fbpx

Виетнам, Камбоджа и Тайланд – новото лице на Индокитай/от София и Варна

Географско положение на Виетнам: Югоизточна Азия, п-в Индокитай
Официален език: Виетнамски
Столица: Ханой
Географско положение на Камбоджа: Кралство Камбоджа е държава в Югоизточна Азия.
Официален език: Кхмерски
Столица: Пном Пен
Географско положение на Тайланд: Кралство Тайланд е държава в Югоизточна Азия.
Официален език: Тайски
Столица: Банкок

Тур оператор Рапо Травел ви предлага екскурзия до Виетнам и Камбоджа. Разгледайте детайли за офертата ни по-долу.

Маршрут: София/Варна – Истанбул – Бангкок – Сием Рип – Сайгон – тунелите Ку Чи – делтата на р. Меконг – Хой Ан – Хуе – Нин Бин – залива Ха Лонг – Ханой – Истанбул – София/Варна

 

Акценти

Предимства по програмата:

 • Удобни полети с една от най-добрите авиокомпании в света
 • Настаняване в добри 3 и 4-звездни хотели
 • Посещение на уникални туристически обекти под закрилата на ЮНЕСКО в трите страни
 • Много атракции, свързани с традициите, културно-историческото наследство и природата в тази част на Югоизточна Азия
 • Разумно съотношение качество – цена
 • Водачът пътува по целия маршрут заедно с групата.

 

Ден 1

СОФИЯ/ВАРНА – ИСТАНБУЛ

Полет от София в 10:00 ч. с Турски авиолинии. Кацане в Истанбул в 11:25 ч.

Полет от Варна в 10:45 ч. и кацане в Истанбул в 11:50 ч.

Излитане от Истанбул в 17:55 ч.

Ден 2

ИСТАНБУЛ – БАНКОК

Кацане в Бангкок в 07:30 ч. Трансфер и настаняване в хотел Furama Xclusive Sathorn 4* или подобен (https://www.furama.com/xclusive/sathorn/ ) при наличие на свободни стаи и посещение на Кралския дворец,палатите на който поразяват със своето величие, загадъчност и майсторство на тайските художници и скулптори. Тук се намира палатата за коронясването на тайландските крале и миниатюрната статуетка на Изумрудения Буда, най-почитаното божество в Тайланд. Комплексът на Кралския дворец беше в списъка на номинираните културно-исторически обекти за новите седем чудеса на света. Близо до двореца се намира официалната резиденция на кралете на Сиам, построена в традиционен тайски стил. След това предстои едночасова разходка с моторна лодка по един от каналите на Тонбури – съседният град на Бангкок. Завръщане в хотела и нощувка.

Възмoжност за вечерен круиз по река Чао Прая. Ще можем да се полюбуваме на красивата панорама на нощен Банкок, както и на традиционно шоу с музика и танци. За вечеря – подбрано меню от тайски и международни специалитети.

Ден 3
БАНКОК И ПЛАВАЩИЯ ПАЗАР

Закуска. Свободно време или възможност за полудневна екскурзия до плаващия пазар „Дамнерн Садуак”, който се намира недалеч от Бангкок. Ще пътуваме до кея с автобус, а след това ще се качим на дълги моторни лодки, за да стигнем пазара. В този ден ще видим и най-високата будистка пагода в цяла Североизточна Азия – Пра Патом Чеди (121 м височина). Обяд и завръщане в Банкок.

Завръщане в хотела и нощувка.

Ден 4

БАНКОК – СИЕМ РИП

Закуска. Отпътуване за Камбоджа – страната на кхмерите. Преминаване на границата в Пойпет. Пристигане в Сием Рип късния следобед. следобед – градът е изходна база за посещение на знаменитите храмове в Ангкоробект на ЮНЕСКО. Това е един от най-важните археологически обекти в Югоизточна Азия. Простира се на близо 400 кв.км гориста местност. Тук се намират величествени останки от няколко столици на империите на кхмерите, датиращи от ІХ до ХV век. Настаняване в хотел Angkor Holiday 3*+ или подобен (http://www.angkorholidayhotel.com/). Вечеря и нощувка.

Нощувка.

Ден 5

АНГКОР

След закуска ще започне нашият много специален и по-натоварен ден, който включва най-красивите храмове в Ангкор. Ще минем през западната порта на храма Ангкор Том. Продължаваме през Южните порти на Ангкор. Предстои ни среща с прочутия храмов комплекс Байон с неговите 54 кули, на които са изобразени известните 200 усмихнати загадъчни лица на Авалокитешвара – събирателен образ на Буда и един от най-големите кхмерски пълководци. Другите уникални храмове и места са терасата на слоновете, терасата на краля, Та Пром (известен със своите гигантски дървета, вплели корените си в стените на храма – един от най-впечатляващите декори на филма „Томб Райдър”) и др.
Обяд в местен ресторант.
След обяд идва истинската тръпка – величественият Ангкор Ват. Този храм е посветен на индуския бог Вишну. Строен е в рамките на 30 години и е един от най-добрите образци на кхмерското и индуското изкуство. Ангкор Ват бе номиниран за едно от новите седем чудеса на света. Последната спирка от света на кхмерите за днешния ден е по залез слънце от най-хубавото място за наблюдение – хълма Бакхенг с едноименния храм. Завръщане в хотела. Нощувка.

Ден 6

АНГКОР – СИЕМ РИП – САЙГОН

Закуска. Свободно време или възможност за полудневна екскурзия в Ангкор с разглеждане на други известни забележителности. Посещение на храма Бантеай Срей (един от любимите храмове на туристите), Бентеай Самре(един от най-запазените).

Tрансфер до летището и полет до Сайгон. Трансфер и настаняване в Ha Hien Signature hotel 4* или подобен (http://hahienhotel.com.vn/ ). Вечеря и нощувка.

Ден 7

САЙГОН

Закуска. Свободно време или възможност за целодневна екскурзия по делтата на р. Меконг с включен обяд.

През целия ден ще се наслаждаваме на водния свят на река Меконг. От пристанището Мито ще се качим на лодка за круиз из делтата на тази велика река и многобройните й канали, далеч от шума и блъсканицата по улиците на големия град. Гледката от екзотични пейзажи ще допълним с дегустация на вкусни плодове от овощните градини край реката. Ще посетим плаващия пазар Кай Би, а обядът ще бъде в домашна обстановка в местно семейство на фона на традиционна фолклорна музика. Завръщане в хотела в Сайгон в късния следобед. Нощувка.

Ден 8

САЙГОН – ДАНАНГ – ХОЙ АН

Закуска. Посещаване на Площада на повторното обединение и кметството. Този ден сме посветили на посещение на тунелите Ку Чи, които се намират на около 70 км от Сайгон. По пътя ще можем да видим местни работилнички за оризова хартия и оризово вино. Ку Чи се слави с близо 200- километровата мрежа от подземни тунели, изградени по време на войната със САЩ през 60-те години на миналия век. Ще видим тази уникална защитна система от убежища за живеене, болнични отделения, кухненски части, оръжейни и т.н. Трансфер до летището и кратък полет до Дананг. Пристигане в Хой Ан и настаняване в Rosemary Hoi An hotel 4* или подобен (http://www.hoianrosemary.com/). Вечеря и нощувка.

Ден 9

ХОЙ АН – ХУЕ

След закуска предстои пешеходна обиколка на очарователния исторически град Хой Ан – още един обект на ЮНЕСКО. Ще посетим покрития японски мост, типична виетнамска търговска къща-музей, местния пазар и др. Посещение на някои от многобройните малки галерии.

Обяд.

Трансфер до имперската столица Хуе, където посещаваме гробницата на Ту Дюк – Императора – поет.

Вечеря в местен ресторант. Настаняване в Rosaleen Boutique hotel (http://www.rosaleenhotel.com/) или подобен. Нощувка.

Ден 10

ХЮЕ

 Закуска. През този ден ще посетим Кралската Цитадела и Забранения град на последнаиа императорска династия Нгуен.

Обяд в местен ресторант.

Следобед посещаваме пагодата Тиен Му и гробницата на Кай Дин. Трансфер до жп гарата за нощен влак до Нин Бин, които тръгва в 17:47. Настаняване в спални вагони с климатик (4 легла).

Ден 11

НИН БИН – ХОА ЛУ

Пристигане на жп гарата в Нин Бин в 06:07 сутринта. Трансфер до хотел „Vissai“ – https://vissaihotel.vn/.

След ранна закуска, обиколка на Нин Бин , известна с карстовите си  планински възвишения, мистични пещери, исторически реликви и девствена природа. Тук ви очаква тричасов круиз с малки гребни лодки по кристална вода на живописен канал, пресичащ Транг Ан.  Този уникален екорайон е съставен от дванадесет екзотични пещери с огромни сталактити, през които лодките плават. 

Продължаваме към Бич Донг, който е провъзгласен за „Втората най-красива виетнамска пещера“. Следва посещение на Хоа Лу – древна столица на Виетнам на повече от 1000 години.

Вечеря и нощувка.

Ден 12

НИН БИН – ХА ЛОНГ

Закуска. Ранно отпътуване за залива Ха Лонг – обект на ЮНЕСКО, в който са струпани около 2000 малки необитаеми островчета.

Според местната легенда заливът е издълбан като легло от опашката на огромен дракон, докато той се потапял в морето. Мястото е невероятно красиво и магнетично. Настаняване на корабчето V’spirit cruise 3*+ в Deluxe кабина или подобно (http://www.vspiritcruises.com/). Напитка за добре дошли. Докато минаваме покрай спиращите дъха отвесни брегове, кацналите в залива скали и множеството пещери, ще можем да се насладим и на нашия обяд от морски дарове. След обяд с по-малки лодки ще посетим едно от плаващите села, където ще се срещнем с местните жители и техния бит. След като се върнем обратно на корабчето, ще имаме свободно време за слънчеви бани на палубата Вечерта, след като акостира корабът на тихо и приятно място, предстои вечеря с местна виетнамска кухня. Нощувка на корабчето.

Ден 13

ХА ЛОНГ – ХАНОЙ

За ранобудните има възможност за урок по Тай-Чи (китайско бойно изкуство) на борда на корабчето. Време за чай и кафе. Посещение на една от най-красивите пещери в района – пещерата Съпрайз. Късна закуска. Напускане на корабчето около 10.30 сутринта и отпътуване обратно към Ханой (продължителност около 4 ч). Отправяме се към живописното езеро Хоан Кием, известно като Езерото на върнатия меч. Свободно време в градините до езерото, където ще можете да се полюбувате на очарователния залез. Денят ще завърши с традиционното вечерно водно куклено шоу Танг Лонг. Настаняване в хотел La Dolce Vita 3*+ или подобен (http://ladolcevita-hotel.com/). Вечеря и нощувка в Ханой.

Ден 14

Ден 14: ХАНОЙ – ИСТАНБУЛ

Ден 15

ИСТАНБУЛ – СОФИЯ/ВАРНА

Кацане в Истанбул в 05:20 ч. Излитане за София в 08:35 ч. и пристигане в 08:55 ч. Излитане за Варна в 15:00 ч. и пристигане в 15:05 ч. 

Екскурзия до Виетнам, Камбоджа и Тайланд, цени:

 

 пакетна цена 
от СОФИЯ

2848 евро/5570 лв. с включени летищни такси.

от ВАРНА

2848 евро/5570 лв. с включени летищни такси.

 

„Рапо Травел“ препоръчва сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“, която покрива рисковете от загуба на суми, поради невъзможност за пътуване. Препоръчително е този вид застраховка да бъде направена в деня на авансовото плащане.


ЦЦената включва:

 • Самолетен билет София/ Варна – Истанбул – Банкок/Ханой – Истанбул – София/ Варна с Турски авиолинии
 • Летищни такси в размер на 734 лв. към 19.12.2019 г. Точният размер се фиксира в момента на издаване на билетите. При промяна на стойността на летищните такси разликата се доплаща.
 • Вътрешен полет във Виетнам от Сайгон до Дананг
 • Вътрешен полет Сием Рип – Сайгон
 • 10 нощувки със закуски в добри хотели Superior 4/3 – 2 в Банкок, 2 в Сием Рип, 2 в Сайгон, 1 в Хой Ан, 1 в Хуе, 1 в Нин Бин и 1  Ханой
 • 1 нощувка със закуска и вечеря на круизно корабче в залива Халонг
 • 1 нощувка в спален вагон с климатик, 4 легла в купе от Хюе – Нин Бин
 • 5 обяда
 • 6 вечери по програмата
 • Обиколка на Кралския дворец и Храма на Изумрудения Буда в Банкок
 • Разходка с лодка по каналите на Тонбури
 • Посещение на най-красивите храмове в Ангкор
 • Посещение на тунелите Ку Чи
 • Обиколка на историческия храд Хой Ан
 • Посещение на Императорската цитадела и пагодата Тиен Му в старата столица Хуе
 • Екскурзия до Нин Бин
 • Урок по Тай-Чи
 • Посещение на пещерата Сърпрайз в залива Халонг
 • Посещение на традиционно вечерно водно куклено шоу Танг Лонг
 • Обиколка на виетнамската столица Ханой
 • Входни такси на обектите, упоменати в програмата
 • Климатизиран транспорт
 • Екскурзоводско обслужване на английски-руски/български език по време на цялата програма
 • Всички трансфери по програмата
 • 2 малки бутилки минерална вода на човек на ден
 • Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на човек на ЗК „Мондиал“

  Цената не включва:

 • Полудневна екскурзия до плаващия пазар „Дамнерн Садуак” с обяд – 135 лв. (при минимум 6 човека, заявява се и се заплаща предварително)
 • Вечерен круиз по р. Чао Прая с включена вечеря – 174 лв. (при минимум 6 човека, заявява се и се заплаща предварително)
 • Полудневна допълнителна екскурзия на Ангкор – 155 лв. (при минимум 6 човека, заявява се и се заплаща предварително)
 • Еднодневна екскурзия круиз по делтата на р. Меконг в Сайгон – 128 лв. (при минимум 6 човека, заявява се и се заплаща предварително)
 • Доплащане за единична стая – 590 лв.
 • Бакшиши за местните екскурзоводи, за пренасяне на багажа в хотелите и бакшиши в ресторантите – по 5 USD на човек на ден. Заплащат се задължително на водача на групата по време на първия трансфер летище – хотел.
 • Лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.)
 • Неупоменати в програмата услуги и хранения
 • Туристическа виза за Тайланд – 70 лв.
 • Туристическа виза за Виетнам – около 144 лв.
 • Туристическа виза за Камбоджа – около 40 USD, издава се на границата
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица над 66 години – 27 лв.

Минимален брой участници: 10

 

Условия за записване и начин на плащане:

Депозит: 1600 лева на човек
Доплащане до 60 дни преди отпътуване

Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.

Необходима ваксина: Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.

Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител – нотариално заверено родителско разрешение.


Допълнителни екскурзии:

Полудневна екскурзия до плаващия пазар „Дамнерн Садуак” с обяд

Полудневна екскурзия до плаващия пазар „Дамнерн Садуак”, който се намира недалеч от Бангкок. Ще пътуваме до кея с автобус, а след това ще се качим на дълги моторни лодки, за да стигнем пазара. В този ден ще видим и най-високата будистка пагода в цяла Североизточна Азия – Пра Патом Чеди (121 м височина).

Минимален брой участници за доп. екскурзия: 6 човека

Цена: 135 лв.

Вечерен круиз по р. Чао Прая с включена вечеря

Вечерен круиз по река Чао Прая. Ще можем да се полюбуваме на красивата панорама на нощен Банкок, както и на традицинно шоу с музика и танци. За вечеря – подбрано меню от тайски и международни специалитети.

Минимален брой участници за доп. екскурзия: 6 човека

Цена: 174 лв.

Полудневна допълнителна екскурзия на Ангкор

Посещение на храма Бантеай Срей (един от любимите храмове на туристите), Бентеай Самре (един от най-запазените), Та Пром (известен със своите гигантски дървета, вплели корените си в стените на храма – един от най-впечатляващите декори на филма „Томб Райдър”), Пре Руп (датиращ от X в.).

Минимален брой участници за доп. екскурзия: 6 човека

Цена: 155 лв.

Еднодневна екскурзия круиз по делтата на р. Меконг в Сайгон

През целия ден ще се наслаждаваме на водния свят на река Меконг. От пристанището Мито ще се качим на лодка за круиз из делтата на тази велика река и многобройните й канали, далеч от шума и блъсканицата по улиците на големия град. Гледката от екзотични пейзажи ще допълним с дегустация на вкусни плодове от овощните градини край реката. Ще посетим плаващия пазар Кай Би, а обядът ще бъде в домашна обстановка в местно семейство на фона на традиционна фолклорна музика. Завръщане в хотела в Сайгон в късния следобед.

Минимален брой участници за доп. екскурзия: 6 човека

Цена: 128 лв.

Забележка: записват се в България месец преди датата на отпътуване!

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата.


Интересно:

Виетнам е нова дестинация за българските туристи. За по-старото поколение споменът за тази страна се изчерпва с виетнамските студенти в София и дълго продължилата война със САЩ. Днес Виетнам има коренно различен имидж, икономиката на страната се развива изключително динамично, а природните й красоти и древна култура са вече атракция за туристи от целия свят. Обиколката на Виетнам обхваща двете части на страната – северна и южна. Включили сме и няколко дни в съседна Камбоджа, където ще разгледаме най-големия храмов комплекс в света Ангкор, поразяващ не само с огромните си размери, но най-вече с архитектурния си стил – съчетание на изящество на детайлите и монументалност на формите. А началото на това пътуване из Индокитай поставяме в Бангкок – градът на ангелите в страната на усмивките Тайланд.

 

📷 Фотограф/Photographer/заглавна снимка: Jaturun Phuengphuttharak

Също така разгледайте подобни на офертата ни за екскурзия до Виетнам, Лаос и Камбоджа дестинации.

Споделете с приятели: