fbpx

„Перу-мистично и завладяващо“ – панорамна обиколка в земите на инките

Географско положение: държава в северозападната част на Южна Америка
Климат : преобладава – тропичен, екваториален и високопланински;
Най-подходящо време за посещение на Перу: април-октомври
Средни температури: на север – 12,16°С; на юг – 5,9°С
Официален език : испански, кечуа и аймара
Столица: Лима
Религия : християни – 98,2%, местни традиционни вярвания и култове – 1,0%
Интересни факти за Перу:
Първите форми на живот по територията на Перу датират от 11 000 г. пр. Хр. Някога на територията на Перу е процъфтявала една от най-големите и мистериозни цивилизации в света – империята на инките.
Езерото Титикака е най-голямото планинско плавателно езеро и е разположено на границата между Перу и Боливия. Намира се на 3 810 m надморска височина. Риконада е най-високото селище в света. Има две индиански села, които са разположени на височина от 5170 и 5219 метра. От територията на Перу извира най-голямата река в Южна Америка – Амазонка. Перуанската кухня е включена в Книгата на рекордите Гинес като най-разнообразната.

Тур оператор Рапо Травел ви предлага екскурзия в Перу и панорамна обиколка. Разгледайте детайли за офертата ни за екскурзия в Перу по-долу.

Ден 1
Лимa
Пристигане в Лима, посрещане и трансфер до хотела. Настаняване, свободно време за релакс след дългия полет. Нощувка.

Ден 2

Лима / Арекипа

Сутринта-полет до „Белия град“- Арекипа, разположен в подножието на вулкана „Ел Мисти“ в Андите. След обяд-полудневен тур, в който ще видим главния площад с Катедралата, а също така „Кармен Алто“, откъдето се открива прекрасна панорамна гледка към историческия квартал „Сан Лазаро“ и предградието Янауара. В края на тура ще посетим църквата „Св. Каталина“, с вулканичните каменни чешми, заобиколени от тесни алеи и красиви градини.

Ден 3

Арекипа / Долината Колка

В този ден посоката е „Колка“- най-дълбокия каньон в света- величествен и грандиозен! Ще минем покрай планинския масив Чачани, градчето Пампа Де Ариерос и резервата „Пампа Каняхуас“; ще видим викунии (вид дива лама), които в миналото са били отглеждани от инките заради вълната и месото, и използвани като товарни животни. Ще продължим покрай планинския масив Вискачану и равнината „Пампас Де Токра“ – дом на голямо разнообразие от птици. За финал ще се подкрепим с вкусен обяд в градчето Чивай.

Ден 4

Долината Колка/ Пуно

Рано призори ще посрещнем изгрева над величествените Анди, и ще се насладим на уникалната гледка към каньона „Колка“. По-късно ще се отправим към „Круз Дел Кондор“, откъдето ще наблюдаваме елегантния полет на кондора- тази огромна птица, чиито криле достигат до 3 м. в размах и, разбира се, ще имаме възможността за впечатляваща фотосесия. Пристигане в хотела и време за отдих.

Ден 5

Пуно / ез. Титикака / Пуно

Сутринта ще се отправим на екскурзия до най-високото планинско езеро в Перу и света-Титикака. С моторни лодки ще стигнем до островите Урос и Такиле, където ще се запознаем с интересни археологически находки, както и с поминъка на местното население- селско стопанство, риболов и текстилно производство-най-вече ръчно тъкани произведения, отразяващи сцени от бита и ежедневието им.

Ден 6

Пуно / Куско

Сутринта- трансфер до летището за полет до Куско. Пристигане, трансфер и настаняване в хотела. Време за релакс или разходка по желание.
Нощувка.

Ден 7

Куско

В този ден ще видим „Коричанча“ – място за поклонение към Слънцето- бога на инките, и манастира „Санто Доминго“. Ще се разходим до централния площад с Катедралата, съхранила най-добрите образци на местното изкуство. Ще разгледаме останките от комплексите на инките- „Кенко“, „Тамбомачай“ и „Пука Пукара“, както и внушителната крепост „Саксайхуаман“ – стратегически построена на хълм с изглед към Куско, известен от своя страна със солидните каменни стени, нарязани и сглобени със зашеметяваща точност.

Ден 8

Куско / Свещената долина на инките

Тур до „Свещената долина“, който ще ни запознае с бита и обичаите на инките. Ще разгледаме градчето Чинчерос и живописното селище Марас; ще видим едноименните солни полета, датиращи от времето на инките и превърнали се в местна атракция. По-късно ще посетим и впечатляващите овални тераси на Морай, създадени за обособяване на различни микроклимати, с цел отглеждане на разнообразни селско-стопански култури.

Ден 9

Свещената долина – Мачу Пикчу – Куско

През този ден ще се докоснем до магията „Мачу Пикчу“! Приключението започва с влак, по един от най-красивите железопътни маршрути в света, който ще разкрие пред нас красотата на тучно-зелената джунгла по пътя до древната крепост. Предполага се, че „Мачу Пикчу“ е бил дом на Пачакутек- първи император на инките, а към днешна дата е едно от „седемте чудеса на света“. Разхождайки се през галериите и коридорите на крепостта, ще можем да се насладим на архитектурното величие на империята на инките. По-късно следобед- отпътуване за Куско с влак.

Ден 10

Куско / Лима 

На сутринта- трансфер до летището и отпътуване за Лима. Пристигане и полудневен тур на града, в който ще посетим най-важните места в Лима: историческия център, централния площад- „Пласа Майор“, Правителствения дворец, Кметството, Двореца на архиепископите и Катедралата. Ще разгледаме манастира “Сан Франциско”, ще се разходим из района на „Сан Исидро“, и ще се насладим на гледката към Тихия Океан от „Мирафлорес“- най-посещавания квартал в града.

Ден 11

Лима

Трансфер до летището за отпътуване.

 

Хотел/категория15+10-155-93-42 Допл.ед стая
3+*22302150224022902525по запитване
4*24102330242024802710по запитване

 

* Цените в посочените таблици са в щатски долари и са за настаняване на човек в двойна стая.

**При група от 15+ човека „Рапо Травел“, осигурява придружител от агенцията. 

*** Цената за потвърдената група  е валидна при минимум 15 записани туристи.

**** При група от по-малък брой записани по програмата, „Рапо Травел си запазва правото да актуализира цената според размера на групата.

Забележка: „Рапо Травел“ препоръчва сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“, която покрива рисковете от загуба на суми, поради невъзможност за пътуване. Препоръчително е този вид застраховка да бъде направена в деня на авансовото плащане.

 

 

Цената включва:

Перу:

 • 10 нощ./11 дни в хотели, категория „супериор“ 3* и 4*, както следва:

– 2 нощ. в Лима:

3* –  Hbritaniamiraflores /или подобен/

4* – Casa-andina hotel Lima select-miraflores /или подобен/

– 1 нощ. в Арекипа:

3* – Casa-andina/destinos/arequipa/casa-andina-select-arequipa/ /или подобен/

4* – Casa Andina select Arequipa /или подобен/

– 1 нощ. в долината „Колка“:

3* – Casa Andina Standard Colca  /или подобен/

4* – Colca Lodge  /или подобен/

–  2 нощ. в Пуно:

3* – Hhp Hotel  /или подобен/

4* –Casa Andina Puno Peru Premium /или подобен/

–  3 нощ. в Куско:

3* – Casa Andina Cusco Catedral /или подобен/

4* – Costadelsolperu /или подобен/

– 1 нощ. в „Свещената Долина“ :

3* –  Sonestapiyucay  /или подобен/

4* – Casa Andina Valle Sagrado Hotel Cusco-valle-sagrado Premium /или подобен/

 • Хранения, както следва:

–  10 закуски

– 5 обяда

 • Вътрешни полети, както следва:

– Лима- Арекипа

– Хулиака- Куско

– Куско-Лима

 • Влакови билети по маршрут:

– „Свещената долина“- Мачу Пикчу“

– „Мачу Пикчу“- Куско

 • Всички трансфери по програмата
 • Всички турове, описани в програмата
 • Англоговорящ гид
 • Входни такси за посещаваните обекти
 • Подробна програма и полезна туристическа информация за пътуването

Цената не включва:

 • Самолетен билет София- Лима- София – цена към дата 10.02.1019г. – 850 евро
 • туристическа застраховка 

 

Също така разгледайте подобни на офертата ни за екскурзия в Перу оферти и дестинации.

Споделете с приятели: