fbpx

Екскурзия до Мианмар и Камбоджа

Географско положение на Мианмар: Югоизточна Азия
Граници: на север граничи с Китай, на изток с Лаос, на югоизток с Тайланд, на запад с Бангладеш и на северозапад с Индия.
Език: бирмански
Климат: тропичен
Средна месечна температура: януари (13°C, 27°C ), юни (26°C, 34°C)
Официален език: бирмански
Столица: Найпидо
Най-голям град: Янгон
Валута: Кият (MMK)
Религия: будизъм – 89%, други – 11%
Най-подходящото време за посещение на Мианмар и Камбоджа: в периода октомври-април
Визи: изискват се визи и за двете държави.
Какво да очаквате от Мианмар: Една непозната, до скоро недостъпна култура. Удивителни места за разходка, местности изобилстващи от чудати пещери, пълни с будистко изкуство и история.

Туристическа агенция Рапо Травел ви предлага екскурзия до Мианмар и Камбоджа. Разгледайте детайли за офертата ни по-долу.

 

Ден 1

Янгон

Пристигане на международното летище Янгон и топло приветстване от местен екскурзовод. Трансфер до хотела и време за релакс. Вечерта, ще посетите величествената Пагода Шведагон- блестяща в злато и украсена с диаманти, тя е грандиозно произведение на архитектурата и пропорционалната красота.

Ден 2

Янгон

Сутринта ще посетим Ботатаунг Пагода- известна забележителност на брега на водната граница на Янгон, откъдето безброй лодки отплават за близките села, след което ще се отправите към пагода, която представлява огромен образ на „полегналия“ Буда. Следобед ще посетите т.нар. „Скот Маркет“, където може да разгледате и да си закупите ръчно изработено произведения на от местни занаятчии, гоблени, дрехи и др. Вечерта ще посетите „Кандауги парк“ и ще се запознаете с нощния живот в China Town.

Ден 3

Янгон-Баган

Oтпътуване за Баган и дневен тур, в който ще видите: пазара „Няунг Оо“; пагодата Швезигон- прототип на по-късните Мианмарски ступи; старинен тунел с фрески и стенописи от 12 в., както и храмовете „Губияуки“ /известен с изящните стенописи/, и Хтиломинло /известен с гипсовите си отливки/. Следобед ще разгледате магазин за лакирани изделия, и храма „Мануха“, изграден в стил „Мон“ през 1059г. „Нанпайа темпъл“ /древна резиденция на крал Мануха/, ще ни изненада с архитектура от кал, камък и тухла, а вечерта ще се насладите на залеза по време на плаване с лодка по река Айеравади.

Ден 4

Баган-Попа-Баган

Сутринта ще се отправите на тур до застиналия вулкан Попа. По пътя ще спрете в магазин за палмов сироп. Пристигане в подножието на планината и изкачване до върха на хълма, на който ще видите манастири и пагоди в различен стил. Следобед- връщане в Баган и разглеждане на града с посещение на храма „Ананда“-същински архитектурен шедьовър, наподобяващ гръцки кръст, и Ананда Оккийунг- тухлен манастир със стенописи от 18-ти век. В края на тура ще се насладим на залеза от кулата „Нан Миинт Тауър“.

Ден 5

Баган-Янгон

Сутринта след закуска- трансфер до летището за полет до Янгон, откъдето ще вземем полета до Пном Пен.
Пристигане, трансфер до хотела, настаняване. Време за релакс и нощувка.

Ден 6

Пном Пен

Столицата на Камбоджа е разположена между устията на величествените реки Меконг и Тонле Сап. Следобед- разходка с рикша из града, по време на която ще видим храма Ват Пном, разположен на невисок хълм, смятан за  мястото около което е изграден Пном Пен. Внушителната ступа сухранява останките на крал Ят (15в.), който премества кхмерската столица от Ангкор в Пном Пен. След това ще продължим към Кралския дворец и Сребърната пагода, къдещо ще видим колекцията от статуи на Буда-златни, сребърни, кристални и др., а също и пагода, украсена с над 5000 сребърни плочки. Турът ще продължи с разглеждане на Националния музей, който е известен с най-голямата си колекция от кхмерски скулптури. Следобед ще се насладим на круиз по река Меконг, докато с питие в ръка се любуваме на красивия залез над реката.

Ден 7

Пном Пен

Сутринта, след закуска, ще посетим музея „Туол Сленг Геноцид“- основан първоначално като училище, а впоследствие по време на червените кхмери бива преобразуван в затвор и място за наказания под името S-21. По-късно следобед, ще разгледаме оживените и разноцветни пазари в града-Централния пазар, където можем да закупим красиви дрехи, бижута и сувенири и руския пазар-където ще открием произведения от камък и дърво, както и типични камбоджански изделия от коприна. Късния следобед-свободно време за разходка или релакс в хотела.

Ден 8

Пном Пен-Сием Рийп

Закуска, и трансфер до летището за полет до Сием Рийп, Камбоджа. Пристигане и посрещане от местния ни водач. Трансфер до хотела и настаняване. След кратка почивка ще се отправим към световноизвестния храм Ангкор Ват, построен по времето на цар Суриаравман II, в началото на 12 в. , като земно представяне на връх Меру ( Меру е свещената пет-пикова планина на хиндуистката, джайна и будистката космология и се смята за център на всички физически, метафизически и духовни вселени). Храмът е заобиколен от огромен ров, и е известен със своите над 2000 танцьори от Апсара, които още повече допринасят за внушителната атмосфера на храма. По-късно ще се насладим на уникалната панорамна гледка към околността от върха на планината Бакенг, по време на залез. Връщане в хотела и време за почивка или разходка из града.

Ден 9

Сием Рийп

След закуска, ще се отправим към „женската цитадела“- най-добре запазения храм от розов варовик в странатa с едни от най-красивите образци на кхмерското изкуство. На връщане ще опитаме палмова захар и ще се запознаем с процеса на нейното производство. Следобед ще се отправим с „тук-тук“ (моторизирани триколки)  към древния град Ангкор Том-последната столица на Великата кхмерска империя. Нашата обиколка ще продължи с храма Байон-неговите 54 готически кули са декорирани с 216 огромни усмихнати лица на Авалокитешвара и са украсени с 1.2 км.красиви барелефи, включващи повече от 11 000 фигури. Ще разгледаме терасата на слоновете и тази на крал Лепер. Следобед ще се отправим към „Та Пром“, известен като „дърво в храма“(12-13 в). Това е уникален храм, обрасъл с лиани, увивни растения и друга естествена растителност от джунглата в близост. Впоследствие ще посетим будистки манастир от края на 12 в., както и „басейнa на пречистването“. Вечерта ще посетим традиционен спектакъл (компилация от музикално, театрално и цирково изкуство).

Ден 10

Сием Рийп

Сутринта след закуска в хотела, в зависимост от часа на отпътуване, може да се включим в допълнителен тур до планинското село Кампонг Плук, на р. Тонле Сап. Турът се провежда при минимум 2-ма души, срещу доплащане (по запитване).

 

 

Екскурзия до Мианмар и Камбоджа, цени:

 

Нисък сезон / април- септември

Хотел/категория15+8-144-732Допл.ед. стая
 3*21802090225018102410380
 4*22802190235024002510450
5*23802290244024902680570

 

Висок сезон / октомври- март

Хотел/категория15+8-144-732Допл.ед. стая
 3*22912210237024302545495
4*24692370254025952690585
5*25602460269026602770690

 

* Цените в посочените таблици за екскурзия до Мианмар и Камбоджа са в щатски долари, при настаняване на човек в двойна стая.

** При група от 15+ човека  за екскурзия до Мианмар и Камбоджа, „Рапо Травел“ осигурява придружител от агенцията. 

Забележка: „Рапо Травел“ препоръчва сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“, която покрива рисковете от загуба на суми, поради невъзможност за пътуване. Препоръчително е този вид застраховка да бъде направена в деня на авансовото плащане.


Цената включва:

Мианмар:

 • 4 нощувки, в съответната категория хотели, както следва:

– Янгон- 2 нощувки

-Баган-  2 нощувки

 • 1 вътрешен полет, както следва: – Янгон-Баган
 • Хранения, както следва:-   4 закуски-  1 обяд
 • Трансфери летище-хотел-летище
 • Лицензиран и климатизиран транспорт по време на целия тур
 • Англоговорящи гидове във всеки град по програмата
 • Входни такси за всички посещавани обекти
 • 2 бутилки минерална вода/ден
 • 2 бр. освежаващи кърпи/ден
 • 1 международен полет- Янгон-Сием Рийп

Камбоджа:

 • 3 нощувки в Пном Пен в избраната категория хотел
 • 2 нощувки в Сием Рийп, в съответната категория хотел
 • Трансфери летище- хотел-летище
 • Лицензиран и климатизиран транспорт по време на целия тур
 • Англоговорящи гидове във всеки град по програмата
 • Входни такси за всички посещавани обекти
 • Хранения, както следва: 3 закуски
 • Екскурзовод на английски език
 • Студена минерална вода /по време на цялата програма/

Цената не включва:

 • Самолетен билет- София – Янгон–Сием Рийп- София; 
 • Визи: Мианмар и за, Камбоджа;  
 • Туристическа застраховка

Още интересни факти за Мианмар:

Мианмар е стара страна с история повече от 2,5 хиляди години. Първоначалното име на държавата е било Мианмар, което е сменено от британците на Бирма през 19-ти век и възвърнато
отново през 1989 година. В Мианмар не се използва метричната система. Само три страни в света не са я приели – Мианмар, САЩ и Либерия. Името „Мианмар“ идва от „MYA“, превежда се „Емералд“.
Мианмар е известна туристическа дестинация заради зашеметяващата си красота.

В Мианмар живее племе, в което всички жени специално удължават шията си с по 25-30 сантиметра. Племето се нарича padaung (има го и в Тайланд) и има древна традиция – жените да носят пръстени
около врата си. Първият пръстен се слага още когато момиченцето е на 5 години, а останалите се прибавят по време на целия му живот, докато не достигнат 9 килограма. Съществува мит, че
мускулите на врата атрофират при тези жени и премахването на пръстените може да предизвика задушаване. Въпреки това жените са свободни да поставят и махат пръстените. Рентгенови снимки
показват, че вратът на жената не се променя, но раменният пояс се понижава.

 

 

📷 Фотограф/Photographer/заглавна снимка: Smithore

Също така разгледайте подобни на офертата ни за екскурзия то Мианмар и Камбоджа дестинации.

Споделете с приятели: