fbpx

Великден и Гергьовден в Мароко – „Имперските столици – Олекотен UNESCO тур“

Географско положение:Кралство Мароко е разположено в Северозападна Африка и граничи с Алжир, Испания, Западна Сахара и Мавритания. На север има излаз на Средиземено море и Гибралтарския проток, а на юг-на Атлантическия океан. Най-високата точка е връх Джебел Тубкал в Атласките планини -4 165 м., а части от немалка част от територията на страната е заета от пясъчната пустиня Сахара.
Климат: умерен и субтропичен
Най-подходящо време за посещение:Заради тропичния полу-пустинен климат, най-подходящото време за пътуване до Маракеш е през пролетта, когато розите цъфтят, времето е слънчево, а дните – дълги. Другият удачен период от годината е през есента-тя обхваща месеците от септември до ноември.
Официален език:арабски, берберски
Столица:Рабат
Най-голям град:Казабланка
Валута:марокански дирхам
Религия: мюсюлмани – 98,7%, християни – 1,1%, юдаисти – 0,2%
Интересни факти: Според много историци, Sidi Yahya – святото място в град Ужда, е гроба на Йоан Кръстител, който според Евангелието е предтеча на Исус Христос.
Най-старият университет в света е в мароканския град Фес и е основан през 859 г..
Кралство Мароко се намира на дванадесето място сред най-богатите африкански държави.

Тур оператор Рапо Травел ви предлага почивка за Великден и Гергьовден в Мароко. Разгледайте детайлите за офертата по-долу.

 

Предимствата в тези програми:

  • Повече време, по-малко път. Основна силна страна на програмата е, че полетите са София – Танжер / Маракеш – София или София – Маракеш / Танжер – София като по този начин няма обратен преход, а повече свободно време;
  • 3 нощувки в невероятния розов град – Маракеш – за да се насладите напълно на истинските багри на Мароко;
  • Посещение на Шефшауен, Танжер, Рабат, Мекнез, Волубилис, Фес и Казабланка.
  • Водачи с богат опит и енциклопедични знания, познаващи бита и живота на местните и разказващи увлекателно интерената история на Магреба.

📷 Фотограф/Photographer/заглавна снимка: Aprescindere

Също така разгледайте подобни на офертата ни за почивка в Мароко дестинации.

Почивка в Мароко Почивка в Мароко Почивка в Мароко Почивка в Мароко Почивка в Мароко Почивка в Мароко Почивка в Мароко Почивка в Мароко Почивка в Мароко Почивка в Мароко Почивка в Мароко Почивка в Мароко Почивка в Мароко Почивка в Мароко Почивка в Мароко Почивка в Мароко Почивка в Мароко Почивка в Мароко Почивка в Мароко Почивка в Мароко Почивка в Мароко Почивка в Мароко Почивка в Мароко Почивка в Мароко Почивка в Мароко Почивка в Мароко

Споделете с приятели: