fbpx

Гранд Тур-Южна Америка-Бразилия, Аржентина, Перу

Интересни факти за Бразилия:
Бразилия е най-голямата държава в Южна Америка и петата по площ и брой на населението страна в света. Тя има обща граница с всички страни в Южна Америка, с изключение на Еквадор и Чили. В Бразилия няма официална религия.Тя е най-големият производител на кафе а, бразилското кафе се смята за най-хубавото кафе в света. Всеки град в страната има футболен стадион.
Интересни факти за Аржентина:
Аржентина, в буквален превод означава “Сребърна земя“. Известна е с тангото, архитектурата, кухнята, виното и футбола. Аржентина е един от водещите производители на вино в света още от 16-ти век, а днес вече има близо 1800 винарни.
Интересни факти за Перу:
Някога на територията на Перу е процъфтявала една от най-големите и мистериозни цивилизации в света – империята на инките. Риконада е най-високото селище в света. Има две индиански села, които са разположени на височина от 5170 и 5219 метра. От територията на Перу извира най-голямата река в Южна Америка – Амазонка. Перуанската кухня е включена в Книгата на рекордите Гинес като най-разнообразната.

Тур оператор Рапо Травел ви предлага екскурзия до Южна Америка-Бразилия, Аржентина, Перу. Разгледайте детайли за офертата ни за екскурзия до Южна Америка по-долу.

 

Ден 1

Рио де Жанейро

Пристигане в Рио де Жанейро. Посрещане на летището и трансфер до хотела. Настаняване, свободно време.

Ден 2

Рио де Жанейро

В този ден-панорамен тур на Рио, в който ще посетим Sugarloaf- връх, разположен в устието на залива Гуанабара, който се е превърнал в емблематичен символ на града. Районът е известен със своята въжена линия и панорамна гледка към града. Самото планинско възвишение става част от световното наследство на ЮНЕСКО през 2012 г. Турът се осъществява на две части с помощта на кабинков лифт. Първата отсечка ще ни отведе до върха на хълма „Урка“, с височина 215 м. над морското равнище, и невероятна гледка към островите в залива. От „Урка Хил“ ще продължим с втори кабинков лифт до върха Sugarloaf. Той се издига на 395 м., и предлага 360 градусова панорама на целия град, включително плажовете „Ботафого“ и „Копакабана“, както и към Корковадо и центъра на Рио. Статуята на Христос, която също беше избрана за едно от седемте съвременни чудеса на света, се намира на 710 м. над морското равнище, на върха на хълма Корковадо.

Ден 3

Рио Де Жанейро-Водопадите Игуасу

Закуска, напускане на хотела и трансфер до летището за полет до Игуасу. Пристигане, настаняване и нощувка.

Ден 4

Игуасу, Аржентина

В този ден турът ще бъде на аржентинска територия. На входа на парка „Игуасу“,  ще се качим на малко влакче, с помощта на което ще се отправим на панорамна обиколка, за да се насладим отблизо  на дъждовната гора и водопадите. „Гвоздеят на програмата“ по време на този тур е наблюдението на най-внушителния водопад, непосредствено от висящата платформа на самия ръб на бездната „Дяволското гърло“, откриващ една наистина защеметяваща гледка!  Следва връщане в хотела и нощувка.

Ден 5

Игуасу, Аржентина- Буенос Айрес

След закуска ще се отправим на полудневен тур в Национален парк Игуасу, от бразилска страна, където ще се любуваме на буйната субтропична растителност по пътя към водопадите. Ще се разходим по пътеката, спускайки се до каньона, с гледка към повече от 240 водопада. На това място ще вземем стъклен асансьор, който се спуска от самата скала. Националния парк „Игуасу“в Бразилия, заедно със своя „сестрински“ парк в Аржентина представляват най-значителната запазена тропическа гора в Ю.Америкa. Заедно с водопадите те са обявени за национално наследство от Юнеско. Връщане и напускане на хотела. Трансфер до летището и полет до Буенос Айрес. Пристигане, настаняване и нощувка.

Ден 6

Буенос Айрес

Панорамната обиколка на Буенос Айрес ще разкрие пред нас най- „европейския“ и космополитен град на Ю.Америка. Ще се отправим по улица 9 de Julio, където се намират известния театър „Колон“ и Обелиска- безспорните символи на града. Ще посетим площада „Плаза де Майо“, заобиколен от важни исторически сгради като „Каса Росада“, Катедралата и Кметството. Ще посетим също и площад „Сан Мартин“, “Авенида Алвеар”- аристократична улица в квартал Реколета, известна с най-ексклузивните брандове от висшата мода. Обиколката включва също и „Плаза де Конгресо“ „Авенида де Майо“, както и динамичната „Авенида Кориентес“. Ще видим и изпълнените с цветове и история квартали, като „Ла Бока“ и „Сан Телмо“, “Палермо”, “Реколета” и модерния “Пуерто Мадеро”- оживен развлекателен център. Сред останалите акценти на програмата са търговския район „Трес де Фебреро“ и футболния стадион „Ла Бомбонера“.  Връщане в хотела и свободно време за релакс. Нощувка.

Ден 7

Буенос Айрес- Ел Калафате

Закуска, напускане на хотела и трансфер до летището за полет до Ел Калафате. Пристигане, настаняване и нощувка.

Ден 8

Ел Калафате

В този ден ще посетим парка „Глациар Перито Морено“, зачислен в списъка на Юнеско. Ледниците-около 47 на брой, ще разкрият пред нас един свят на повече от 10 000-години – студен и див. Най-известния сред тях, е „Перито Морено“- един от малкото ледници в света, които все още се движат. Ето защо това място се е превърнало в една от най-атрактивните природни забележителности в Ю. Америка. От самото начало пътуването, в покрайнините на Ел Калафате, ще видим езерото Аргентино и залива Редонда, населен с голямо разнообразие от птици, като черношиест лебед, фламинго, диви патици, ендемичните видове каукен и галарета. Ще направим обиколка на езерото Рико (ок. 1 ч.), по време на която пред нас ще се разкрие величествената Южна стена на ледника Перито Морено. Тази стена от ледника е височина около 60 м.  и 100 м. в дълбочина под нивото на езерото. Лодката плава по цялата южна стена (почти 3 км), което ни позволява да се наслаждаваме на ежедневните ледени свлачища, и на магическата красота на ледените блокове, с техните пукнатини и наситени сини цветове.

Ден 9

Ел Калафате-Лима

Закуска, напускане на хотела и трансфер до летището за полет до Лима. Пристигане, настаняване и нощувка.

Ден 10

Лима

Сутринта ще се отправим на полудневен тур на града, в който ще посетим най-важните места в Лима: историческия център, централния площад- „Пласа Майор“, Правителствения дворец, Кметството, Двореца на архиепископите и Катедралата. Ще разгледаме манастира “Сан Франциско”, ще се разходим из района на „Сан Исидро“, и ще се насладим на гледката към Тихия Океан от „Мирафлорес“- най-посещавания квартал в града.

Ден 11

Лима-Хулиака- Пуно

Закуска, напускане на хотела и трансфер до летището за полет до Хулиака. По пътя към хотела ще видим археологическия комплекс „Силустани“, разположен на брега на лагуната Умайо. Пристигане в Пуно, настаняване и нощувка.

Ден 12

Пуно-ез.Титикака- Пуно

Сутринта ще се отправим на екскурзия до най-високото планинско езеро в Перу и света-Титикака. С моторни лодки ще стигнем до островите Урос и Такиле, където ще се запознаем с интересни археологически находки, както и с поминъка на местното население- селско стопанство, риболов и текстилно производство-най-вече ръчно тъкани произведения, отразяващи сцени от бита и ежедневието им. Турът включва обяд в местно селище. Връщане в хотела и нощувка.

Ден 13

Пуно-Куско

Закуска, напускане на хотела и трансфер до летището за полет до Куско. Пристигане, настаняване и нощувка.

Ден 14

Куско

В този ден ще видим „Коричанча“ – място за поклонение към Слънцето- бога на инките, и манастира „Санто Доминго“. Ще се разходим до централния площад с Катедралата, съхранила най-добрите образци на местното изкуство. Ще разгледаме останките от комплексите на инките- „Кенко“, „Тамбомачай“ и „Пука Пукара“, както и внушителната крепост „Саксайхуаман“ – стратегически построена на хълм с изглед към Куско, известен от своя страна със солидните каменни стени, нарязани и сглобени със зашеметяваща точност. Връщане  в хотела и свободно време за почивка. Нощувка.

Ден 15

Куско-Мачу Пикчу-Куско

През този ден ще се докоснем до магията „Мачу Пикчу“! Приключението започва с влак, по един от най-красивите железопътни маршрути в света, който ще разкрие пред нас красотата на тучно-зелената джунгла по пътя до древната крепост. Предполага се, че „Мачу Пикчу“ е бил дом на Пачакутек- първи император на инките, а към днешна дата е едно от „седемте чудеса на света“. Разхождайки се през галериите и коридорите на крепостта, ще можем да се насладим на архитектурното величие на империята на инките. По-късно следобед- връщане в Куско с влак.

Ден 16

Куско-Лима

След закуска, трансфер до летището за полет до Лима. Настаняване в хотел, свободно време и нощувка.

Ден 17

Лима- отпътуване

Сутринта- трансфер до летището за отпътуване.

 

Хотел/категория

 

15+10-145-93-42
3*55505570583058206020
единична стая5969598962516239–-
4*57805820607060606260
единична стая6600663068506840–-

 

* Цените в посочените таблици са в щатски долари и са за настаняване на човек в двойна стая.

**При група от 15+ човека „Рапо Травел“, осигурява придружител от агенцията. 

*** Цената за потвърдената група  е валидна при минимум 15 записани туристи.

**** При група от по-малък брой записани по програмата, „Рапо Травел си запазва правото да актуализира цената според размера на групата.

Забележка: „Рапо Травел“ препоръчва сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“, която покрива рисковете от загуба на суми, поради невъзможност за пътуване. Препоръчително е този вид застраховка да бъде направена в деня на авансовото плащане.


Цената включва:Бразилия:

– 2 нощ. в Рио Де Жанейро:

4* –  Hilton Copacabana   /или подобен/

5* –  Belmond Copacabana/или подобен/

– 2 нощ.в Игуасу:

4* – Mabu Thermas Resort /или подобен/

5* – Belmond Das Cataratas /или подобен/

Аржентина:

– 2 нощ. в Буенос Айрес:

4* –  Alvert Art/или подобен/

5* –   Sofitel Recoleta/или подобен/

–  2 нощ. в Ел Калафате:

4* – Imago Hotel  /или подобен/

5* – Xelena Hotel/или подобен/

Перу:

–  3 нощ. в Лима:

4* – Hilton Miraflores/или подобен/

5* –  JW Marriott /или подобен/

– 2 нощ. в Пуно :

4* – Libertador Lago Titicaca/или подобен/

– 3 нощ. в Куско

4* JW Marriott /или подобен/

5* Palacio Del Inka /или подобен/

 • Хранения, както следва:

–  16 закуски

–  2 обяда

 • Вътрешни полети, както следва:
 1. Рио Де Жанейро- Игуасу 
 2. Игуасу- Буенос Айрес
 3. Буенос Айрес- Ел Калафате
 4. Ел Калафате- Лима
 5. Лима- Хулиака
 6. Хулиака-Куско
 7. Куско-Лима
 • Влакови билети по маршрут:
 1. „Свещената долина“- Мачу Пикчу“
 2. „Мачу Пикчу“- Куско
 • Всички трансфери по програмата
 • Всички турове, описани в програмата
 • Англоговорящ гид
 • Входни такси за посещаваните обекти
 • Подробна програма и полезна туристическа информация за пътуването

Цената не включва:

 • Самолетен билет София- Рио Де Жанейро / Лима- София;
 • туристическа застраховка 

 

📷 Фотограф/Photographer/заглавна снимка: Giban59

Също така разгледайте подобни на офертата ни за екскурзия в Перу оферти и дестинации.

Споделете с приятели: