fbpx

Екскурзия до Лапландия- Едно незабравимо изживяване

Географско положение: Лапландия е историко – географски регион, който обхваща най-северните части на континента Европа. Намира се изцяло на Скандинавския полуостров. Простира се на територията на 4 държави – Швеция, Норвегия, Финландия и Русия. Най-голяма част от нея попада в пределите на Швеция, но въпреки това винаги Финландия се е считала за център на този регион.
Столица : Рованиеми
Средни температури: летни месеци: 15°C- 20°C; зимни месеци около (-10) °C, макар че често падат и до около (-30) °C.
Население :етническата група саами, съставляваща едва 5% от населението.
Интересни факти за Лапландия: Градът е разположен точно на Полярния кръг и е административен, културен и туристически център с население около 35 000 души. Статистиката показва, че в Лапландия живеят повече елени, отколкото хора.

Туристическа агенция Рапо Травел ви кани да прекарате едно незабравимо приключение в Лапландия. Разгледайте детайлите за офертата ни в Лапландия по-долу.

Ден 1
София–Рованиеми-Санта Клаус Холидей Вилидж
Пристигане на летището в Рованиеми и трансфер до избрания хотел в Санта Клаус Холидей Вилидж. Настаняване и нощувка.
Ден 2

Санта Клаус Холидей Вилидж

След закуска, посещение на „Aрктическия зоопарк Рануа“. „Рануа“ е най-северният зоопарк в света, на 80 км. от Рованиеми. Ще видим животни и птици, обитаващи полярната зона, в естествената им среда. Връщане в хотела и нощувка.

Ден 3

Санта Клаус Холидей Вилидж
В този ден ще се отправим на Сафари с хъски. Ще се включим в обиколка на дивата гора с кучешки впряг през живописни планински местности. Ще посетим „фермата за кучета“, където ще можем да поиграем с някои от кученцата.

Ден 4

Санта Клаус Холидей Вилидж
Този ден ще започне с едночасова разходка с шейни, управлявани от еленски впряг. Ще отидем до ферма за елени, където ще се потопим в автентичната атмосфера на  традициите и културата  в отглеждането на тези величествени животни. Ще обиколим фермата, ще храним северните елени и накрая ще се сгреем с чаша кафе или чай и ще се подкрепим с вкусни сладкиши.

Ден 5

Санта Клаус Холидей Вилидж – Рованием – София
Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летището в Рованиеми. Отпътуване за София.

 

 

Sky Hotel
НА ТУРИСТ 
ДОП. ЛЕГЛО ЗА
1-ВО/2-РО ДЕТЕ (2-11 Г.)
РЕДОВНО ЛЕГЛО ЗА ДЕТЕ В ДВОЙНА СТАЯ
ЕДИНИЧНА СТАЯ
 
1690
по запитване
по запитване
по запитване

Цените посочени в таблицата са в евро, за настаняване на човек в двойна стая, на база нощувка и закуска.

* Забележка: „Рапо Травел“ препоръчва сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“, която покрива рисковете от загуба на суми, поради невъзможност за пътуване. Препоръчително е този вид застраховка да бъде направена в деня на авансовото плащане.
Цената включва:

4 нощувки в избрания от Вас хотел в Санта Клаус Холидей Вилидж, на база BB

Трансфери летище – хотел – летище
Цената не включва:
Самолетен билет: София – Рованиеми – София
Допълнителни екскурзии
Разходи от личен характер

 

 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

Допълнителни екскурзии по програмата могат да бъдат записвани и потвърждавани само предварително!

 

 

Още интересна информация за вашата екскурзия в Лапландия

Има месеци, когато земята там изцяло е покрита със снегове, дори големите реки  са заледени, а водопадите се превръщат в ледени сталактити.  Това, разбира се, не значи, че  животът в Лапландия замира, напротив, тя е пълна с туристи, особено по коледните празници – въпреки, че от края на ноември до края на януари  е времето на полярната нощ и дари непрогледен мрак.

 

Северното сияние

Северното сияние е най-голямата атракция в света. Играта и формата на цветовете му не е възможно да се опишат с думи. Северните жители вярвали, че по това  време небесните духове отвеждали душите на мъртвите в стрната на изобилието.

В Далечния север наричат областта Лапландия и така е отбелязана на географските карти. Хората, които живеят тук се определят като ‘саами’, а религията им е християнска. Саамите са потомци на древен народ, които достигнали до Северния полярен кръг  приблизително  преди три хиляди  години. Подчинили ги викингитге, по-късно русите, а после и шведите.  Днес правото им да водят номадски начин на живот е защитено от законите на държавите, които обитават.

 

Местното племе

Саамите изкарват прехраната си най-вече с еленовъдство и риболов. Елените се отглеждат заради месото  и кожите, от които се изработват дрехи, шапки, боти, чанти, колани и юзди. Особено се ценят белите кожи на млади елени.

Финландската част на Лапландия наричат Страната на чудесата. Според легендата в планината Корватунтури /в буквален превод ‘ухо’/ живял Дядо Коледа.  Именно заради името на планината, децата вярвали, че той може да чуе всички техни желания.

Също така разгледайте и други подобни на офертата ни за нова година в Лапландия дестинации.

Споделете с приятели: