fbpx

Екскурзия до Грузия – за ценителите на културните традиции, изтънченото вино и добрата кухня

  • Дестинация:
  • Продължителност: 5 дни
  • Цени от: лв.2,992

Столица: Тбилиси. Големите градове в Грузия с население над 100.000 жители са Тбилиси (1.258.085 жители), Кутаиси (178.350 жители), Батуми (118.297), Рустави (112.624 жители).
Валута: лари
Население: 4 646 003 души. Населението на Грузия е мултиетническо. Грузинците са около 80%. Дреги етноси са абхазци, осетинци, руси, азери, арменци.
Територия: 69.700 км.
Релеф: Планини и полупланински райони заемат над 87% от площта на страната. Като естествена северна граница се издигат южните склонове на Големия Кавказ през които е прекаран тунелът Роки, които свързва Грузия с Русия. На юг са разположени Малкия Казвказ и арменското плато.
Климат – субтропичен
Средни температури – януари (3,-2°С); юли (23, 26°С)
Официален език – грузински
Най-голям град – Тбилиси
Валута – Лари (GEL)
Население – 4 677 401 души (2005)
Етнически състав – грузинци – 70,7%, арменци – 8,2%, руснаци – 6,3%, азърбайджанци – 5,7%, осетинци – 3%, гърци – 1,8%, украинци – 1%.
Религия – християни – 83,9%, мюсюлмани – 14,2%, юдаисти – 0,4%, йезиди – 0,2%.

Изживейте един незабравим тур до Грузия с туристическа агенция Рапо Травел. Разгледайте програмата на офертата ни за екскурзия в Грузия по-долу:

 Още интересни факти за Грузия:

Грузия е изключителна и необикновена държава, с много богата и интересна историясичко в нея може да се нарече една голяма атракция. Страната влиза в числото на местата, в които са концентрирани най-много древни паметници на човешката цивилизация. На територията на Грузия, са открити останки от древни хора живели преди 1,7-1,9 млн.години.

Грузия е загадъчна и романтична страна – имено тук, според легендата, аргонавтите се отправят към Златното руно, а Прометей бива прикован на планината Казбек, след като открадва огъня от боговете, и също тук по бреговете на р. Терек е живяло безстрашното племе на амазонките.

В Грузия ще откриете смесица от култури, чудновати места и прекрасна природа. Именно през Кавказ, на територията на днешна Грузия в древността е минавал пътя на Коприната.

Грузинската кухня е известна по целия свят, а в продължение на много векове винопроизводството  е не само в основата на икономическото благосъстояние на Грузия, но и част от нейната духовна култура.

Известните вина “Цинандали”, “Саперави” и “Киндзмараули” могат да бъдат намерени в колекции на всички големи колекционери на напитката на боговете.

Грузия има огромен туристически потенциал. Невероятно гостоприемната страна винаги е привличала изследователи и туристи с уникалната си локация, с богата древна история, разнообразна природа и древни традиции.

 

📷 Фотограф/Photographer/заглавна снимка: Boris Breytman

Разгледайте и другите ни оферти и изживейте една незабравима екскурзия до Екскурзия до Грузия и Армения  с RAPO Travel.

Споделете с приятели: