fbpx

Екскурзия до остров Мадагаскар

Географско положение: Островна държава в Индийския океан,разположена на 400 км от бреговете на Африка
Език: малгашки и френски език
Климат: тропичен, на северозапад – субекваториален.
Средна месечна температура:в равнините от 20ºС – 26 ºС; централните планини-13ºС – 23 ºС
Столица: Антананариву
Най-голям град: Антананариву
Валута: малгашко ариари (MGA)
Религия: християни – 46,3% (от тях католици – 47,3%, протестанти – 52,7%), мюсюлмани (сунити) – 10,3%, местни традиционни вярвания и култове – 43,4%.
Най-подходящото време за посещение на Мадагаскар: април-декември
Часова зона: UTC +3
Визи: изисква се виза
Интересно за Мадагаскар: Около 80% от животинските и растителните видове на остова не се срещат никъде другаде по света- има над 100 различни вида лемури, тесноивичести мангусти и тенреци, около половината видове хамелеони на земята . Растителният свят на Мадагаскар също е впечатляващ – срещат се шест от общо осемте вида баобаб, както и над 960 вида орхидеи.

Тур оператор Рапо Травел ви предлага екскурзия до остров Мадагаскар. Разгледайте детайли за офертата ни по-долу.

 

Ден 1 - 2

Антананариво-Андасибе – Антсирабе

Пристигане и настаняване. На следващия ден-отпътуване за Антсирабе. По пътя- впечатляващите оризови тераси и многобройните гробници на Мадагаскар. Ще се отбием в Амбатолампи, където ще се запознаем с процеса на производство на алуминиеви изделия. Следобяд- пристигане в Антсирабе. Ще разгледаме „Града на водата“, както и някои занаятчийски работилници.

Ден 3

Антсирабе – Раномафана

Преди заминаване до Амбоситра- разходка по булевард Антсирабе с рикша. Град Амбоситра е столицата на мадагаскарските занаяти и дърворезба, там ще посетим някои занаятчийски магазини, след което ще продължим към Раномафана. Пътьом ще наблюдаваме красивите пейзажи на Бетселео, с неговата интерeсна архитектура и многобройни оризови полета.

Ден 4

Раномафана-Фианарантсоа

Този ден-полудневно посещение на национален парк „Раномафана“- дъждовната гора, характеризираща се с наличието на част от флората и фауната на острова. Ще видим различни видове орхидеи, папрати и голямо разнообразие от лемури и хамелеони. След обяд- трансфер до столицата на Бетсилео – Фианаратсоа, където ще разгледаме някои забележителности и исторически паметници.

Ден 5

Фаинаратсоа- Ранохира

Отпътуване за Амбалавао, където ще посетим цеха „Антеморо“ и ще се запознаем с процеса на производство на хартия и коприна. По-късно ще се отбием в частния резерват „Анджа“ в Иаритсена, за да видим т.нар. „котешки лемур“. Ще продължим към Ранохира-Иши през град Бара. Пристигане в края на следобеда в Ранохира.

Ден 6

Ранохира

Посещение на Националния парк „Исало“. Ще имаме на разположение цял един ден, в който ще можем да се любуваме на уникалната флора и фауна в парка,както и на два естествени плувни басейна- с черен и син цвят. Паркът е известен със своите разнообразни пейзажи, както и с т.нар. „Гранд Каньон“. Късно следобед, ще можем да наблюдаваме залеза в прочутия „прозорец на Исало“.

Ден 7

Ранохира- Тулеар Ифати

В този ден ще се отправим към южната част на Мадагаскар. Ще видите първия баобаб, пустинно-сухия пейзаж на района, както и етническите гробници „Махафали“. По-късно ще спрем в Тулеар- там ще разгледаме града, ще посетим местния пазар. В края на обиколката ще се отправим към близкото рибарско селище, където можем да релаксираме на красивия и спокоен плаж „Ифати“.

Ден 8

Ифати

Свободен ден за почивка и плаж.

Ден 9 - 10

Ифати – Тулеар – Антананариво

Закуска в хотела, след което- трансфер до летището за полет до столицата. Пристигане в Антананариво, посрещане от местен представител на партньора ни, след което ще имаме възможност да рагледаме столицата, или т.нар.“град на множеството“. На следващия ден – отпътуване.

Екскурзия до остров Мадагаскар, цени:

 

 4*

BB

 4*

HB

 5*

BB

 5*

HB

15+1390157016901910
10-141410159017201930
5-91440162017501960
3-41550167018602070
2 17201900 2030 2240
Допл. ед. стая 280280 580 580

 

* Цените в посочените таблици за екскурзия до остров Мадагаскар са в Евро, при настаняване на човек в двойна стая

**При група от 15+ човека, записали се за екскурзия до остров Мадагаскар, „Рапо Травел“ осигурява придружител от агенцията.

*** Цената за потвърдената група  е валидна при минимум 15 записани туристи.

**** При група от по-малък брой записани по програмата, „Рапо Травел си запазва правото да актуализира цената според размера на групата.

Забележка: „Рапо Травел“ препоръчва сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“, която покрива рисковете от загуба на суми, поради невъзможност за пътуване. Препоръчително е този вид застраховка да бъде направена в деня на авансовото плащане.


Цената включва:

 • 9 нощувки, в съответната категория хотели по програмата
 • 9 закуски/или 9 закуски+вечери
 • Самолетен билет: Тулеар- Антананариво
 • трансфери летище-хотел-летище
 • посрещане на летището от представител на местния ни партньор
 • местен гид на английски език/в природните паркове или резервати/
 • гид на английски език/за група от 6+ човека/
 • входни такси за посещаваните обекти
 • трансфери с 4 WD автомобил/мини бус/ по време на целия тур

Цената не включва:

 • Самолетен билет: София – Антананариво – София
 • туристическа застраховка

Още интересни факти за остров Мадагаскар:

Преди милиони години Мадагаскар е бил част от големия континент Гондвана, като се е отделил от него преди повече от 60 милиона години и се превърнал в първия остров в света.

Мадагаскар е открит от португалеца Диего Диас през 16-и век. След завръщането му в Европа към острова се отправят холандски, британски и френски търговци.

Мадагаскар е четвъртият по големина остров в света след Гренландия, Нова Гвинея и Борнео.

По-голяма част от населението на Мадагаскар все още почита древните традиционни религиозни вярвания, но на острова съшо така живеят християни и мюсюлмани.

В Мадагаскар се намира защитеният от ЮНЕСКО исторически паметник Royal Hill of Ambohimanga. Той включва царски град, некропол и други свещени места.

 

 

📷 Фотограф/Photographer/заглавна снимка: Satori13

Също така разгледайте подобни на офертата ни за екскурзия до Мадагаскар дестинации.

Споделете с приятели: