Ако обичате да комбинирате удоволствието с приключението, то Кения задължително трябва да присъства в списъка ви с дестинации! Да отидем на африканско сафари с диви животни е мечта, която се заражда през детството и остава с нас дълго след като надраснем нашите приятели – играчки животни. Сафарито е вид пътуване, което ще ви докосне до природата и културата на Кения по неповторим начин. Разбира се, по време на обиколките из националните паркове ще видите невероятни животни в естествения им хабитат, но истинската магия според нас е, когато непринудено пиете сутрешното си кафе с тази гледка. Но какво можете да видите в Кения? На първо място трябва да споменем така известните

„пет големи“: слон, носорог, лъв, бивол и леопард.

  1. Слон

Безкрайно интелигентни и емблематични, африканските слонове продължават да пленяват сърцата на пътуващите до Кения. В допълнение към гледането на най-големите сухоземни бозайници да бродят из саваната, можете да изберете да посетите сиропиталището за слонове Дейвид Шелдрик, където се грижат за млади слонове и носорози, преди да ги пуснат обратно в дивата природа.

  1. Носорог

Носорозите със своите величествени рога, са изложени на риск от бракониери и поради тази причина са яростно защитени от природозащитни групи. На места като езерото Накуру минавайки покрай солените брегове, можете да видите както бели, така и черни носорози.

  1. Лъв

Царят на саваната, най-голямата от големите котки в Африка, ревът на мъжки лъв може да се чуе от километри. Лъвовете живеят в прайдове от 15 – 20 и има около 900 от тях, живеещи в района на Масай Мара, което го прави едно от най-добрите места за тяхното забелязване в дивата природа. Ще ги видите да мързелуват на слънце (те спят около 20 часа на ден!) или може би дори да обядват със скоро хванатата си плячка.

  1. Бивол

Известни със своя размер, сила и смъртоносни рога, не бихме препоръчали да се забърквате с африканския бивол. Те са непредсказуеми и смели и е най-добре да им дадете достатъчно пространство. Биволите са склонни да пътуват в големи пасящи стада и ще кръжат, за да защитят по-слабите членове, когато са атакувани.

  1. Леопард

Неуловимата петниста котка, която всички бихме искали да видим – леопарда! С помощта на вашия местен водач можете да търсите тези самотни ловци на места като Националния резерват Самбуру, езерото Накуру и Масай Мара. Техният брой е по-голям от юли до септември, тъй като голямата миграция на гну се движи през района и осигурява по-голям запас от потенциална храна.

Освен тази невероятна петорка, можете да видите още забележителни животни като гну, хипопотам, забра, жираф и дори гепард. Кои от тях ще зърнете, разбира се, зависи от периода, и малко късмет, но независимо колко и кои животни успеете да видите, кенийското сафари е истинско и незабравимо приключение.

Групата ни заминава на 05. август, елате с нас!

Споделете с приятели: