590€2020€
7 – 101710€2130€
4 – 61850€2040€2010€2270€
2 – 3 1760€1960€ 2130€2390€
Допл. ед. стаяNA350NA420

 

* Цените в посочените таблици за екскурзия до остров Мадагаскар са в Евро, при настаняване на човек в двойна стая

**При група от 15+ човека, записали се за екскурзия до остров Мадагаскар, „Рапо Травел“ осигурява придружител от агенцията.

*** Цената за потвърдената група  е валидна при минимум 15 записани туристи.

**** При група от по-малък брой записани по програмата, „Рапо Травел си запазва правото да актуализира цената според размера на групата.

Забележка: „Рапо Травел“ препоръчва сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“, която покрива рисковете от загуба на суми, поради невъзможност за пътуване. Препоръчително е този вид застраховка да бъде направена в деня на авансовото плащане.


Цената включва:

 • 11 нощувки в избрана категория хотели по програмата, с включена закуска и/или вечеря;
 • Посрещане на летището от местния ни партньор;
 • Трансфери: летище-хотел-летище;
 • Трансфери с 4×4 WD автомобил/минибус по програмата (в зависимост от броя на групата);
 • Местен гид във всички посещавани национални паркове и резервати по програмата;
 • Местен гид по време на цялата екскурзия на английски или испански език /при група от 4+ човека/;
 • Самолетен билет Тулеар – Антананариво/вътрешен полет/;
 • Входни такси за посещаваните обекти;
 • Пикник в ден 10-ти;

 

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА:

HOTELMEDIUMSUPERIOR
AntananarivoLes 3 métisPalissandre Spa
AndasibeSahatandraVakona Forest Lodge
AntsirabeLes Chambres du voyageurPlumeria
RanomafanaCentrestThermal
FiananrantsoaLa rizièreTsara guest house
RanohiraH1Isalo rock lodge
IfatyLa miraLes dunes d’Ifaty

 


Цената не включва:

 • Самолетен билет: София – Антананариво – София;
 • Виза;
 • туристическа застраховка;

Още интересни факти за остров Мадагаскар:

Преди милиони години Мадагаскар е бил част от големия континент Гондвана, като се е отделил от него преди повече от 60 милиона години и се превърнал в първия остров в света.

Мадагаскар е открит от португалеца Диего Диас през 16-и век. След завръщането му в Европа към острова се отправят холандски, британски и френски търговци.

Мадагаскар е четвъртият по големина остров в света след Гренландия, Нова Гвинея и Борнео.

По-голяма част от населението на Мадагаскар все още почита древните традиционни религиозни вярвания, но на острова съшо така живеят християни и мюсюлмани.

В Мадагаскар се намира защитеният от ЮНЕСКО исторически паметник Royal Hill of Ambohimanga. Той включва царски град, некропол и други свещени места.

 

 

📷 Фотограф/Photographer/заглавна снимка: Satori13

Също така разгледайте подобни на офертата ни за екскурзия до Мадагаскар дестинации.

Споделете с приятели: