fbpx

 Резервации и записване

Резервации за организирани пътувания на Рапо Травел може да направите по телефон, електронна поща,чрез нашата електронна страница, или лично в офиса на „Рапо Травел“.

 • Записването става срещу внесен депозит в размер на 50% от стойността на програмите и сключване на договор за организирано пътуване.
 • Заплащането на остатъка от стойността на пакета става до 30 дни преди датата на пътуване, освен ако не е упоменато друго.
 • Условията на плащане са различни при резервации с дата на заминаване по-близка от 20 дни след сключване на договор или при резервации по ‘Last Minute’ оферти. В подобни ситуации при сключване на договор се изисква пълно плащане.
 • Ако за заявената от Вас дата няма свободни места в полета или хотела, ние Ви предлагаме първата възможна дата на пътуване.
 • Настаняването в хотел става след 14.00ч. в деня на пристигане, а освобождаването на стаите до 12ч. в деня на напускане.

Необходими данни за резервация и сключване на договор за организирано пътуване: 

 • три имена на всички туристи на латиница по задграничен паспорт
 • желана дестинация, програма
 • изисквания към настаняването – категория хотел, вид стая, база на изхранване
 • период на пътуване, желан брой нощувки
 • специални изисквания

Визи

За пътуване в държави, за които се изискват визи за български граждани, Туроператорът оказва съдействие на клиента за подготвянето и подаването на документите за виза.
Издаването на виза за съответната държава е в компетенцията единствено на съответните власти и не се гарантира от Туроператора.
В случай на отказ на виза, платените от клиента такси по издаването на визата не се връщат. Размерът на таксите за издаване на визите се посочват в програмата на екскурзията.

 • За страните, с които България е в безвизов режим, са необходими валидни задграничен паспорт или лична карта, съответната изискуема сума дневни пари и медицинска застраховка. Задграничния паспорт, е необходимо да бъде с валидност най-малко 6 месеца след датата на завръщането.
 • За деца под 18 години, пътуващи без родители, е необходимо нотариално заверено родителско съгласие за излизане в чужбина. Ако дете пътува с единия родител, е необходимо съгласието на другия. Граничните власти изискват копие на декларацията. В случай, че родителите и детето са с различни фамилии, е необходимо да се представи и копие от акта за раждане на детето.
 • Чужди граждани, желаещи да пътуват с Рапо Травел, трябва да се информират за визовия режим на тяхната страна със страните, включени в съответната програма.

Отговорности:

Туроператорът носи пълна отговорност за качеството на всички услуги, включени в програмата. „Рапо Травел” не носи отговорност за промени в пътуването, причинени от форсмажорни обстоятелства или по вина на авиопревозвач, круизни компании и фериботни линии. „Рапо Травел” не носи отговорност при връщане на турист от гранични власти или при неспазване от страна на туристите на законите на дадена страна, независимо дали те са запознати с тях или не. „Рапо Травел” не носи отговорност, ако някой турист се загуби, закъснее или не се яви на определена среща, по време на изпълнението на организираното туристическо пътуване.

Анулации:

В случай на по-малко записали се туристи, „Рапо Травел“ си запазва правото да анулира провеждането на пътуването като уведоми своите клиенти не по-късно от 10 дни преди определената начална дата.
Туроператорът си запазва правото за промяна в датите и часовете на тръгване, цените и условията на различните оферти, за което ще бъдете уведомени своевременно.
Условията за анулации на програмите са подробно описани в клиентския Договор.

Цени и плащания

 • Цените са пакетни, съгласно предложените програми.Към всяка програма са посочени услугите, които са включени в пакетната цена на екскурзиите. Входните такси за туристическите или развлекателни обекти, които не фигурират в пакетната цена, се заплащат отделно в офиса на ТА „Рапо Травел“ или на място в съответната страна.
 • Цените посочени в програмите са за настаняване на човек в двойна стая.
 • Увеличението на договорената обща цената е възможно, при наличието на една от следните причини, възникнали след подписването на договора за организирано пътуване: покачване цените на горивата, промяна на валутните курсове.
  Плащанията се извършват в брой или по банков път по сметката на „Рапо Травел“ в лева, по фиксинга в деня на плащането.

Застраховки:

Пакетните цени не включват медицинска застраховка, но такава може да бъде заявена в офиса на „Рапо Травел“.

„Рапо травел“ ЕООД има сключен застрахователен договор съгласно чл.99, ал. 4 и 5 от Закона за туризма, с номер на застрахователната полица –03700100001399 на ЗАД “ЗД Евроинс” АД.

Други:

 • Туристите получават пълен пакет с документи за пътуването и писмено указание с инструкции за цялата екскурзия – няколко дни преди отпътуването (това е окончателна програма с часовете на провеждане на мероприятията, сборните пунктове и мобилен телефон на екскурзовода).
 • На летището в съответната страна клиентите се посрещат от местния ни партньор с табела с техните имена или с ТА „Рапо Травел“.

Споделете с приятели: