fbpx

Екскурзии до Армения и Грузия

Географско положение: Армения е разположена в Югозападна Азия, но политически и културно тя е приемана като част от Европа. Граничи с Турция на запад, Грузия на север, има общи граници с Азербайджан на изток и с Иран на юг.
Столица: Ереван
Валута: Драм (AMD)
Географско положение: Грузия е държава в Източна Европа, на източния бряг на Черно море, между Русия и Турция.
Столица: Тбилиси.
Големите градове в Грузия с население над 100.000 жители са Тбилиси (1.258.085 жители), Кутаиси (178.350 жители), Батуми (118.297), Рустави (112.624 жители).
Валута: Грузинско лари (GEL)
Население: 4 646 003 души. Населението на Грузия е мултиетническо. Грузинците са около 80%. Дреги етноси са абхазци, осетинци, руси, азери, арменци.

Изживейте един незабравим тур до Армения или комбинирана екскурзия до Грузия и Армения с туристическа агенция Рапо Травел.

Разгледайте подробните програми за предлаганите от нас екскурзии до Армения и Грузия:

 

Още интересни факти за Грузия:

Грузия е изключителна и необикновена държава, с много богата и интересна историясичко в нея може да се нарече една голяма атракция. Страната влиза в числото на местата, в които са концентрирани най-много древни паметници на човешката цивилизация. На територията на Грузия, са открити останки от древни хора живели преди 1,7-1,9 млн.години.

Грузия е загадъчна и романтична страна – имено тук, според легендата, аргонавтите се отправят към Златното руно, а Прометей бива прикован на планината Казбек, след като открадва огъня от боговете, и също тук по бреговете на р. Терек е живяло безстрашното племе на амазонките.

В Грузия ще откриете смесица от култури, чудновати места и прекрасна природа. Именно през Кавказ, на територията на днешна Грузия в древността е минавал пътя на Коприната.

Грузинската кухня е известна по целия свят, а в продължение на много векове винопроизводството  е не само в основата на икономическото благосъстояние на Грузия, но и част от нейната духовна култура.

Известните вина “Цинандали”, “Саперави” и “Киндзмараули” могат да бъдат намерени в колекции на всички големи колекционери на напитката на боговете.

Грузия има огромен туристически потенциал. Невероятно гостоприемната страна винаги е привличала изследователи и туристи с уникалната си локация, с богата древна история, разнообразна природа и древни традиции.

 

📷 Фотограф/Photographer/заглавна снимка: Pixattitude

Разгледайте и другите ни оферти и изживейте една незабравима екскурзия до Екскурзия до Грузия и Армения  с RAPO Travel.

Споделете с приятели: