fbpx

Екскурзия до Еквадор и острови Галапагос

Географско положение: Еквадор е демократична република в Южна Америка. Граничи с Колумбия на север, Перу на изток и юг, и с Тихия океан на запад. Тя е една от само двете страни в Южна Америка, заедно с Чили, които нямат обща граница с Бразилия. Страната също така включва и Галапагоските острови в Тихия океан, които се намират на около 1000 км на запад от континента.
Климат: тропически
Официален език: испански
Столица: Кито (обявен за световно наследство от ЮНЕСКО през 1970г.)
Най-голям град: Гуаякил
Валута: Щатски долар (USD)
Население: 13 625 000 жители (по данни от 2008г.)
Етнически състав: метиси – 65%, местни – 25%, други – 10%
Най-подходящо време за посещение: целогодишно
Виза: безвизов режим
Интересни факти: Еквадор е пресечена от екватора, откъдето идва и името и. Еквадор е дом на много и различни видове животни, като повечето от тях са ендемични, също като тези на островите Галапагос.

Тур оператор „Рапо Травел“ ви предлага екскурзия до Еквадор и островите Галапагос. Разгледайте детайли за офертата ни по-долу.

 

Ден 1 - 3

Кито – Отавало – Пегуче – Митад дел Мундо /ЦЕНТЪР НА СВЕТА/

При пристигането си на международното летище в Кито, ще бъдем посрещнати от представител на местния ни партньор. Следва трансфер до хотела и настаняване, както и кратко запознаване с предстоящата програма по дни.
На следващия ден ще посетим местния пазар в Отавало, където можем да закупим ръчно изработени шапки, бижута, играчки, гоблени др. По-късно ще се отправим към Пегуче- град, известен със своите ръчно тъкани и ярко оцветени платове, както и с изработването на традиционни за Андите музикални инструменти. Последната спирка за деня е Котакачи- село, в което се изработват висококачествени кожени изделия. В края на тура- връщане в Кито.

Кито

Сутринта ще разгледаме колониалния център на Кито- един от най-добре запазените в Южна Америка. Ще посетим църквата „Ла Компания“, известна с конструкцията си, наподобяваща кораб. Ще се разходим по „Ла Ронда“- красива старинна улица, смятана за част от пътя на инките, а по-късно заселена с местни занаятчии и хора на изкуството. Тук можем да пробваме „empanadas de viento“(вид паста), с чаша канелазо(традиционен алкохол) и да видим „Върджин Дел Пансейло“- 45 метров монумент на мадона, издигнат на пиедестал на едноименния хълм. В края на тура ще посетим музея „Интинян“- считан за „средата на света“- екватор, и ще се отправим към района Котопакси.

Ден 4 - 6

Котопакси- ез. Килотоа- круиз по р. Куябено

В този ден ще посетим района на Котопакси, ще видим отблизо и едноименния вулкан, разположен на около 50 км. южно от Кито. Това е втората най-висока точка в Еквадор, достигаща височина от 5,897 м., и е един от най-високите вулкани в света. От 1738 г. Котопакси е избухнал над 50 пъти, което води до създаването на многобройни долини около вулкана. Последното изригване продължава от август 2015 до януари 2016 г. Котопакси официално бива затворен от властите, докато не стартира отново на 7 октомври 2017 г.
След закуска ще преминем през каньона на река Тоaчи, ще гостуваме на местно семейство, и ще се запознаем отблизо с бита и обичаите на коренните жители в региона. Ще продължим с посещение на уникалния пазар на Зумбахуа (само събота).

Лаго Агрио

Сутринта-полет до Лаго Агрио. Кацане и трансфер до р. Куябено. По пътя ще се подкрепим със сух пакет за обяд. Необходимо е да направим регистрация за резервата и да заплатим входна такса, след което ще се отправим на двучасова експедиция по реката до „Голямата лагуна“, където се намира лоджа ни. По време на круиза, ще имаме шанса да видим екзотични животни и растения в естествения им хабитат- маймуни, токани, папагали, насекоми, както и изключително богата и свежа амазонска растителност. Вечерта ще направим кратък преход на среднощната гора, за да наблюдаваме земноводните и влечугите / около час/. Следва връщане в лоджа, коктейл за „добре дошли“ и вечеря.

Ден 7 - 9

Тур в джунглата

През този ден ще се запознаем с индианската общност Сиона-най-голямата етническа група в Резервата- ще научим за техните традиции и начин на живот. Ще станем част от приготвянето на „Касабе“-местно ястие, направено от юка. По време на пътуването по реката, можем да видим интересни животински видове- токани,папагали,маймуни,змии,розови делфини, костенурки и др.Турът включва и посещение на Шамана – съветваме ви да не пропускате 😉 Следва връщане в лоджа и кратка почивка, след което ще се отправим на експедиция за наблюдение на каймани. В края на тура-връщане в хотела, вечеря и нощувка.

На следващия ден, след закуска- трек в дъждовната гора с продължителност около 5 часа, по време на който ще опознаем отблизо красивата и сложна тропическа еко-система. Тук ще открием голямо разнообразие от растения и животни. По-късно ще се върнем в лоджа за кратка почивка, а следобед ще посетим „Голямата лагуна“, за да се насладим на красивото езеро, да наблюдаваме риболов на пирани, и да се любуваме на един наистина специален залез! Връщане в лоджа и вечеря.
Рано призори на другия ден, преди закуска, екскурзията за наблюдение на птици е като допълнителна опция. Следва закуска и трансфер до Лаго Агрио, за отпътуване. Трансфер до Кито, където ще вземем полета за Галапагос.

Ден 10 - 11

о.Галапагос- пристигане – о.Изабела,заливът Тинторерас

Пристигане и посрещане на летището от местния ни партньор. Трансфер до хотела, като по пътя ще спрем в голямо местно ранчо, където ще видим „галапагоски гигантски костенурки“ в естествената им среда- дивата природа. Пристигане в хотела, релакс и нощувка.
Плавайки с лодка около пристанището на острова, ще можем да наблюдаваме синекраките морски птици и колонии от пингвини, почиващи си на скалите.
По-късно ще се отправим по специален маршрут, за да видим морските игуани,автентични червени раци, морските лъвове и белите рифови акули (tintoreras).
Който желае може да се „гмурне“ в едно наистина уникално /и безопасно!/приключение в залива. В края на приключенския ни тур за деня, ще посетим
развъдника за гигантски костенурки „La Galapaguera“, а също така и красивата лагуна с фламингото. Връщане в хотела, време за релакс и нощувка.

Ден 12

о. Норт Сиймор

Тук ще можем да наблюдаваме гнездящи колонии от вече познатите ни синекраки птици, както и птицата фрегата. Ще видим също така и рядката и застрашена земна игуана в естественото й местообитание и безброй морски лъвове, отдадени на своята лежерна почивка на брега. Норт Сиймор е добре познат и със своята растителност, която проявява различни адаптивни механизми. След екскурзията ще имаме възможност да се гмуркаме и да релаксираме в близост до плажа „Las Bachas“, където можем също да посетим лагуната, в която се храни розовото фламинго.
Връщане в хотела, релакс, и нощувка.
На следващия ден- трансфер до летището за отпътуване.

 

Екскурзия до Еквадор и острови Галапагос, целогодишно, цени:

 

15+10-143-921Допл. ед. стая
 3*30503080321033503980по запитване
4*32203265348035304360по запитване
 4*+; 5*35953655385539804778по запитване

 

 

* Цените в посочените таблици за екскурзия до Еквадор и острови Галапагос са в щатски долари, за настаняване на човек в двойна стая.

** При група от 15+ човека записали се за екскурзия до Еквадор и острови Галапагос, туристическа агенция Рапо Травел осигурява придружител. 

*** Цената за потвърдената група  е валидна при минимум 15 записани туристи.

**** При група от по-малък брой записани по програмата, „Рапо Травел си запазва правото да актуализира цената според размера на групата.

Забележка: „Рапо Травел“ препоръчва сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“, която покрива рисковете от загуба на суми, поради невъзможност за пътуване. Препоръчително е този вид застраховка да бъде направена в деня на авансовото плащане за екскурзията до Еквадор и острови Галапагос.


Цената включва:

  • 11 нощувки  по програмата, разпределени както следва:  8 нощ. в Еквадор /вкл. Кито, лодж в джунглата/, 3 нощ. на о-ви Галапагос;
  • Самолетен билет: Кито – Гуаякил- Кито
  • Всички трансфери по програмата с лицензиран  и климатизиран транспорт
  • Екскурзовод на английски език
  • Входни такси за посещаваните обекти
  • Хранения по време на програмата, както следва: 8 закуски; 6 обяда; 3 вечери в Еквадор; 3 закуски и 2 обяда на о-ви Галапагос
  • Екипировка за гмуркане на о-ви Галапагос
  • Подробна програма и полезна туристическа информация за пътуването

Цената не включва:

  • Самолетен билет София- Кито-София;
  • Туристическа застраховка;

 

 

📷 Фотограф/Photographer/заглавна снимка: Donyanedomam

 

Разгледайте и другите ни оферти за екскурзия до ексозитни дестинации.

Споделете с приятели: