Знаем, че както гласи клишето, важно е не мястото, на което сме, а хората, с които сме там. Е, разбира се компанията на любимия ни човек би превърнала и една кална поляна в райско кътче, но все пак няма как да не споделим с вас едни от най-романтичните дестинации по света. Дали с природата, кухнята или цялостната си любовна атмосфера, тези места са отличителни и определено привличат влюбените двойки като магнит.

  1. Малдиви

Сигурно се чудите защо започваме с Малдивите, вместо с известния като града на любовта Париж. Ами ние от „Рапо Травел“ сме поддръжници на екзотиката и тропическия климат за това невероятните Малдивски острови заемат челна позиция в нашия списък. Но какво прави дестинацията толкова романтична? Разбира се не можем да пренебрегнем удивителната природа, кристалните води и жаркото слънце, но това, което прави Малдивите романтични е възможността да избягаш с половинката си от натоварената атмосфера и да отделите време и внимание единствено и само на себе си. Е, нека не подминаваме и десетките романтични услуги, на които можете да се насладите там като масажи, вечери в морето, гмуркане и още много.

  1. Париж

На второ място вече можем сигурно да поставим Париж! Колкото и да е клиширан с титлата си „градът на любовта“ без съмнение има защо това да е така. Несъмнено разходка из Парижките улици, пълни с художници, които да ви нарисуват един романтичен портрет или романтична вечеря с прекрасно вино под светлините на града биха направили всяка почивка незабравима. Романтиката на града се състои именно в непринудените разходки и спонтанни приключения в които двама влюбени да се впуснат.

  1. Тоскана

Какво по-романтично от това да се насладиш на чаша (или повече) от невероятното тосканско вино, с любимия човек. Спокойствието и хармонията, която цари из лозята на Тоскана я прави изключително романтично място, на което да избягаш от шумотевицата на града. Развлечения като разходки с коне, дегустации и дълги споделени момети са перфектния начин да прекарате романтично с половинката си.

  1. Венеция

Продължаваме с още една невероятна дестинация из Италия, която впечатлява с цялостната си романтична атмосфера. Ренесансовата архитектура, красивите тесни канали и разбира се невероятната италианска кухня определено придават на Венеция усещане за любов във въздуха. Качете се на разходка с гондола из осветените венециански канали, разгледайте невероятните изработки от стъкло по магазинчетата и завършете вечерта с една романтична вечеря под звездите – какво по-романтично може да иска човек.

  1. Буенос Айрес

Завършваме списъка с една по-различна аржентинска дестинация, а именно – Буенос Айрес. Ако предишните дестинации бяха романтични заради уединението, спокойствието и отдалечеността си, то Буенос Айрес е огънят в нашия списък. Там романтиката цари именно благодарение на огнените аржентински страсти. Танго, розови градини, невероятна кухня и оживени улици превръщат това място в перфектно за девойки, които търсят разнообразие, забавление и мноого танци!

 

С това приключва нашият списък с 5-те най-романтични дестинации! Въпреки, че някои места сами по себе си излъчват романтика, когато между нас цари любов – всяко място е романтично.

За това нека всеки ден да бъде празник на любовта!

Споделете с приятели: