fbpx

Екскурзия до Аржентина и Бразилия

Полезна информация за Бразилия:
Климат : екваториален на северозапад, субтропичен на югоизток
Средни температури: януари (23,29°С); юли (16,24°С)
Официален език : португалски
Столица: Бразилия
Валута :реал (BRL)
Религия : римокатолици – 92,2%, протестанти – 5,8%, православни – 0,9 %, мюсюлмани – 0,5%, други – 1,2%
Полезна информация за Аржентина:
Климат :тропичен, субтропичен, умерен
Средни температури : януари (на север 28°С, на юг 10 °С); юли (на север 1°С, на юг 18 °С)
Столица :Буенос Айрес
Официален език : испански
Валута : Аржентинско песо (ARS)
Религия : християни – 96,4%, юдаисти – 1,1%, мюсюлмани – 0,6%, местни традиционни вярвания и култове – 0,8%
Интересни факти за Бразилия:
Бразилия е най-голямата държава в Южна Америка и петата по площ и брой на населението страна в света. Тя има обща граница с всички страни в Южна Америка, с изключение на Еквадор и Чили. В Бразилия няма официална религия.Бразилия е най-големият производител на кафе, а бразилското кафе се смята за най-хубавото кафе в света. Всеки град в Бразилия има футболен стадион.
Интересни факти за Аржентина:
Аржентина, в буквален превод означава “Сребърна земя“. Известна е с тангото, архитектурата, кухнята, виното и футбола. Аржентина е един от водещите производители на вино в света още от 16-ти век, а днес вече има близо 1800 винарни.

Тур оператор Рапо Травел ви предлага екскурзия до Аржентина и Бразилия. Разгледайте детайли за офертата ни по-долу.

 

Ден 1

Рио де Жанейро

Пристигане в Рио де Жанейро. Посрещане на летището и трансфер до хотела. Настаняване, свободно време.

Ден 2

Рио де Жанейро

Целодневен тур на Рио, в който ще посетите Sugarloaf- връх, разположен в устието на залива Гуанабара, който се е превърнал в емблематичен символ на града, ще видите статуята на Христос, която беше избрана за едно от седемте съвременни чудеса на света, и която се намира на 2300 м. над морското равнище, на върха на хълма Корковадо. С малко влакче ще се изкачите по красивата планина, откъдето панорамната гледка към града е наистина смайваща! През този ден ще посетите и някои от най-известните плажове в Рио.

Ден 3

Рио де Жанейро

Свободен ден за плаж, релакс, шопинг и възможност за допълнителни турове /срещу доплащане/.

Ден 4 - 5

Рио де Жанейро – водопадите Игуасу

Трансфер до летището за полет до Игуасу. Пристигане, посрещане на летището и трансфер до хотела. На следващия ден ще посетите Национален парк Игуасу, от бразилска страна, където с помощта на открито влакче ще се отправите на панорамен тур, по време на който ще наблюдавате екзотични птици, животни и растителност. Ще продължите пеша до р. Игуасу, където с моторна лодка ще се отправите на вълнуващо пътуване, за да се доближите максимално близко до водната стихия, и където обвити в мъгла от водни пари, ще можете да чуете гръмотевичния тътен на водата.

Ден 6

Водопадите Игуасу / Буенос Айрес

Турът през този ден ще бъде на аржентинска територия- ще прекосите моста „Танкредо Невес“ по пътя към Националния парк „Игуасу“. И тук на входа на парка ще се качите на малко влакче, с помощта на което ще започнете панорамната обиколка, след което турът ще продължи с пешеходна обиколка, която позволява по- непосредствена близост с дъждовната гора и водопадите. „Гвоздеят на програмата“ по време на този тур е наблюдението на най-внушителния водопад непосредствено от висящата платформа на самия ръба на бездната- „Дяволско гърло“- дна наистина защеметяваща гледка.
Следва трансфер до летището и отпътуване за Буенос Айрес. Посрещане на летището и трансфер до хотела. Настаняване и време за релакс, нощувка.

Ден 7

Буенос Айрес

Панорамна обиколка на Буенос Айрес, в която ще видите известния театър „Колон“ и Обелиска- безспорните символи на града. Ще посетите площада „Плаза де Майо“, Катедралата и Кметството. Ще се разходите по “Авенида Алвеар”- аристократична улица известна с ексклузивните представители на висшата мода, а също и с широкото присъствие на френската архитектурна академия. През този ден ще видите и квартали, изпълнени с цветове и история, като „Ла Бока“ и „Сан Телмо“, както и разкошните райони “Палермо”, “Реколета” и модерния “Пуерто Мадеро”- оживен гастрономически и развлекателен център.

Ден 8 - 9

Буенос Айрес

Свободно време за разходка, развлечения и шопинг по желание. На следващия ден- трансфер до летището за отпътуване.

Екскурзия до Аржентина и Бразилия, цени:

 

Хотел/категория7-144-62-31 Допл.ед стая
 3* 2410 25302630–- по запитване
 4*246025752670–-по запитване
4+,5* 3680 3800 3899–- по запитване

 

* Цените в посочените таблици са в щатски долари, за настаняване на човек в двойна стая.

**При група от 20+ човека „Рапо Травел“, осигурява придружител от агенцията. 

*** Цената за потвърдената група  е валидна при минимум 20 записани туристи.

**** При група от по-малък брой записани по програмата, „Рапо Травел си запазва правото да актуализира цената според размера на групата.

Забележка: „Рапо Травел“ препоръчва сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“, която покрива рисковете от загуба на суми, поради невъзможност за пътуване. Препоръчително е този вид застраховка да бъде направена в деня на авансовото плащане.


Цената включва:

  • 8 нощувки  по програмата, разпределени както следва:  3 нощ. в Рио де Жанейро /Бразилия/, 2 нощ. в Игуасу /Бразилия/, 3 нощ. в Буенос Айрес /Аржентина/
  • Самолетни билети, както следва: Рио де Жанейро- Игуасу; Игуасу- Буенос Айрес
  • Всички трансфери по програмата с лицензиран  и климатизиран транспорт
  • Екскурзовод на английски език
  • Входни такси за посещаваните обекти
  • Хранения по време на програмата, както следва: 8 закуски; 1 обяд; 1 вечеря

Цената не включва:

  • Самолетен билет София- Рио де Жанейро – Сао Пауло – София; 
  • Туристическа застраховка;

Още интересни факти за Аржентина:

Аржентина, която в превод означава „сребро“, е голяма държава с разнообразни географски особености, както и богата и интересна история и култура. Тя се нарича „земя от шест континента“, чиято централна част образува пампас – тревисти широки равнини. Културата на Гаучо е разпространена на територията на този природен район, чиито представители са подобни на каубоите на Съединените американски щати. По-долу е дадена интересна информация за Аржентина.

Аржентина е втората по големина държава в Южна Америка след Бразилия. Той се намира в най-южната част на Южна Америка. На запад от Аржентина се намират планините Анди, а на юг и на изток страната се измива от южната част на Атлантическия океан. В североизточната част на Аржентина се намира Уругвай, а на север от него – Бразилия. Освен това Аржентина претендира за Фолкландските острови (Фолкландските острови).

Смята се, че хората вече са установили Аржентина 13 000 преди години. Доказателствата все още се изследват от археолози.

В далечната 1520 година Фердинанд де Магелан пристига на бреговете на Патагония и открива пролив, свързващ Тихия океан и Атлантическия океан.

Селището Santa Maria del Buen Aire е основано в 1536 от Conquistador Pedro de Mentosa. Днес това е градът на Буенос Айрес, столицата на Аржентина.

Испанските изследователи, пристигнали в Америка в началото на 16 век, претендираха за правата на няколко държави в региона, включително Аржентина, да колонизират Педро де Ментос.

В 1816 Аржентина обяви своята независимост от Испания.

След като Аржентина спечели независимост, имигрантите от Великобритания, Германия, Франция, Италия и Испания започнаха да идват тук.

 

Сущо така разгледайте подобни на офертата ни за екскурзия до Аржентина и Бразилия дестинации.

Споделете с приятели: