fbpx

„Перу-мистично и завладяващо“ – панорамна обиколка в земите на инките

Географско положение: държава в северозападната част на Южна Америка
Климат : преобладава – тропичен, екваториален и високопланински;
Най-подходящо време за посещение на Перу: април-октомври
Средни температури: на север – 12,16°С; на юг – 5,9°С
Официален език : испански, кечуа и аймара
Столица: Лима
Религия : християни – 98,2%, местни традиционни вярвания и култове – 1,0%
Интересни факти за Перу:
Първите форми на живот по територията на Перу датират от 11 000 г. пр. Хр. Някога на територията на Перу е процъфтявала една от най-големите и мистериозни цивилизации в света – империята на инките.
Езерото Титикака е най-голямото планинско плавателно езеро и е разположено на границата между Перу и Боливия. Намира се на 3 810 m надморска височина. Риконада е най-високото селище в света. Има две индиански села, които са разположени на височина от 5170 и 5219 метра. От територията на Перу извира най-голямата река в Южна Америка – Амазонка. Перуанската кухня е включена в Книгата на рекордите Гинес като най-разнообразната.

Тур оператор Рапо Травел ви предлага екскурзия в Перу и панорамна обиколка. Разгледайте детайли за офертата ни за екскурзия в Перу по-долу:

 

Ден 1
Лимa
Пристигане в Лима, посрещане и трансфер до хотела. Настаняване, свободно време за релакс след дългия полет. Нощувка.

Ден 2

Лима / Арекипа

Сутринта-полет до „Белия град“- Арекипа, разположен в подножието на вулкана „Ел Мисти“ в Андите. След обяд-полудневен тур, в който ще видим главния площад с Катедралата, а също така „Кармен Алто“, откъдето се открива прекрасна панорамна гледка към историческия квартал „Сан Лазаро“ и предградието Янауара. В края на тура ще посетим църквата „Св. Каталина“, с вулканичните каменни чешми, заобиколени от тесни алеи и красиви градини.

Ден 3

Арекипа / Долината Колка

В този ден посоката е „Колка“- най-дълбокия каньон в света- величествен и грандиозен! Ще минем покрай планинския масив Чачани, градчето Пампа Де Ариерос и резервата „Пампа Каняхуас“; ще видим викунии (вид дива лама), които в миналото са били отглеждани от инките заради вълната и месото, и използвани като товарни животни. Ще продължим покрай планинския масив Вискачану и равнината „Пампас Де Токра“ – дом на голямо разнообразие от птици. За финал ще се подкрепим с вкусен обяд в градчето Чивай.

Ден 4

Долината Колка/ Пуно

Рано призори ще посрещнем изгрева над величествените Анди, и ще се насладим на уникалната гледка към каньона „Колка“. По-късно ще се отправим към „Круз Дел Кондор“, откъдето ще наблюдаваме елегантния полет на кондора- тази огромна птица, чиито криле достигат до 3 м. в размах и, разбира се, ще имаме възможността за впечатляваща фотосесия. Пристигане в хотела и време за отдих.

Ден 5

Пуно / ез. Титикака / Пуно

Сутринта ще се отправим на екскурзия до най-високото планинско езеро в Перу и света-Титикака. С моторни лодки ще стигнем до островите Урос и Такиле, където ще се запознаем с интересни археологически находки, както и с поминъка на местното население- селско стопанство, риболов и текстилно производство-най-вече ръчно тъкани произведения, отразяващи сцени от бита и ежедневието им.

Ден 6

Пуно / Куско

Сутринта- трансфер до летището за полет до Куско. Пристигане, трансфер и настаняване в хотела. Време за релакс или разходка по желание.
Нощувка.

Ден 7

Куско

В този ден ще видим „Коричанча“ – място за поклонение към Слънцето- бога на инките, и манастира „Санто Доминго“. Ще се разходим до централния площад с Катедралата, съхранила най-добрите образци на местното изкуство. Ще разгледаме останките от комплексите на инките- „Кенко“, „Тамбомачай“ и „Пука Пукара“, както и внушителната крепост „Саксайхуаман“ – стратегически построена на хълм с изглед към Куско, известен от своя страна със солидните каменни стени, нарязани и сглобени със зашеметяваща точност.

Ден 8

Куско / Свещената долина на инките

Тур до „Свещената долина“, който ще ни запознае с бита и обичаите на инките. Ще разгледаме градчето Чинчерос и живописното селище Марас; ще видим едноименните солни полета, датиращи от времето на инките и превърнали се в местна атракция. По-късно ще посетим и впечатляващите овални тераси на Морай, създадени за обособяване на различни микроклимати, с цел отглеждане на разнообразни селско-стопански култури.

Ден 9

Свещената долина – Мачу Пикчу – Куско

През този ден ще се докоснем до магията „Мачу Пикчу“! Приключението започва с влак, по един от най-красивите железопътни маршрути в света, който ще разкрие пред нас красотата на тучно-зелената джунгла по пътя до древната крепост. Предполага се, че „Мачу Пикчу“ е бил дом на Пачакутек- първи император на инките, а към днешна дата е едно от „седемте чудеса на света“. Разхождайки се през галериите и коридорите на крепостта, ще можем да се насладим на архитектурното величие на империята на инките. По-късно следобед- отпътуване за Куско с влак.

Ден 10

Куско / Лима 

На сутринта- трансфер до летището и отпътуване за Лима. Пристигане и полудневен тур на града, в който ще посетим най-важните места в Лима: историческия център, централния площад- „Пласа Майор“, Правителствения дворец, Кметството, Двореца на архиепископите и Катедралата. Ще разгледаме манастира “Сан Франциско”, ще се разходим из района на „Сан Исидро“, и ще се насладим на гледката към Тихия Океан от „Мирафлорес“- най-посещавания квартал в града.

Ден 11

Лима

Трансфер до летището за отпътуване.

 

Хотел/категория15+10-155-93-42 Допл.ед стая
3+*27302650274027903025по запитване
4*29102830292029803210по запитване

 

* Цените в посочените таблици са в щатски долари и са за настаняване на човек в двойна стая.

**При група от 15+ човека „Рапо Травел“, осигурява придружител от агенцията. 

*** Цената за потвърдената група  е валидна при минимум 15 записани туристи.

**** При група от по-малък брой записани по програмата, „Рапо Травел си запазва правото да актуализира цената според размера на групата.

„Рапо Травел“ препоръчва сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“, която покрива рисковете от загуба на суми, поради невъзможност за пътуване. Препоръчително е този вид застраховка да бъде направена в деня на авансовото плащане.


Цената включва:

Перу:

 • 10 нощ./11 дни в хотели, категория „супериор“ 3* и 4*, както следва:

– 2 нощ. в Лима:

3* –  Hbritaniamiraflores /или подобен/

4* – Casa-andina hotel Lima select-miraflores /или подобен/

– 1 нощ. в Арекипа:

3* – Casa-andina/destinos/arequipa/casa-andina-select-arequipa/ /или подобен/

4* – Casa Andina select Arequipa /или подобен/

– 1 нощ. в долината „Колка“:

3* – Casa Andina Standard Colca  /или подобен/

4* – Colca Lodge  /или подобен/

–  2 нощ. в Пуно:

3* – Hhp Hotel  /или подобен/

4* –Casa Andina Puno Peru Premium /или подобен/

–  3 нощ. в Куско:

3* – Casa Andina Cusco Catedral /или подобен/

4* – Costadelsolperu /или подобен/

– 1 нощ. в „Свещената Долина“ :

3* –  Sonestapiyucay  /или подобен/

4* – Casa Andina Valle Sagrado Hotel Cusco-valle-sagrado Premium /или подобен/

 • Хранения, както следва:

–  10 закуски

– 5 обяда

 • Вътрешни полети, както следва:

– Лима- Арекипа

– Хулиака- Куско

– Куско-Лима

 • Влакови билети по маршрут:

– „Свещената долина“- Мачу Пикчу“

– „Мачу Пикчу“- Куско

 • Всички трансфери по програмата
 • Всички турове, описани в програмата
 • Англоговорящ гид
 • Входни такси за посещаваните обекти
 • Подробна програма и полезна туристическа информация за пътуването

Цената не включва:

 • Самолетен билет София- Лима- София;
 • Туристическа застраховка 

 

📷 Фотограф/Photographer/снимки: личен архив

Също така разгледайте подобни на офертата ни за екскурзия в Перу оферти и дестинации.

Споделете с приятели: