fbpx

Екзотична почивка на остров Бали /индивидуална програма/

Географско местоположение:Бали е тропически остров, разположен на 8 градуса южно от екватора, в сърцето на Индонезийския архипелаг – най-големия на планетата;
Столица на провинция Бали: Денпасар;
Климат: тропически с висока влажност;
Средни годишни температури: 24-34°С
Официален език: индонезийски и балийски;
Валута: рупия (IDR);
Интересни факти: o. Бали- една от топ дестинациите за туризъм, която привлича любители на екзотиката от цял свят. Бали зависи изцяло от туризма- това вероятно няма да ви учуди, имайки предвид, че там се намират едни от най-популярните и посещавани плажове в света.

Тур оператор Рапо Травел ви предлага екскурзия и панорамен тур на островите Бали, Ява и Борнео. Разгледайте детайли за офертата ни по-долу.

 

Ден 1

УБУД

ДОБРЕ ДОШЛИ В БАЛИ–УБУД!

Ще бъдете посрещнати на международното летище в Денпасар от нашия местен партньор, който  ще ви чака с табела с вашето име, за да ви отведе до хотела в Убуд . Добре дошли на острова на боговете. Убуд е район от оризови полета и непокътната природа, разположена в центъра на острова. По време на пътуването ще можете да откриете различните райони на Бали, всеки от които е специализиран в един от многото типични занаяти: дърводелство, каменни скулптори, сребърни златни бижута както и художествени творби. Ще започнете да забелязвате същността на балийската култура и ще усетите аромата на тамян из цялия остров Бали. След като пристигнете в хотела ще се настаните и ще имате остатъка от деня на Ваше разположение.

Добре дошли в Индонезия!

Ден 2 - 3

УБУД/Закуска

Ден 2 и три са свободни дни в Убуд, които можете да използвате за различни дейности, по Ваше желание. Можете да се насладите на масаж или спа, да се разходите и да пазарувате или просто да се отпуснете и да се насладите на удобствата в хотела. Вие сте в Убуд, тук можете да се разходите из местния пазар, да посетите стотиците занаятчийски работилници за скулптури, да разгледате картините в магазините, които са от двете страни на улицата. Денят е идеален да научите повече за ежедневните дейности на местните жители, да намерите кафене с изглед към джунглата или да пресечете пътеки с палава маймуна на Monkey Forest Street. Късно вечерта ще има представления на балийски танци, можете да се свържете с рецепцията на хотела и да поискате информация, за да присъствате на някое от тях. Ако имате нужда от препоръки за места, които да посетите тези дни, не се колебайте да ни се обадите и ние ще ви посъветваме най-доброто!

Ден 4

ДЕН 04: УБУД – НУСА ДУА/Закуска 

Насладете се на добра закуска и в уречения час трансфер от хотела ще Ви отведе във фантастичния район на Нуса Дуа.

Ден 5 -6

НУСА ДУА/Закуска

Днес тихо ще се насладите на закуската си в хотела, а останалата част от деня ще бъде свободна за вас. Можете да се възползвате от деня за каквото пожелаете, можете да отидете на масаж, да се насладите на спа, да се разходите и да пазарувате или просто да се отпуснете и да се насладите на удобствата в хотела. Вие сте в Нуса Дуа, тук можете да се разходите по невероятните плажове или да релаксирате в прекрасна обстановка.

Ден 7

Убуд- отпътуване/Закуска

След като се насладите на последната си закуска на „Острова на боговете“ и според часа на вашия полет, ще имате трансфер до летището, за да се отправите към следващата си дестинация. Пожелаваме ви щастливо и безопасно пътуване.  Очакваме ви с още екскурзии и с още повече изживявания.

Sampai jumpa!

 

 

Цените в посочените таблици са в Евро, при настаняване на човек в двойна стая.

Нисък сезон (01.09- 20.12)(10.01-30.06)

Хотели по програмата6 човека4 човека2 човека1 човекДопл.- ед стая
3*

Pertiwi Bisma 2 –Super Deluxe Room;

Sadara Boutique Hotel –Premiere Room

EUR 700EUR 720EUR 740по запитванеEUR 300
4*

Alaya Resort -Deluxe room

Merusaka -Deluxe Room

EUR 910EUR 930EUR 950по запитванеEUR 500
4 +5*

Komaneka Bisma Ubud -Bisma Suite;

Melia Bali –Permium Room Garden View

EUR 1090 

EUR 1150

 

EUR 1190по запитванеEUR 700

 

Пик сезон: (01.07-31.08)

Хотели по програмата6 човека4 човека2 човека1 човекДопл.- ед стая
3*

Pertiwi Bisma 2 –Super Deluxe Room;

Sadara Boutique Hotel –Premiere Room

EUR 770 

EUR 790

 

EUR 810по запитванеEUR 300
4*

Alaya Resort -Deluxe room

Merusaka -Deluxe Room

EUR 1040 

EUR 1060

 

EUR 1080по запитванеEUR 500
4 +5*

Komaneka Bisma Ubud -Bisma Suite;

Melia Bali –Permium Room Garden View

EUR 1390 

EUR 1450

 

EUR 1490по запитванеEUR 700

 

* Цените в посочените таблици подлежат на препотвърждаване преди резервация.

** Забележка: „Рапо Травел“ препоръчва сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“, която покрива рисковете от загуба на суми, поради невъзможност за пътуване. Препоръчително е този вид застраховка да бъде направена в деня на авансовото плащане.


Цената включва:

  •  3 нощ. в Убуд в избрана категория хотел;
  • 3 нощ. в Нуса Дуа  в избрана категория хотел;
  • Двудневен тур в Бали (по програмата);
  • 5 Закуски
  • Трансфери по програмата;

Цената не включва:

1. Самолетен билет- София- Денпасар – Денпасар- София;

2. Туристическа застраховка;

3. Виза;

4. Лични разходи;

5. Доплащане за обяди и вечери/по запитване;Още интересни факти за остров Бали:

Основно препитание на острова е земеделието (а в днешни дни и туризма), като се отглежда предимно ориз, но и кафе, ванилия, карамфил, екзотични плодове, като особено доходоносно е отглеждането на цветя.

На остров Бали живеят повече от 280 вида птици, включително застрашения от изчезване балийски скорец.

На острова има четири големи езера, най-голямото сред които е Батур, което е образувано в кратера на вулкан.

Танците на Бали са средство за разказване на истории, а характерните костюми, с които се изпълняват спомагат движенията като създават допълнителни ефекти.

Празненствата на Бали са съпровождани с множество сложни ритуали, в които се използва ориз, цветя или плодове. Много малко са хората, дори сред свещениците, които знаят точната им употреба в стотиците балийски ритуали.

Във всеки балийски храм и дом гори тамян, хората там вярват, че дима от тамяна посочва пътя към боговете.

Едно от най-популярните празненства е фестивалът Nyepi, който се пада през март или април. Интересното е, че по време на фестивала за един ден всеки жител на острова спира да говори. Балийците вярват, че така злите сили като дойдат няма да открият никого.

На Бали смятат, че лявата ръка е нечиста, те не се хранят с нея, не се ръкуват с нея и не взимат нищо с нея.

Всички в Бали вярват в пречистващите тялото, мислите и душата ритуали. Дотолкова им придават значение, че в днешни дни те намират своето приложение в ежедневните неща. От това да изхвърлиш дрехите си, за да подновиш изцяло гардероба до това да преинсталираш компютъра си, за да създадеш „чисто“ нови файлове.

Имената в Бали се дават според кастата и според реда на раждане. Например: ако се роди момче в кастата на брамините (висшата каста), ще бъде наречено Ida Bagus.  Ако е момиче – Ida Ayu. А ако се роди в кастата на ратаите (судра) първото дете се кръщава Wayan, второто – Made или Kadek, третото – Nyoman, четвъртото – Ketut. Петото се казва като първото и така цикълът се повтаря.

 

 

📷 Фотограф/Photographer/заглавна снимка: Chanchai Duangdoosan

Също така разгледайте и подобни на офертата ни за почивка на остров Бали дестинации.

Споделете с приятели: