fbpx

Екскурзия до Грузия – за ценителите на културните традиции, изтънченото вино и добрата кухня

 • Дестинация:
 • Продължителност: 5 дни
 • Цени от: $565

Столица: Тбилиси. Големите градове в Грузия с население над 100.000 жители са Тбилиси (1.258.085 жители), Кутаиси (178.350 жители), Батуми (118.297), Рустави (112.624 жители).
Валута: лари
Население: 4 646 003 души. Населението на Грузия е мултиетническо. Грузинците са около 80%. Дреги етноси са абхазци, осетинци, руси, азери, арменци.
Територия: 69.700 км.
Релеф: Планини и полупланински райони заемат над 87% от площта на страната. Като естествена северна граница се издигат южните склонове на Големия Кавказ през които е прекаран тунелът Роки, които свързва Грузия с Русия. На юг са разположени Малкия Казвказ и арменското плато.
Климат – субтропичен
Средни температури – януари (3,-2°С); юли (23, 26°С)
Официален език – грузински
Най-голям град – Тбилиси
Валута – Лари (GEL)
Население – 4 677 401 души (2005)
Етнически състав – грузинци – 70,7%, арменци – 8,2%, руснаци – 6,3%, азърбайджанци – 5,7%, осетинци – 3%, гърци – 1,8%, украинци – 1%.
Религия – християни – 83,9%, мюсюлмани – 14,2%, юдаисти – 0,4%, йезиди – 0,2%.

Изживейте един незабравим тур до Грузия с туристическа агенция Рапо Травел. Разгледайте програмата на офертата ни за екскурзия в Грузия по-долу:

 

Ден 1

София- Тбилиси

Пристигане на летището в  Тбилиси, посрещане от местен представител и трансфер до хотела. Нaстаняване, свободно време и нощувка

Ден 2

Тбилиси  

Сутринта след закуска ще се отправим на опознавателен тур из столицата на Грузия-Тбилиси. Ще обиколим старата част на града, която е изградена терасовидно, ще се разходим по тесните улички, където ще можем да се любуваме на колоритните къщи, с декорирани балкони- прекрасни образци на съвременната архитектура. Обиколката ни ще започне от църквата Метехи (13-ти в.), откъдето ще се насладим на великолепна гледка към стария Тбилиси, след което ще продължим по лъкатушещите улички към основните забележителности на града. Отново ще можем да се любуваме на панорамна гледка, този път към целия град, след което ще преминем през древната крепост Нарикала (4-ти в.), и ще стигнем до куполните сулфурни бани, с които е свързанo и името на града. Връщане в хотела и нощувка в Тбилиси.

Ден 3

Тбилиси-Сигнаги-Кварели-Какабети-Тбилиси

През този ден ще се отправим към винарския район Кахети, известен както с добрите си вина, така  и с изключително гостоприемните си жители. Тук можем да видим както снежните планини на Кавказ, така и плодородните долини. Първо ще посетим кокетното градче Сигнаги (18-ти в.), което ще ни впечатли със старинните си дувари, зад които са сгушени малки къщички с керемидени покриви и декорирани балкони. Оттук ще можем да се насладим на живописните гледки към долината Алазани и величествените Кавказки планини. За обяд ще посетим местно семейство в Кварели, което ще ни нагости с домашно приготвени ястия и вино. Ще имаме възможност да посетим винарска изба в Кварели (срещу доплащане), където ще дегустираме 4 вида грузинско вино. След приключване на тура- връщане обратно в Тбилиси. По пътя ще спрем в местна винарска изба, за да наблюдаваме традиционен грузински метод за производство на вино в глинени буркани. Свободно време в Тбилиси и  нощувка.

Ден 4

Тбилиси-Мцхета-Гори-Уплисцихе-Тбилиси

Сутринта след закуска ще посетим древната столица и религиозен център на Грузия – Мцхета, с нейните исторически забележителности: манастира Джвари (VI в.), катедралата Светицховели (11 в.) – обекти на световното наследство на ЮНЕСКО. Продължаваме да пътуваме до град Гори – сърцето на региона Картли. Ще спрем за снимка в музея на Сталин и ще продължим към древния пещерен град „Уплитцике“ (1 в.), през който е минавал пътят на коприната. Това е интересен комплекс, състоящ се от жилищни сгради, винарски изби, пекарни, трикорпусна базилика, издялана в скала, а също така и  античен театър. Връщане обратно в Тбилиси. Вечерта ще наблюдаваме фолклорен спектакъл с включена вечеря. Нощувка в Тбилиси.

Ден 5

Тбилиси- отпътуване

Сутринта след закуска, трансфер до летището и отпътуване към София.

 

Хотел

 

15+10-148-92-8Допл. за ед. стая
https://astoriahotel.ge/ – 3*565580595по запитване140
Ramada Hotel Tbilisi – 4*620635650по запитване390

 

 * Цените в посочените таблици за екскурзия до Грузия са пакетни в щатски долари, при настаняване на човек в двойна стая.

 ** При група от 15+ човека, Рапо Травел осигурява придружител от агенцията.


  Цената включва:

 • 4 нощувки на човек в двойна стая в избрана категория хотел
 • Трансфери- летище-хотел-летище
 • Всички турове и входни такси, описани в програмата
 • Гид на английски/руски език
 • 4 закуски
 • 1 обяд
 • Вечеря в традиционен ресторант с жива музика
 • Всички дегустации на вино в избите по програмата(изключение прави посещението на избата в Кварели – 15 щ.д./човек)
 • Бутилка минерална вода/човек/ден

Цената не включва:
 • Самолетен билет- София- Тбилиси-София- цена към дата 15.02.2019г.-380 евро
 • Туристическа застраховка

Условия за записване/резервация:
 • За направата на резервация е необходимо копие от задграничен паспорт, с валидност – минимум 6 месеца от датата на връщане.
 • Депозит в размер на 50 % от пакетната цена при записване.
 • Доплащане  до 45 дни преди  датата на заминаване.

Още интересни факти за Грузия:

Грузия е изключителна и необикновена държава, с много богата и интересна историясичко в нея може да се нарече една голяма атракция. Страната влиза в числото на местата, в които са концентрирани най-много древни паметници на човешката цивилизация. На територията на Грузия, са открити останки от древни хора живели преди 1,7-1,9 млн.години.

Грузия е загадъчна и романтична страна – имено тук, според легендата, аргонавтите се отправят към Златното руно, а Прометей бива прикован на планината Казбек, след като открадва огъня от боговете, и също тук по бреговете на р. Терек е живяло безстрашното племе на амазонките.

В Грузия ще откриете смесица от култури, чудновати места и прекрасна природа. Именно през Кавказ, на територията на днешна Грузия в древността е минавал пътя на Коприната.

Грузинската кухня е известна по целия свят, а в продължение на много векове винопроизводството  е не само в основата на икономическото благосъстояние на Грузия, но и част от нейната духовна култура.

Известните вина “Цинандали”, “Саперави” и “Киндзмараули” могат да бъдат намерени в колекции на всички големи колекционери на напитката на боговете.

Грузия има огромен туристически потенциал. Невероятно гостоприемната страна винаги е привличала изследователи и туристи с уникалната си локация, с богата древна история, разнообразна природа и древни традиции.

 

📷 Фотограф/Photographer/заглавна снимка: Boris Breytman

Разгледайте и другите ни оферти и изживейте една незабравима екскурзия до Екскурзия до Грузия и Армения  с RAPO Travel.

Споделете с приятели: