fbpx

Екскурзия до Бразилия и Аржентина

Интересни факти за Бразилия:
Бразилия е най-голямата държава в Южна Америка и петата по площ и брой на населението страна в света. Тя има обща граница с всички страни в Южна Америка, с изключение на Еквадор и Чили. В Бразилия няма официална религия.Тя е най-големият производител на кафе а, бразилското кафе се смята за най-хубавото кафе в света. Всеки град в страната има футболен стадион.
Интересни факти за Аржентина:
Аржентина, в буквален превод означава “Сребърна земя“. Известна е с тангото, архитектурата, кухнята, виното и футбола. Аржентина е един от водещите производители на вино в света още от 16-ти век, а днес вече има близо 1800 винарни.

Туристическа агенция Рапо Травел ви предлага екскурзия до Бразилия и Аржентина.

Разгледайте детайлите за офертата ни по-долу:

Още интересни факти за Бразилия:

1. Рио де Жанейро, един от най-красивите градове в Южна Америка, се намира в югоизточната част на Бразилия, на брега на залива Гуанабара. Той е вторият по големина бразилски град след Сао Пауло и столица на щата Рио де Жанейро. До 1960 година всъщност Рио е бил столица на цяла Бразилия.

2. Името на Рио де Жанейро на португалски език означава „Януарска река“.

3. Статуята на Христос Спасителя е основен символ на Рио и е разположен върху планината Корковадо, на надморска височина от 710 метра. Това е една от основните забележителности, които се разглеждат при посещение в Бразилия.

4. Столицата на Бразилия се нарича Бразилия сити, за да се различава от името на самата държава. Градът е построен, само за да се премахне столицата от крайбрежието – ето защо Бразилия сити е построен изцяло през 20-ти век.

5. Най-високата планина в Бразилия е Пику да Неблина. Тя се намира в Гвианско плато и достига височина от около 3014 метра. По цялото атлантическо крайбрежие има няколко планински вериги, някои от които достигат височина до 2895 метра.

 

Също така разгледайте подобни на офертата ни за екскурзия до Южна Америка дестинации.

Споделете с приятели: